35 υπήκοοι της Μιανμάρ συνελήφθησαν στο Kanchanaburi για παράνομη διακίνηση μετανάστευσης σε δύο ημέρες

Kanchanaburi-

Στις 13 Μαρτίου 2024, η αστυνομία του Thong Pha Phum και οι σχετικές υπηρεσίες έλαβαν μια αναφορά για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών μεταναστών στην Ταϊλάνδη. Οι αστυνομικοί περιπολούσαν την αναφερόμενη περιοχή και βρήκαν 22 υπηκόους της Μιανμάρ που διέσχισαν παράνομα τα σύνορα στο Thong Pha Phum, στο Kanchanaburi.

Στο σημείο του συμβάντος, οι αστυνομικοί βρήκαν σημάδια ποδιών και ένα φορτηγό σταθμευμένο κοντά σε ένα δάσος στην υποσυνοικία Tha Khanun. Δεν εντοπίστηκε κανείς μέσα στο όχημα. Ωστόσο, οι αστυνομικοί ερεύνησαν την περιοχή και εντόπισαν παράνομους εργάτες της Μιανμάρ που κρύβονταν στο δάσος.

Ως αποτέλεσμα, περισσότεροι από 22 υπήκοοι της Μιανμάρ αιχμαλωτίστηκαν και συνοδεύτηκαν στο Thong Pha Phum. Ωστόσο, ο οδηγός που μετέφερε τους εργάτες της Μιανμάρ κατάφερε να διαφύγει από την καταδίωξη της αστυνομίας. Η αστυνομία έδωσε φαγητό και ποτό στους λαθρομετανάστες καθώς έδειχναν αρκετά κουρασμένοι.

Σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση, υπήκοοι της Μιανμάρ φέρονται να ομολόγησαν στην αστυνομία ότι πλήρωναν 13,000 έως 15,000 μπατ ανά άτομο σε πρακτορεία της Ταϊλάνδης για να τους μεταφέρουν στη δουλειά στην κεντρική Ταϊλάνδη. Στη συνέχεια, η αστυνομία τους συνόδευσε στην ανακριτική αστυνομία του Thong Pha Phum για περαιτέρω νομική επεξεργασία.

Προηγουμένως, στις 12 Μαρτίου, οι αξιωματικοί του Thong Pha Phum κατάφεραν να αναχαιτίσουν το λαθρεμπόριο αλλοδαπών μεταναστών 13 υπηκόων της Μιανμάρ και ενός Ταϊλανδού πλοηγού.

Λόγω μιας πρόσφατης υποχρεωτικής πολιτικής στρατολόγησης στη Μιανμάρ, η οποία εμπλέκεται σε συγκρούσεις μεταξύ της στρατιωτικής χούντας και πολλών ομάδων, Πολλοί πολίτες της Μιανμάρ προσπαθούν να διαφύγουν στην Ταϊλάνδη τόσο με νόμιμα όσο και με παράνομα μέσα, όπως αναφέραμε εδώ.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.