Ο αρχηγός των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας, Pai Dao Din, παραδίδεται στο αστυνομικό τμήμα της Μπανγκόκ για φερόμενη παραβίαση του διατάγματος έκτακτης ανάγκης για τον Covid-19

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Μπανγκόκ -

Ο ηγέτης των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας Jatupat "Pai Dao Din" Boonpattararaksa σήμερα, 9 Αυγούστου, παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Thung Song Hong στην Μπανγκόκ μετά από ένταλμα σύλληψης για παραβίαση του νόμου για τον έλεγχο των μεταδοτικών ασθενειών για την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19.

Αυτό ακολουθεί τη σύλληψη πολλών άλλων επιφανών ηγετών διαδηλώσεων χθες, 8 Αυγούστου 2021. Κάντε κλικ εδώ για να ενημερωθείτε για αυτήν την ιστορία.

Αυτό ακολούθησε επίσης μια θορυβώδη διαμαρτυρία την Κυριακή στην Μπανγκόκ με πάνω από οκτώ ώρες συγκρούσεων και συγκρούσεων μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου και των διαδηλωτών. για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από το Ποινικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης αφού ο Πάι Ντάο Ντιν και οι υποστηρικτές του υπέρ της δημοκρατίας από την ομάδα «Talu Fah» φέρεται να είχαν οργανώσει μια διαδήλωση και έβαλαν χρώματα μπροστά από το αστυνομικό τμήμα Thung Song Hong την περασμένη Τρίτη, 3 Αυγούστου. .

Ο Πάι κατηγορήθηκε για βανδαλισμό και παράνομη συναρμολόγηση με περισσότερα από πέντε άτομα που δημιούργησαν χάος και κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19 παραβιάζοντας το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης και τον Νόμο Ελέγχου Μεταδοτικών Ασθενειών. Η Μπανγκόκ, μαζί με άλλες 28 «επαρχίες μέγιστου ελέγχου» βρίσκεται επί του παρόντος υπό αυστηρούς κανόνες και μέτρα για την Covid-19. Μπορείτε να ανανεώσετε ποια είναι αυτά τα μέτρα εδώ.

Ο Πάι είπε στους δημοσιογράφους ότι παραδόθηκε στην αστυνομία σήμερα για να αποδείξει την αθωότητά του και να αναγνωρίσει τους ισχυρισμούς σύμφωνα με τη διαδικασία δικαιοδοσίας. Πίστευε ότι τα πολιτικά κινήματα και η έκφραση των ανθρώπων ήταν ένα βασικό δικαίωμα που μπορεί να γίνει σε μια δημοκρατική χώρα.

Είπε: «Πίστευα ότι οι ενέργειες και οι απαντήσεις της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών είναι παράλογες και υπερβολικές. Παρόλα αυτά, θα συνεχίσουμε το κίνημα και τις πεποιθήσεις μας για να απαιτήσουμε την παραίτηση της κυβέρνησης».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Εν τω μεταξύ, το Αστυνομικό Γραφείο της Μπανγκόκ έχει προειδοποιήσει ότι η αυριανή διαμαρτυρία «αυτοκινήτου», που οργανώθηκε από το Ενωμένο Μέτωπο του Θαμασάτ και της Διαδήλωσης, θεωρείται παράνομη λόγω αρκετών εντολών υπό τον περιορισμό της CCSA και το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης καθώς η Μπανγκόκ απαγορεύει επί του παρόντος όλες τις μορφές συγκεντρώσεων για πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19. Έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι η εκτέλεση διαμαρτυρίας με «αυτοκίνητο» ή μηχανάκι δεν παρακάμπτει τους αυστηρούς κανονισμούς Covid-19 γύρω από τη συναρμολόγηση.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η διαμαρτυρία αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί αύριο στη διασταύρωση Ratchaprasong από τη 1:00 μ.μ. εμπρός. Τα μέσα ενημέρωσης του TPN θα παρέχουν συνεχή κάλυψη από τη διαμαρτυρία αύριο το απόγευμα, ειδικά στον λογαριασμό μας στο Twitter που βρίσκεται εδώ.

Ενημέρωση: Από τις 7:30 μ.μ. απόψε, 9 Αυγούστου 2021, ο αρχηγός διαδηλώσεων Anon Nampha παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Pathumwan μετά από σύλληψη για συγκέντρωση νωρίτερα αυτόν τον μήνα μπροστά από την Πινακοθήκη της Μπανγκόκ. Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι η συγκέντρωση παραβίασε τους κανόνες του διατάγματος έκτακτης ανάγκης, τους νόμους για τις μεταδοτικές ασθένειες, καθώς και διάφορους άλλους νόμους γύρω από τον Covid-19.

Μπορεί να είναι εικόνα κειμένου

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.