Τέσσερις σημαντικοί ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας συνελήφθησαν ενώ παραδόθηκαν στην αστυνομία της Μπανγκόκ σήμερα το απόγευμα, μετά από εντάλματα σύλληψης για παραβίαση του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης

ΦΩΤΟ: Daily News

Μπανγκόκ -

Τέσσερις εξέχοντες ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένου του Parit "Penguin" Chiwarak, παραδόθηκαν στη βασιλική αστυνομία της Ταϊλάνδης στο Αρχηγείο της Εθνικής Αστυνομίας στην Μπανγκόκ σήμερα το απόγευμα, 8 Αυγούστου, μετά από εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από το επαρχιακό δικαστήριο Tanyaburi για παραβίαση του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης.

Τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν εναντίον των Parit "Penguin" Chiwarak, Sirichai "New" Nathuang, Nutchanon Pairote και Promsorn "Fah" Veerathamjaree και ζητήθηκαν από την αστυνομία Khlong Ha στην περιοχή Khlong Luang, αφού φέρεται να διοργάνωσαν διαμαρτυρία για να απαιτήσουν την απελευθέρωση του Jatupat "Pai Dao Din" Boonpattararaksa στο Γραφείο Συνοριακής Αστυνομίας Περιφέρειας 1 στις 2 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα εντάλματα σύλληψης, κατηγορήθηκαν κυρίως για παράνομη συνάθροιση με περισσότερα από πέντε άτομα που ενέχει κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19, παραβίαση του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης και του νόμου για τον έλεγχο των μεταδοτικών ασθενειών. Σύμφωνα με τους ισχύοντες αυστηρούς νόμους και μέτρα που σχετίζονται με τον Covid-19, σχεδόν όλοι οι τύποι συναρμολόγησης είναι απαγορευμένοι και παράνομοι. Οι αρχές λένε ότι είναι για την αποτροπή της εξάπλωσης του Covid-19 και όχι πολιτικό, αλλά πολλοί διαδηλωτές διαφωνούν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Parit Chiwarak

Ο Penguin είπε στους δημοσιογράφους ότι μια επερχόμενη διαδήλωση αυτοκινητοβιομηχανίας που οργανώθηκε από το «United Thammasat for Demonstration» θα συνεχιστεί σύμφωνα με το σχέδιο στη διασταύρωση Ratchaprasong την Τρίτη, 10 Αυγούστου, είτε αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση σήμερα είτε όχι.

Όλοι τους συνελήφθησαν αφού προσήχθησαν στο αρχηγείο και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Khlong Ha για περαιτέρω ανάκριση γύρω στις 3:00 μ.μ.

Από τις 4:15 μ.μ., οι συλληφθέντες φέρεται να κρατήθηκαν στο Γραφείο Συνοριακής Αστυνομίας Περιφέρειας 1 προτού οδηγηθούν αύριο στο Επαρχιακό Δικαστήριο του Thanyaburi. Κάθε εγγύηση απορρίπτεται αυτή τη στιγμή.

Σχετικά με τη χθεσινή διαμαρτυρία για τη θέρμανση, πολλοί υποστηρικτές της δημοκρατίας στο Διαδίκτυο είχαν αρχίσει να διαφωνούν με τις επιθετικές διαδηλώσεις στην Μπανγκόκ και από χθες έκαναν τάση το hashtag «#๠บนFreeYOUTH» στο Twitter. Στην Ταϊλάνδη, αυτό είναι απλώς «Απαγόρευση Ελεύθερων Νέων». Η ομάδα Free Youth ήταν ο κύριος διοργανωτής της χθεσινής διαδήλωσης και είναι γνωστό ότι χρησιμοποίησε πιο επιθετικές τακτικές κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεών της, σύμφωνα με τη Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης.

Συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών δυνάμεων ξέσπασαν στη διασταύρωση Din Daeng και στο Μνημείο της Νίκης καθώς προσπαθούσαν να συγκεντρωθούν και να διαπεράσουν τα οδοφράγματα της αστυνομίας σε μια προσπάθεια να βαδίσουν σε πολλές στρατηγικές τοποθεσίες στην Μπανγκόκ. Χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, τραυματίζοντας αστυνομικούς, διαδηλωτές και σύμφωνα με πληροφορίες γύρω από τους κατοίκους.

Ωστόσο, η ξαφνική αλλαγή του χώρου διαμαρτυρίας και η τακτική της χθεσινής διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε το κίνημα της Ελεύθερης Νεολαίας, είχε εξοργίσει και απογοητεύσει πολλούς υποστηρικτές καθώς θεωρήθηκαν απρογραμμάτιστοι και επιθετικοί, με αποτέλεσμα πολλοί φρουροί και συμμετέχοντες να τραυματιστούν αναίτια. Επιπλέον, μια μικρή μειοψηφία διαδηλωτών φέρεται να έδειξε ακραία επιθετικότητα προς τις δυνάμεις ασφαλείας, η οποία κατέληξε στην πυρπόληση ενός οχήματος της αστυνομίας. Δεν είναι σαφές ποιος έβαλε φωτιά στο όχημα.

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη κάλυψη των χθεσινών διαδηλώσεων κάνοντας κλικ σε αυτό το κείμενο εδώ.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας σε ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ!Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.