Μια αναδρομή σε αυτήν την εβδομάδα πέρυσι, καθώς η Πατάγια και η Ταϊλάνδη άρχισαν να κλείνουν λόγω του Covid-19

Ταϊλάνδη-

Το παρακάτω είναι ένα νέο χαρακτηριστικό, που ξεκίνησε μόλις τον περασμένο μήνα, το οποίο θα ενταχθεί στις άλλες επαναλαμβανόμενες εβδομαδιαίες λειτουργίες μας, όπως Reader Talkback, Editorials, Μια ματιά στην επόμενη εβδομάδα στις ειδήσεις και ανακεφαλαιώσεις κορυφαίων εθνικών και τοπικών ειδήσεων.

Αυτή η νέα ενότητα κάνει μια αναδρομή σε ειδήσεις από την ίδια περίοδο πέρυσι (και μερικές φορές διαφορετικά χρονικά παράθυρα, όπως έξι μήνες ή τρεις μήνες) για να δει πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα, παρακολουθώντας την εξέλιξη των ιστοριών, καθώς και δυνητικά αθετημένες υποσχέσεις ή πράγματα που δεν πραγματοποιήθηκαν στην Πατάγια και την Ταϊλάνδη.

Καθώς δημοσιεύουμε δεκάδες ιστορίες την εβδομάδα, αυτός είναι ένας γρήγορος τρόπος για τους ανθρώπους να ρίξουν μια ματιά στις μεγαλύτερες ιστορίες πριν από ένα χρόνο, όπως επιλέχθηκαν από τη συντακτική μας ομάδα, και πώς μας επηρεάζουν σήμερα και σχετίζονται με τις τρέχουσες ειδήσεις. Δεν έχουν ιδιαίτερη σειρά σημασίας. Αυτή την εβδομάδα, καλύπτουμε την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου 2020.

Αυτή η συγκεκριμένη εβδομάδα πέρυσι ήταν ιστορική: τα μπαρ, οι χώροι διασκέδασης και άλλα μέρη έκλεισαν για «δύο εβδομάδες» λόγω του Covid-19, ο οποίος αργότερα έγινε πλήρης διακοπή λειτουργίας όλων των μη βασικών επιχειρήσεων και οδήγησε σε Κλείσιμο σχεδόν τεσσάρων μηνών για τους διάσημους χώρους διασκέδασης της Πατάγια.

  1. Όλα τα σχολεία, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών, κλειστά πανελλαδικά

Αυτό ήταν απλώς ένας προάγγελος ενός πολύ μεγαλύτερου τερματισμού λειτουργίας που θα ακολουθούσε τις επόμενες εβδομάδες σχεδόν των πάντων εκτός από τα βασικά καταστήματα όπως τα παντοπωλεία και τα φαρμακεία.

Ο υπουργός Παιδείας της Ταϊλάνδης αποφάσισε να κλείσει από αύριο όλα τα σχολεία, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών, σε όλη τη χώρα

2. Οι χώροι διασκέδασης στην Πατάγια κλείνουν για «δύο εβδομάδες»

Αν και το καλύψαμε την περασμένη εβδομάδα λίγο νωρίτερα, την ίδια μέρα πέρυσι, 18 Μαρτίου 2020, ήταν η πρώτη από ένα κλείσιμο «δύο εβδομάδων» που αργότερα έγινε σχεδόν τέσσερις μήνες για τους χώρους διασκέδασης της Πατάγια λόγω ανησυχιών για τον Covid-19. Καθώς τα εστιατόρια παρέμεναν ανοιχτά, οδήγησε επίσης πολλούς ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν τα εστιατόρια ως μπαρ για αρκετές εβδομάδες και με αποτέλεσμα να υπάρξουν παράπονα και προβλήματα έως ότου έκλεισαν και τα εστιατόρια για φαγητό λίγες εβδομάδες αργότερα.

