Η κυβέρνηση θα κηρύξει έκτακτο διάταγμα για να σταματήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού Covid-19 την Πέμπτη

Μπανγκόκ-

Σε μια ζωντανή, τηλεοπτική, συνέντευξη Τύπου σήμερα το απόγευμα, 24 Μαρτίου 2020, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayut Chan-O-Cha ανακοίνωσε ότι είχε εγκριθεί έκτακτο διάταγμα και θα ξεκινήσει επίσημα την Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020.

Την ίδια μέρα θα ανακοινωθούν οι απαιτήσεις για το διάταγμα. Το διάταγμα έκτακτης ανάγκης του 2005 δίνει στην κυβέρνηση την άδεια να θεσπίσει αυτά τα μέτρα.

Ο Πρωθυπουργός είπε ότι κάποιες απαιτήσεις θα είναι υποχρεωτικές και κάποιες θα είναι αιτήματα. Θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή για την εφαρμογή πολιτικής και διαδικασιών για τις απαιτήσεις. Δεν ανέφερε πώς θα επιλεγεί αυτή η επιτροπή.

Τόνισε να μην επιστρέψουν οι άνθρωποι στις επαρχίες τους και ότι θα ληφθούν σημεία ελέγχου και μέτρα καραντίνας στην πορεία για όσους το κάνουν. Οι διοικητές των επαρχιών έχουν πλήρη εξουσία και συνεργάζονται για να θέσουν σε καραντίνα όσους το κάνουν. Οι παραβιάσεις όσων εγκαταλείπουν την καραντίνα ή την απομόνωση ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και 20,000 μπατ.

Το έκτακτο διάταγμα παρέχει διάφορες εξουσίες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας περιορισμού των ταξιδιών εσωτερικού, λογοκρισίας μέσων ενημέρωσης, εφαρμογής απαγόρευσης κυκλοφορίας, κατάληψης κτιρίων κ.λπ.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι κανένα από αυτά τα μέτρα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα και δεν θα γίνει τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη αυτής της εβδομάδας. Οι φήμες για απαγόρευση κυκλοφορίας ήδη από σήμερα το απόγευμα είναι ψευδείς, σημειώνει η Pattaya News.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα παρακολουθούνται πολύ στενά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έκτακτης ανάγκης. Όσοι μοιράζονται ψεύτικες ειδήσεις ή ισχυρίζονται για συγκαλύψεις κ.λπ., θα διωχθούν στο μέγιστο βαθμό του νόμου.

Εν τω μεταξύ, συζητείται και έρχεται οικονομική βοήθεια τόσο από το υπουργείο Οικονομικών όσο και από το Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι τράπεζες συνεργάζονται επίσης τόσο με τους καταναλωτές όσο και με τις επιχειρήσεις για να βοηθήσουν όσους έχουν πληγεί από την κρίση.

 

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/