Θα μπορούσε η Ταϊλάνδη να εισαγάγει πραγματικά μια βίζα σε στυλ Σένγκεν για μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας;

Τις τελευταίες ημέρες, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Srettha Thavisin, κατέστησε σαφές ότι σκοπεύει να συνεχίσει τα σχέδια για μια πρωτοποριακή βίζα σε στυλ Σένγκεν (αλλά με ορισμένες σημαντικές διαφορές, διαβάστε παρακάτω) για την Ταϊλάνδη και μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Καλύψαμε την αρχική ανακοίνωση που μπορείτε να διαβάσετε εδώ σε προηγούμενο άρθρο μας εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με την πρόταση και το θέμα πριν συνεχίσουμε με τις σκέψεις μας.

Αυτή η πρόταση είναι επίσης από πολλές απόψεις μια αδελφή πρόταση προς το σχέδιο της Τουριστικής Αρχής της Ταϊλάνδης να επεκτείνει τις τουριστικές βίζες 90 ημερών μόνο από τη Ρωσία σε πολλές ακόμη χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ, όπως συζητήσαμε εδώ σε αυτό το άρθρο.

Αποτελεί επίσης μέρος μιας συνολικής στρατηγικής του πρωθυπουργού Srettha και της αρκετά νέας κυβέρνησης να καταστήσουν τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο εύκολα για τον τουρισμό και να άρουν όλα τα πιθανά εμπόδια για τον τουρισμό, όπως η πρόταση για να απαλλαγούμε επιτέλους από τη μη δημοφιλή απαγόρευση πωλήσεων αλκοόλ το απόγευμα στην Ταϊλάνδη, όπως συζητήσαμε εδώ.

Η Ταϊλάνδη υπέγραψε επίσης πρόσφατα συμφωνία με την Κίνα για να επιτραπεί η αμοιβαία είσοδος χωρίς θεώρηση, ελπίζοντας να μειωθούν τυχόν εμπόδια για τους Κινέζους επισκέπτες να έρθουν στην Ταϊλάνδη.

Η ιδέα για βίζα τύπου Σένγκεν δεν είναι καινούργια και έχει συζητηθεί στο παρελθόν, αλλά προφανώς υπάρχουν πολλά πιθανά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για να προχωρήσουμε σε μια τέτοια πρόταση. Η Srettha, ωστόσο, έδειξε προθυμία να το κάνει. Πρόσφατα είχε συζητήσεις με τις αρχές του Λάος γύρω από αυτό το θέμα και με τον ηγέτη της Καμπότζης που επισκέφθηκε αυτή την εβδομάδα ο Srettha δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι το κοινό πρόγραμμα βίζας θα ήταν ένα κορυφαίο θέμα συζήτησης, μαζί με την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η πρόταση, και θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι είναι απλώς μια πρόταση και όχι μια εγγύηση ή οτιδήποτε προκαθορισμένο, Οι επισκέπτες στην Ταϊλάνδη θα μπορούν επίσης να επισκέπτονται την Καμπότζη, τη Μιανμάρ, το Λάος, το Βιετνάμ και τη Μαλαισία με μία βίζα και ένα γραμματόσημο. Σε αντίθεση με το Σένγκεν, ο τουρίστας θα έπρεπε να περάσει πρώτα από την Ταϊλάνδη ως ένα είδος HUB και δεν θα μπορούσε να πάρει την ίδια κοινή βίζα μπαίνοντας αρχικά σε μια από τις άλλες χώρες. Αυτό θα έδινε επίσης τη μερίδα του λέοντος των εργασιών στην Ταϊλάνδη για τον έλεγχο ασφαλείας των επισκεπτών, αλλά θα αποτρέψει επίσης τους ανθρώπους που ενδεχομένως να επιλέξουν τη χώρα με τους ελαφρύτερους περιορισμούς εισόδου για να επισκεφτούν στη συνέχεια τις άλλες, ένα συνηθισμένο πρόβλημα με τη Βίζα Σένγκεν.

Οι πρώτες συζητήσεις φέρεται να ήταν θετικές, αλλά υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει και πολλές ανησυχίες (Ειδικά σχετικά με τη δυνητικά συμπεριλαμβανομένης της Μιανμάρ, της οποίας η κυβέρνηση υπό την ηγεσία της χούντας δεν αναγνωρίζεται επίσημα από τις περισσότερες άλλες κυβερνήσεις και η οποία ουσιαστικά εμπλέκεται σε έναν εμφύλιο πόλεμο στο πολλαπλά μέτωπα.)

Η ανταπόκριση από τους αναγνώστες του TPN Media στα κανάλια μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν σχεδόν καθολικά θετική, αν και ορισμένοι εξέφρασαν την ανησυχία ότι η βίζα μπορεί να κοστίσει χρήματα και να τερματίσει την ελεύθερη είσοδο στην Ταϊλάνδη. Αυτό, φυσικά, είναι μόνο εικασίες.

Θα μπορούσε πραγματικά η Ταϊλάνδη να το κάνει αυτό και να εισαγάγει αυτό το στυλ βίζας; Ναι, και η Srettha έχοντας επιχειρηματικό υπόβαθρο και όχι πολιτική το κάνει προτεραιότητα. Θα γίνει όμως; Μένει να φανούν, αλλά θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε αυτή τη συναρπαστική ιστορία εδώ στο TPN media. Πείτε μας τη γνώμη σας στέλνοντάς μας mail στο Editor@thepattayanews.com.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/