Διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας και αστυνομικοί της Ταϊλάνδης έρχονται αντιμέτωποι στην Μπανγκόκ σήμερα το απόγευμα

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη-

  Πολλές ομάδες διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας και χιλιάδες της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης βρίσκονται αντιμέτωπες μεταξύ τους στην Μπανγκόκ σήμερα το απόγευμα από περίπου τη 1:00 μ.μ.

  Πρώτα, γράψαμε για την προγραμματισμένη συγκέντρωση εδώ, κάντε κλικ σε αυτό το κείμενο για να διαβάσετε περισσότερα για το τι αφορά η διαμαρτυρία και γιατί η αστυνομία προειδοποιεί συνεχώς ότι είναι παράνομη.

Σύμφωνα με πολλούς ισχύοντες κανόνες και νόμους Covid-19 στην Μπανγκόκ και την Ταϊλάνδη, οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις άνω των 5 ατόμων είναι αντίθετες με το νόμο χωρίς άδεια. Επιπλέον, οι συγκεντρώσεις και οι συνελεύσεις γενικά, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ατόμων, απαγορεύονται επί του παρόντος βάσει διαταγών της Βασιλικής Εφημερίδας. Αυτό είναι πέρα ​​από τις πράξεις μεταδοτικών ασθενειών και τις εντολές της Μητροπολιτικής Διοίκησης της Μπανγκόκ που απαγορεύουν επίσης συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και άλλες παρόμοιες ομάδες ανθρώπων. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ισχυρίζεται ότι η απαγόρευση είναι για να σταματήσει την εξάπλωση του Covid-19 και δεν είναι πολιτική, εκ των οποίων Ένα ακόμη υψηλό ρεκόρ σε κρούσματα σημειώθηκε σήμερα, με την Μπανγκόκ να είναι το επίκεντρο της επιδημίας.

Οι διαδηλωτές, εν τω μεταξύ, προέρχονται από διάφορες ομάδες, όπως η Ελεύθερη Νεολαία και το Ενωμένο Μέτωπο του Θαμασάτ και η Διαδήλωση με πολλαπλούς στόχους. Μερικοί διαδηλωτές είναι επίσης απλώς εκείνοι που διαφωνούν με τα κυβερνητικά σχέδια ελέγχου του Covid-19, τους περιορισμούς, τα μέτρα, τη διάθεση και την κατανομή των εμβολίων και τον πρωθυπουργό Prayut Chan O'Cha. Ορισμένοι διαδηλωτές ζητούν επίσης αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση του ανώτατου οργάνου καθώς και μείωση των προϋπολογισμών για το στρατό και το ίδρυμα. Κάποιοι θέλουν περισσότερα εμβόλια mRNA αντί για Sinovac ή Sinopharm, κινεζικές μάρκες. Το μεγαλύτερο αίτημα, ωστόσο, είναι η άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης λόγω, όπως λένε οι διαδηλωτές, κακή διαχείριση της κατάστασης του Covid-19 στην Ταϊλάνδη.

Η διαμαρτυρία ήταν αρχικά προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 1:00 στο Μνημείο της Δημοκρατίας όπου σχεδίαζαν να κάνουν πορεία προς το παλάτι. Ωστόσο, η έντονη παρουσία της αστυνομίας των ΜΑΤ στο μνημείο καθώς και πολλά εμπόδια, κοντέινερ πλοίων, συρματοπλέγματα και αστυνομία στη διαδρομή προς το παλάτι άλλαξαν τα σχέδια των διαδηλωτών. Η Ελεύθερη Νεολαία προσπάθησε να αλλάξει το σημείο συγκέντρωσης σε Κυβερνητικό Μέγαρο, αλλά η ισχυρή αστυνομική παρουσία το απέτρεψε επίσης.

Στη 1:30 μ.μ., οι διαδηλωτές επέστρεψαν στο Μνημείο της Νίκης και ανακοίνωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα βαδίσουν προς το 1ο Σύνταγμα Πεζικού όπου ζει ο πρωθυπουργός Prayut Chan O'Cha.

