Το Κέντρο Covid19 της Ταϊλάνδης επεκτείνει τα μέγιστα μέτρα ελέγχου σε 29 επαρχίες σε εθνικό επίπεδο έως τα τέλη Αυγούστου, ανακοινώθηκαν άλλα πρόσθετα μέτρα

Μπανγκόκ -

Το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) σήμερα το απόγευμα, 1 Αυγούστου, ανακοίνωσε την παράταση των μέτρων μερικού lockdown σε επαρχίες της σκούροκόκκινης ζώνης για άλλες 14 ημέρες, από τις 3 έως τις 16 Αυγούστου. Η απαγορευμένη περιοχή επεκτάθηκε σε άλλες 16 επαρχίες, σημειώνοντας συνολικά 29 επαρχίες να βρίσκονται σε πολιτείες αποκλεισμού.

Η πραγματική εντολή θα επεκτείνει τα μέτρα μέχρι το τέλος του μήνα, για όλο τον Αύγουστο, αν και η CCSA υποσχέθηκε επανεξέταση μετά από δύο εβδομάδες. Κατά πάσα πιθανότητα, όμως, τα βαθιά αντιλαϊκά και αυστηρά μέτρα θα είναι για όλο τον Αύγουστο.

Οι νέες απαγορευμένες περιοχές είναι Bangkok, Kanchanaburi, Chonburi, Chachoengsao, Tak, Nakhon Nayok, Nakhon Ratchasima, Narathiwat, Nonthaburi, Prachuap Khiri Khan (Hua Hin), Prachinburi, Ayutthaya, Phetchaburi, Pattani, Phetchabun, Yala, Rayongburi, S. Samut Prakan, Samut Songkram, Samut Sakhon, Saraburi, Suphanburi, Ang Thong, Pathum Thani και Nakhon Pathom.

Σύμφωνα με τη νέα ζώνη, 29 επαρχίες κατηγοριοποιούνται στη σκούρα κόκκινη ζώνη (η μέγιστη και αυστηρά ελεγχόμενη περιοχή), 37 στην κόκκινη ζώνη (η μέγιστη ελεγχόμενη περιοχή) και οι υπόλοιπες 11 επαρχίες στην πορτοκαλί ζώνη (η ελεγχόμενη περιοχή). . Οι επαναπρογραμματισμένες λίστες βρίσκονται στον παρακάτω πίνακα:

Η ανακοίνωση συμφωνούσε επίσης να υπάρχουν διαθέσιμα όλα τα εστιατόρια σε πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα μόνο ηλεκτρονικές υπηρεσίες παράδοσης. Οι πελάτες εξακολουθούν να μην επιτρέπεται να αγοράζουν φαγητό για φαγητό σε πακέτο ή να παραλαμβάνουν μόνοι τους από τα εστιατόρια στα εμπορικά κέντρα. Όλα τα καταστήματα εκτός από τα σούπερ μάρκετ παραμένουν κλειστά στα εμπορικά κέντρα

Τα σαλόνια ομορφιάς, τα σαλόνια μασάζ και τα ιδρύματα ομορφιάς παρέμειναν κοντά στις περιοχές της σκούροκόκκινης ζώνης, καθώς και τα αθλητικά στάδια και οι χώροι. Αν και οι ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας εφαρμόζονται μόνο στη μέγιστη και αυστηρά ελεγχόμενη περιοχή, συνιστάται ιδιαίτερα στους ανθρώπους να αποφεύγουν τα περιττά ταξίδια για τη δυνητική μείωση της μετάδοσης του Covid-19 σε εθνικό επίπεδο. Σημείωση, η ακόλουθη φωτογραφία έχει ένα σφάλμα που επικαλείται η CCSA, κάτω από εμπορικά κέντρα για μέγιστες και αυστηρά ελεγχόμενες επαρχίες και στη γραμμή για εστιατόρια δεν υπάρχει φαγητό, μόνο ΠΑΡΑΔΟΣΗ, όχι take-away. Οι πελάτες δεν μπορούν να πάνε αυτοπροσώπως για να παραλάβουν ή να παραλάβουν σε εμπορικά κέντρα/πολυκαταστήματα.

Όλες οι επιχειρηματικές εταιρείες, ιδιαίτερα στη Μπανγκόκ, ενθαρρύνονται επίσης να εφαρμόζουν πολιτικές εργασίας από το σπίτι για να μειώσουν τα ταξίδια και να περιορίσουν τον ταχέως αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων από τον Covid-19 στη χώρα.

Άλλα μέτρα που ισχύουν για τις σκούροκόκκινες ζώνες περιλαμβάνουν το κλείσιμο των γυμναστηρίων, των αθλητικών γηπέδων και των σταδίων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ισχύουν επίσης άλλα μέτρα, όπως το κλείσιμο πισινών, πάρκων καταστημάτων μασάζ, παραλιών και άλλα.

Τα μπαρ, τα κλαμπ, η νυχτερινή ζωή και οι χώροι ψυχαγωγίας είναι κλειστά σε εθνικό επίπεδο (επίσημα, ούτως ή άλλως) και έχουν κλείσει περίπου από τις αρχές Απριλίου.

Ορισμένοι γιατροί με την CCSA είχαν υποστηρίξει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, όπως το κλείσιμο αγορών, όλα τα μη βασικά κλεισίματα (όπως οδοντίατροι, ράφτες, ανθοπωλεία, κ.λπ.) ή ακόμη και μια συνολική εντολή «μείνετε στο σπίτι». Ωστόσο, πολλά μέλη της CCSA και της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης ένιωσαν άβολα με αυτές τις προτάσεις, δηλώνοντας ότι υπήρχαν πολλές ανησυχίες για ακόμη αυστηρότερα μέτρα καραντίνας. Μια ανησυχία που αξίζει να σημειωθεί, εκτός από τις οικονομικές ανησυχίες, ήταν ότι πολλά εμβολιασμένα άτομα στην Ταϊλάνδη φάνηκαν να γίνονται «ανθεκτικά» στα συνεχιζόμενα μέτρα και περιορισμούς για αυτούς και η CCSA ανησυχούσε ότι ακόμη πιο σκληρά μέτρα θα προκαλούσαν μεγαλύτερη διχόνοια και προβλήματα.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
2.75 (4 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.