Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης συζητά για τις βίζες για τις συνοριακές χώρες, με στόχο να καθιερωθεί η Ταϊλάνδη ως περιφερειακός κόμβος τουρισμού

Εθνικός-

Στις 3 Φεβρουαρίου 2024, ο κ. Srettha Thavisin, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε δημόσια μετά από συζήτηση με την κα Sudawan Wangsuphakijkosol, Υπουργό Τουρισμού και Αθλητισμού, σχετικά με μια συζήτηση σχετικά με τις βίζες CLMV (Καμπότζη, Λάος, Μιανμάρ και Βιετνάμ). καθώς και τη Μαλαισία, με στόχο να έχει την Ταϊλάνδη ως σημαντικό τουριστικό κόμβο.

Μετά από μια υπουργική συνάντηση με την PDR του Λάος, το Σουδάβαν αποκάλυψε δημόσια ότι ήταν σε εξέλιξη συζητήσεις για περιφερειακή τουριστική συνεργασία, ιδίως με τη συμμετοχή της CLMV και της Μαλαισίας. Οι συζητήσεις δεν ολοκληρώθηκαν ακόμη καθώς η περιφερειακή συνεργασία χρειαζόταν αμοιβαία συμφωνία και ίσα οφέλη, δήλωσε η Σουνταβάν.

Οι βίζες CLMV συν Μαλαισία στόχευαν στην απαλλαγή από τις βίζες όταν ταξιδεύετε μέσω της Καμπότζης, του Λάος, της Μιανμάρ, του Βιετνάμ και της Μαλαισίας ενώ διαθέτετε μόνο βίζα Ταϊλάνδης όπως βίζα Σένγκεν στην Ευρώπη, παρατήρησε το Σουνταβάν.

Ωστόσο, ο στρατηγός Χουν Μανέ, ο Πρωθυπουργός της Καμπότζης, έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί επίσημα την Ταϊλάνδη στις 7 Φεβρουαρίου, για να συζητήσει τα θέματα σχετικά με την προτεινόμενη βίζα CLMV.
Ο Srettha υπογράμμισε τα αμοιβαία οφέλη για τις συμμετέχουσες χώρες, τονίζοντας τις ισχυρές αεροπορικές βιομηχανίες του Βιετνάμ, της Μαλαισίας και της Ταϊλάνδης, έχοντας την Ταϊλάνδη ως εναέριο κέντρο για τη διανομή των εισερχόμενων τουριστών σε όλη την περιοχή.

Επιπλέον, ο κ. Saengchai Teerakulwanich, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Thai SME, έθεσε ερωτήματα σχετικά με τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο των πρωτοβουλιών χωρίς βίζα στον ταϊλανδικό τουρισμό.

Τόνισε την ανάγκη για μια ολοκληρωμένη ανάλυση για την αξιολόγηση των πιθανών απωλειών στα τέλη βίζας έναντι των αυξημένων τουριστικών δαπανών.
Για τη διατήρηση του τουρισμού της Ταϊλάνδης, η ομοσπονδία πρότεινε βασικούς τομείς για την ετοιμότητα της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης ασφάλειας, της διατήρησης καθολικών προτύπων σε υπηρεσίες και προϊόντα, ενίσχυση της τεχνολογίας στον τουρισμό, επιτάχυνση της πρόσβασης σε πιστώσεις, ενίσχυση της ανάπτυξης εργατικών δεξιοτήτων στον τουρισμό και υποστήριξη του μάρκετινγκ στρατηγικές για την προσέλκυση διεθνών τουριστών.

Επιπλέον, η κ. La-iad Bungsrithong, σύμβουλος της Ένωσης Ξενοδόχων Βόρειας Ταϊλάνδης, συζήτησε τα πιθανά οφέλη του πρόσφατο ταξίδι χωρίς βίζα μεταξύ Ταϊλάνδης και Κίνας, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με χώρες της CLMV και τη Μαλαισία. Τόνισε την ανάγκη για κοινή ευθύνη μεταξύ των κρατικών φορέων, προβλέποντας αμοιβαία οφέλη στον τουρισμό.

Ενώ αναγνωρίζεται η ανταγωνιστική φύση του κλάδου, ειδικά στην πλεονεκτική θέση της Ταϊλάνδης, παρέμεναν αβεβαιότητες σχετικά με την πραγματική υποστήριξη από άλλα έθνη. Παρά τις προκλήσεις, η La-iad παρέμεινε αισιόδοξη, εν αναμονή αποτελεσματικών επιχειρησιακών διαδικασιών για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να διασφαλιστούν έγκαιρα αποτελέσματα.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.