Οι αρχές της Ταϊλάνδης αποκαλύπτουν ότι παράνομοι μετανάστες εργάτες αναλαμβάνουν θέσεις εργασίας στην Ταϊλάνδη σε τουριστικές περιοχές

Εθνικός-

Στις 19 Μαρτίου 2024, ο κ. Somchai Morakotsriwan, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Απασχόλησης, αποκάλυψε δημόσια μια περίπτωση μεταναστών εργαζομένων που φέρεται να ανέλαβαν παράνομα τις δουλειές των Ταϊλανδών σε τουριστικά αξιοθέατα και εμπορικές περιοχές στην Μπανγκόκ, την Πατάγια, το Πουκέτ, το Τσιάνγκ Μάι και άλλες τοποθεσίες.

Ο Somchai δήλωσε ότι οι μετανάστες εργάτες περιλάμβαναν διάφορες εθνικότητες, όπως υπήκοους Βιρμανίας, Βιετναμέζους, Καμπότζης, Κινέζους, Ρώσους και Ινδούς. Οι αλλοδαποί εργάτες φέρεται να ανταγωνίζονταν παράνομα με ντόπιους σε εμπορικές περιοχές στην Chinatown, Huai Khwang, Bangkok, Pattaya, Phuket, Koh Samui και άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από την 1η Οκτωβρίου 2023 έως τις 18 Μαρτίου 2024, το Υπουργείο Απασχόλησης της Ταϊλάνδης επιθεώρησε 25,628 εταιρείες σε εθνικό επίπεδο και 306,577 άτομα από τους προαναφερθέντες υπηκόους. Ως αποτέλεσμα, περισσότερα από 1,689 άτομα αντιμετώπιζαν νομικές ενέργειες με 721 άτομα να φέρονται να ανταγωνίζονται άμεσα τους ντόπιους της Ταϊλάνδης για δουλειές.

Ο Somchai πρόσθεσε επίσης ότι οι θέσεις εργασίας που είχαν τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό μεταξύ των μεταναστών εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των πλανόδιων πωλητών, των κουρέων, των οδηγών μοτοσυκλετών και ταξί και των μασέρ, αντίστοιχα.

Οι μετανάστες που μένουν για να εργαστούν στην Ταϊλάνδη πρέπει να σέβονται τους νόμους της Ταϊλάνδης, όπως όταν οι Ταϊλανδοί αναζητούν να εργαστούν στο εξωτερικό, πρέπει να σέβονται τους νόμους αυτής της χώρας, είπε ο Somchai.

Χρειάζονταν εξουσιοδοτημένα έγγραφα και άδειες εργασίας για να εργαστείτε νόμιμα στην Ταϊλάνδη, πρόσθεσε ο Somchai.

Οι παραβάτες που δεν κατείχαν έγκυρα έγγραφα και άδεια εργασίας θα τιμωρηθούν με πρόστιμο από 5,000 μπατ έως 50,000 μπατ, θα εκδοθούν και θα απαγορευόταν να υποβάλουν αίτηση για άδεια εργασίας για 2 χρόνια.

Επιπλέον, οι εργοδότες που προσέλαβαν παράνομους μετανάστες θα τιμωρηθούν με πρόστιμο από 10,000-100,000 μπατ ανά παράνομο εργαζόμενο και θα απαγορευθεί η πρόσληψη αλλοδαπών εργαζομένων για 3 χρόνια, δήλωσε ο Somchai.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.