Μετά από σχεδόν ώρες αργής κίνησης λόγω της έντονης αστυνομικής παρουσίας, διαδηλωτές και αστυνομία αντιμετώπισαν ο ένας τον άλλον στη διασταύρωση του Τρίγωνου Ντιν Ντενγκ γύρω στις 4:00 μ.μ., με την αστυνομία να προειδοποιεί συνεχώς ότι η συγκέντρωση και η διαμαρτυρία ήταν ενάντια σε σχεδόν μισή ντουζίνα νόμους και οι διαδηλωτές μπορούσαν αντιμετωπίζουν τεράστια πρόστιμα και χρόνο φυλάκισης και πρέπει να διαλυθούν. Οι διαδηλωτές δεν το έκαναν και η αστυνομία φέρεται να απάντησε με δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ, σύμφωνα με μάρτυρες στη διασταύρωση. Ένας μικρός αριθμός διαδηλωτών φέρεται να είχε πυροτεχνήματα ή σφεντόνες, αν και η συντριπτική πλειοψηφία ήταν άοπλοι.

Οι σκηνές που κοινοποιήθηκαν στο Twitter και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια χαοτική ατμόσφαιρα, καθώς διαδηλωτές και αστυνομία παίζουν ουσιαστικά τη γάτα με το ποντίκι με τους διαδηλωτές που προσπαθούν να φτάσουν σε στρατηγικές τοποθεσίες, αλλά βρίσκονται συνεχώς αντιμέτωποι με μεγάλο αριθμό αστυνομικών και φραγμών.

Από τις 5:00 μ.μ., η σύγκρουση παραμένει σε χαοτική στάση κοντά στην περιοχή Din Daeng, με τους διαδηλωτές να αρνούνται να διαλυθούν ενώ εμπλέκονται σε τακτικές συγκρούσεις με τη Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης, η οποία έχει προειδοποιήσει ότι θα χρησιμοποιήσει κανόνια νερού με χημικά που θα εγχυθούν στο νερό για διαλύσει τους διαδηλωτές. Αυτό ακολουθεί αρκετές ώρες σχεδόν ασταμάτητα δακρυγόνων, σφαίρες από καουτσούκ και τώρα κανόνια νερού.

Από τις 5:30 μ.μ., οι διαδηλωτές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν από την έντονη αστυνομική παρουσία, συμπεριλαμβανομένων των κανονιών νερού και εκατοντάδων αστυνομικών που βαδίζουν απευθείας στους διαδηλωτές. Πέφτουν πίσω, σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή του μνημείου της Νίκης για να ανασυνταχθούν.

Από τις 5:40 ένα αστυνομικό όχημα φλέγεται κοντά στο Μνημείο της Νίκης. Δεν είναι σαφές ποιος έβαλε τη φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ηγέτες των διαδηλωτών διέκοψαν τη διαμαρτυρία λόγω ανησυχιών ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη.

Από τις 6:25 μ.μ., ορισμένοι διαδηλωτές αρνήθηκαν να φύγουν και να διαλυθούν, συγκρουόμενοι με την αστυνομία. Οι διοργανωτές διαμαρτυρίας συνεχίζουν να ζητούν από τους διαδηλωτές να πάνε στα σπίτια τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έως τις 7:00

Από τις 8:00 μ.μ., μια μικρή ομάδα διαδηλωτών συνέχισε να συγκρούεται με την αστυνομία που έκανε χρήση δακρυγόνων στην απάντηση κάτω από το Μνημείο της Νίκης BTS. Η υποχρεωτική απαγόρευση κυκλοφορίας είναι σε μία ώρα στις 9:00 μ.μ. Οι συγκρούσεις και οι συγκρούσεις συνεχίζονται τώρα εδώ και περίπου επτά ώρες. Η αστυνομία προχώρησε επίσης σε σποραδικές συλλήψεις.

Αυτή είναι μια ιστορία που αναπτύσσεται, περαιτέρω ενημερώσεις ενδέχεται να γίνουν εδώ αργότερα σήμερα το απόγευμα. Παρακαλούμε δείτε το Twitter μας κάνοντας κλικ εδώ για περισσότερες ενημερώσεις άμεσα.

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/