Πατάγια να κλείσει όλους τους χώρους διασκέδασης, όπως μπαρ, νυχτερινά κέντρα και καταστήματα μασάζ μέχρι το τέλος του μήνα

3. Τα εστιατόρια προειδοποίησαν ότι δεν έπρεπε να είναι «μπαρ»

Η πόλη αντιμετώπισε αυτό που θα γινόταν πρόβλημα, καθώς πολλά μπαρ με άδειες φαγητού προσπάθησαν να παραμείνουν ανοιχτά και τα νόμιμα εστιατόρια αγωνίζονταν για το τι να κάνουν αν κάποιος ήθελε μόνο μια μπύρα. Εν τω μεταξύ, οι αρχές πραγματοποίησαν επιδρομές παρόλο που τα μηνύματα ήταν ασυνεπή. Η ένταση ήταν επίσης υψηλή καθώς τα μπαρ που είχαν κλείσει αναγκαστικά συγκρούστηκαν με εστιατόρια που θα μπορούσαν να παραμείνουν ανοιχτά στο Διαδίκτυο με πολλές αναφορές «ανησυχούντων πολιτών» που καλούσαν χώρους ακόμα ανοιχτούς κ.λπ. Μια απλή ματιά στα σχόλια από άρθρα πέρυσι θα μπορούσε να δει ότι κάποιοι θεώρησε ότι το να αποκαλούν τους χώρους τους «κανόνες σοβατεπί» ήταν το σωστό, ενώ ένα φωνητικό κοινό διαφωνούσε.

Η αστυνομία της Πατάγια προειδοποιεί τα τοπικά εστιατόρια - επιτρέπεται να ανοίγετε, αλλά εάν επιδεικνύετε τις οδηγίες που έχουν οριστεί για την υγεία και επιτρέπετε τα πλήθη, θα είστε κλειστοί

4. Χιλιάδες ξεχύνονται στο Koh Larn με όλους τους χώρους διασκέδασης κλειστούς

Τα νέα ήταν γεμάτα από όλους τους ανθρώπους που έσπευσαν στην παραλία χωρίς τίποτα άλλο καλύτερο να κάνουν, κάτι που οδήγησε μόνο λίγες μέρες αργότερα στο κλείσιμο του Koh Larn και λίγες εβδομάδες αργότερα σε ένα εξαιρετικά αμφιλεγόμενο κλείσιμο της παραλίας που κράτησε μήνες.

Καθώς η πόλη της Pattaya ησυχάζει με τους χώρους διασκέδασης προσωρινά κλειστούς, χιλιάδες επισκέπτονται το Koh Larn

5. Το Chonburi κλείνει περισσότερους χώρους, περιορίζει τη χρήση της παραλίας κατά τη διάρκεια της νύχτας

Καθώς περνούσαν οι μέρες και τα πράγματα φαινόταν να γίνονται πιο σοβαρά με την Ταϊλάνδη να ανακοινώνει περισσότερα κρούσματα καθημερινά, ο Chonburi έκλεισε σχεδόν όλες τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες στις 23 Μαρτίου, περίπου μια εβδομάδα αφότου έκλεισαν μπαρ, νυχτερινά κέντρα, αίθουσες μασάζ κ.λπ. Αυτό έδειξε στους ανθρώπους η κατάσταση δεν ήταν «φυσιολογική» καθώς την περασμένη εβδομάδα πολλοί είχαν βγει έξω και περίπου μείον τα μπαρ. Αυτή η εντολή έκλεισε επίσης τις πισίνες, κάτι που οδήγησε σε μήνες θυμωμένων ιδιοκτητών διαμερισμάτων να συζητούν το θέμα με τη διαχείριση των διαμερισμάτων τους, καθώς η εντολή έκλεισε τις δημόσιες πισίνες και ορισμένα διαμερίσματα που θεωρούσαν τις πισίνες τους ιδιωτικές παρέμειναν ανοιχτά, αν και η πλειοψηφία έκλεισε.

