Πολιτική Ηθική

Ο ηθικός κώδικας Pattaya News βασίζεται στην προθυμία μας να είμαστε ακριβείς, ειλικρινείς και ολοκληρωμένοι.

  • Αλήθεια και Ακρίβεια
    Προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν ακριβέστεροι. Η λήψη γεγονότων από επαληθεύσιμες πηγές είναι η κύρια αρχή της δημοσιογραφίας. Το Pattaya News προσπαθεί πάντα για ακρίβεια, παρέχει όλα τα σχετικά διαθέσιμα στοιχεία και διασφαλίζει ότι έχουν επαληθευτεί. Η Pattaya News καθιστά σαφές όταν δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ορισμένες πληροφορίες.
  • Δικαιοσύνη και Αμεροληψία
    Οι περισσότερες ιστορίες έχουν τουλάχιστον δύο όψεις. Αν και δεν υπάρχει υποχρέωση να παρουσιάζεται κάθε πλευρά σε κάθε κομμάτι, οι ιστορίες είναι ισορροπημένες και προσθέτουν πλαίσιο. Η αμερόληπτη και αμερόληπτη αναφορά χτίζει εμπιστοσύνη και σιγουριά.
  • Βία, σεξουαλικό περιεχόμενο και αναφορά φροντίδας/συμπόνιας                             Εμείς στο The Pattaya News θυμόμαστε πάντα ότι στον πυρήνα όλων των ιστοριών μας βρίσκονται οι άνθρωποι. Προσπαθούμε να το θυμόμαστε αυτό, ειδικά όσον αφορά τις ιστορίες που σχετίζονται με το έγκλημα και θέλουμε πάντα να δείχνουμε σεβασμό και ακεραιότητα στα θύματα και την οικογένεια. Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι οι φωτογραφίες και οι αναφορές μας γίνονται με διακριτικότητα και σεβασμό και δεν εξυμνούν σεξουαλικό περιεχόμενο ή βία. Κατανοούμε διαφορετικούς πολιτισμούς, ειδικά εδώ στην Ταϊλάνδη, έχουμε διαφορετικές αξίες και έχουμε διαφορετικά επίπεδα ανοχής για οπτικές απεικονίσεις βίας κ.λπ. Ωστόσο, η κατευθυντήρια αρχή μας είναι να αναφέρουμε πάντα με μια ανθρώπινη πλευρά και να κατανοούμε ότι το θέμα των άρθρων μας είναι πραγματικό άτομα με αληθινές οικογένειες και πραγματικούς φίλους.
  • Ευθύνη
    Ένα σίγουρο σημάδι επαγγελματισμού και υπεύθυνης δημοσιογραφίας είναι η ικανότητα να λογοδοτεί κανείς. Οι διορθώσεις δημοσιεύονται όταν ανακαλύπτονται σφάλματα.

Εταιρεία Επαγγελματιών Δημοσιογράφων Ο κώδικας δεοντολογίας προσφέρει τις ακόλουθες συμβουλές τις οποίες παραθέσαμε άμεσα και συμφωνούμε:

  • Δείξτε συμπόνια για εκείνους που μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά από την κάλυψη των ειδήσεων. Χρησιμοποιήστε ιδιαίτερη ευαισθησία όταν ασχολείστε με παιδιά και άπειρες πηγές ή θέματα.
  • Να είστε ευαίσθητοι όταν αναζητάτε ή χρησιμοποιείτε συνεντεύξεις ή φωτογραφίες όσων έχουν πληγεί από τραγωδία ή θλίψη.
  • Αναγνωρίστε ότι η συλλογή και η αναφορά πληροφοριών μπορεί να προκαλέσει βλάβη ή ενόχληση. Η επιδίωξη της είδησης δεν είναι άδεια αλαζονείας.
  • Αναγνωρίστε ότι οι ιδιώτες έχουν μεγαλύτερο δικαίωμα να ελέγχουν πληροφορίες για τον εαυτό τους από ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και άλλοι που αναζητούν εξουσία, επιρροή ή προσοχή. Μόνο μια κυρίαρχη δημόσια ανάγκη μπορεί να δικαιολογήσει την εισβολή στην ιδιωτική ζωή οποιουδήποτε.
  • Δείξτε καλό γούστο. Αποφύγετε την ταραχή για να προκαλέσει την περιέργεια.
  • Να είστε προσεκτικοί όσον αφορά τον εντοπισμό ανήλικων υπόπτων ή θυμάτων σεξουαλικών εγκλημάτων.
  • Να είστε συνετοί όσον αφορά την κατονομασία υπόπτων για εγκληματίες πριν από την επίσημη κατάθεση των κατηγοριών.
  • Εξισορροπήστε τα δικαιώματα δίκαιης δίκης ενός υπόπτου ποινικού δικαίου με το δικαίωμα του κοινού να ενημερώνεται.