Ταϊλάνδη και Κίνα υπογράφουν συμφωνία χωρίς βίζα για την ενίσχυση του τουρισμού και την ενίσχυση των διμερών δεσμών

Εθνική -

Η Ταϊλάνδη και η Κίνα κατέληξαν σε συμφωνία για την άρση των απαιτήσεων βίζας για τους πολίτες τους, μια κίνηση που αποσκοπεί στην ενίσχυση των ταξιδιών και του τουρισμού μεταξύ των δύο εθνών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η υπογραφή της αμοιβαίας συμφωνίας απαλλαγής από την βίζα, η οποία θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου, έλαβε χώρα πρόσφατα μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Parnpree Bahiddha-nukara και του Κινέζου ομολόγου του, Wang Yi.

Η νέα πολιτική χωρίς βίζα αναμένεται να ενισχύσει τις ανταλλαγές ανθρώπων με ανθρώπους και να βοηθήσει στην ανάκαμψη του τουριστικού τομέα της Ταϊλάνδης, που παραδοσιακά αποτελεί βασικό στοιχείο της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Οι Κινέζοι υπήκοοι αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα επισκεπτών στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, η πανδημία του COVID-19 είχε ως αποτέλεσμα μια απότομη μείωση των επισκεπτών από τη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας στην Ταϊλάνδη, πέφτοντας από 11 εκατομμύρια το 2019 σε μόλις 3.5 εκατομμύρια πέρυσι.

Εκτός από τη συμφωνία για την έκδοση θεωρήσεων, τόσο η Κίνα όσο και η Ταϊλάνδη δεσμεύτηκαν να επιταχύνουν την κατασκευή του σιδηροδρόμου Κίνας-Ταϊλάνδης και να συνεργαστούν για την καταπολέμηση των διακρατικών εγκλημάτων.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.