Ο Κυβερνήτης του Τσονμπούρι υπογράφει επίσημα εντολή κλεισίματος πρόσθετων χώρων για να σταματήσει η εξάπλωση του Covid-19, ζητά από τους ανθρώπους να μείνουν μακριά από τις παραλίες από τις 8 μ.μ. έως τις 6 π.μ., περιορισμοί στην αγορά

6. Σύλληψη Αμερικανού για αναστάτωση του κοινού κοντά στο εμπορικό κέντρο Avenue

Το συγκεκριμένο περιστατικό έδειξε ότι δεν χειρίζονταν όλοι καλά την κατάσταση του Covid-19. Ο άνδρας αργότερα θα συλληφθεί αρκετές φορές, μεταξύ άλλων σε ένα περιστατικό με μεγάλη δημοσιότητα στην πρεσβεία των ΗΠΑ, πριν τελικά επιστρέψει στη χώρα του αργότερα μέσα στο έτος.

Αμερικανός που συνελήφθη μετά από δημόσια αναταραχή στην κεντρική Πατάγια που ούρλιαζε για τον κορωνοϊό, είχε μαζί του έναν αναπτήρα σε σχήμα tazer και όπλο

7. Η πόλη Pattaya δημοσιεύει λεπτομερείς αναφορές για την κατάσταση του Covid-19

Αυτό θα ξεκινούσε μια τάση πολύ διαφανούς και τακτικής αναφοράς από την πόλη Pattaya για την ασθένεια, η οποία θα οδηγούσε επίσης σε έντονη ιχνηλάτηση και παρακολούθηση επαφών που πολλοί πιστεύουν ότι βοήθησε στον έλεγχο της νόσου στην Ταϊλάνδη και την Πατάγια.

Η πόλη Pattaya δημοσιεύει μια πολύ λεπτομερή αναφορά στα αγγλικά για την κατάσταση του Covid-19 στην Πατάγια, τα κύρια σημεία εδώ

8. Η αστυνομία της Πατάγια καθαρίζει τις παραλίες της περιοχής καθώς πολλοί συνεχίζουν να συγκεντρώνονται με σχεδόν κάθε άλλο χώρο για διασκέδαση κλειστό.

Η αστυνομία της Πατάγια ήταν απασχολημένη την εβδομάδα μετά το κλείσιμο, καθώς πολλοί άνθρωποι, αποφασισμένοι να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν, έπρεπε να διασκορπιστούν από τα πάρκα και τις παραλίες.

Η αστυνομία της Πατάγια εκκαθαρίζει τις παραλίες της Πατάγια και λέει στους ανθρώπους να πάνε σπίτι τους καθώς τίθεται σε ισχύ το αίτημα κλεισίματος της νύχτας του Κυβερνήτη, θα χρησιμοποιήσει άλλους νόμους σχετικά με το βιβλίο για να το κάνει

9. Το Koh Larn ψηφίζει να κλείσει το νησί σε όλους τους επισκέπτες

Μετά από μια εβδομάδα που οι κάτοικοι του νησιού έγιναν πιο νευρικοί καθώς χιλιάδες τουρίστες, βαριεστημένοι με τα πάντα κλειστά, πηγαινοέρχονταν στις παραλίες, το νησί έκλεισε.

Οι κάτοικοι του Koh Larn ψηφίζουν ναι για να κλείσει το νησί σε όλους τους επισκέπτες για να προστατεύσει το νησί, θα παρουσιαστεί στον δήμαρχο της Pattaya και στον κυβερνήτη Chonburi για έλεγχο

10. Το διάταγμα έκτακτης ανάγκης έχει οριστεί να ξεκινήσει

Ένα χρόνο μετά, εξακολουθεί να ισχύει.

Η κυβέρνηση θα κηρύξει έκτακτο διάταγμα για να σταματήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού Covid-19 την Πέμπτη

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, ελπίζουμε να απολαύσατε το ταξίδι πίσω στο χρόνο!

 

 

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/