62 Βιρμανοί υπήκοοι συνελήφθησαν σε προτομή παράνομης μετανάστευσης στο Kanchanaburi

Kanchanaburi-

Στις 6:00 π.μ., στις 21 Μαρτίου 2024, η αστυνομία του Thong Pha Phum έλαβε μια αναφορά από μια ανώνυμη πηγή ότι μεγάλος αριθμός μεταναστών θα διέσχιζε παράνομα τα σύνορα της Ταϊλάνδης με βάρκες στη δεξαμενή Vajiralongkorn, Thong Pha Phum, Kanchanaburi.

Οι δασοφύλακες της περιπολίας Thong Pha Phum και οι σχετικές υπηρεσίες επιθεώρησαν την αναφερόμενη περιοχή και ανακάλυψαν διάσπαρτα ανθρώπινα ίχνη που κατευθύνονταν βαθιά στο δάσος. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν τα ίχνη και βρήκαν μεγάλο αριθμό παράνομων Βιρμανών μεταναστών να κρύβονται σε ένα λοφώδες δάσος στην άκρη του δρόμου.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί ασφάλισαν την περιοχή και παγίδευσαν τους λαθρομετανάστες. Ως αποτέλεσμα, 62 Βιρμανοί τέθηκαν υπό κράτηση.

Μετά από περαιτέρω ανάκριση από την αστυνομία, οι Βιρμανοί μετανάστες είπαν στην αστυνομία ότι πλήρωσαν έναν πράκτορα 15,000 έως 25,000 μπατ ανά άτομο για να αναζητήσει δουλειά στην κεντρική Ταϊλάνδη παράνομα. Η αστυνομία θα ερευνήσει περαιτέρω για να βρει εμπλεκόμενα άτομα στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών μεταναστών στην Ταϊλάνδη.

Αρχικά, η αστυνομία τους συνόδευσε στο ανακριτικό αστυνομικό τμήμα Thong Pha Phum για περαιτέρω νομική επεξεργασία.
Λόγω μιας πρόσφατης υποχρεωτικής πολιτικής στρατολόγησης στη Μιανμάρ, η οποία εμπλέκεται σε συγκρούσεις μεταξύ της στρατιωτικής χούντας και πολλών ομάδων, Πολλοί πολίτες της Μιανμάρ προσπαθούν να διαφύγουν στην Ταϊλάνδη τόσο με νόμιμα όσο και με παράνομα μέσα, όπως αναφέραμε εδώ.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα μας:

66 υπήκοοι της Μιανμάρ αναχαιτίστηκαν σε προτομή παράνομης μετανάστευσης στο Kanchanaburi.

35 υπήκοοι της Μιανμάρ συνελήφθησαν στο Kanchanaburi για παράνομη διακίνηση μετανάστευσης την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε μια σχετική ιστορία για επιθεώρηση της ταϊλανδικής αρχής παράνομων εργαζομένων σε εμπορικές περιοχές σε όλη την Ταϊλάνδη.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.