Γνώμη: Ναι, είναι καιρός να επιτραπεί σε περισσότερες χώρες να έχουν βίζα 90 ημερών κατά την είσοδο στην Ταϊλάνδη

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το TPN Media και ορισμένα άλλα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ανέφεραν μια πρόταση που για μια φορά έλαβε σχεδόν καθολικά θετική ανταπόκριση από τους αναγνώστες μας.

Αυτή η πρόταση, που υποβλήθηκε από την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης, είναι να επιτραπεί σε πολλές άλλες χώρες διαμονή 90 ημερών στην Ταϊλάνδη με Απαλλαγή από την Βίζα κατά την άφιξη, την οποία αναφέραμε εδώ.

Επί του παρόντος, Μόνο οι Ρώσοι έχουν ένα παρόμοιο πρόγραμμα της ίδιας διάρκειας που οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό σε μια αμοιβαία συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών που επιτρέπει επίσης στους υπηκόους της Ταϊλάνδης να εισέλθουν στη Ρωσία έως και 90 ημέρες με απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης. Αυτή η συμφωνία συνήλθε πέρυσι λόγω της ουδετερότητας της Ταϊλάνδης μεταξύ του πολέμου της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

Πρόσφατα, Η Κίνα έχει υπογράψει παρόμοια συμφωνία με την Ταϊλάνδη, αλλά για λιγότερες ημέρες, όπως αναφέραμε εδώ, η οποία έχει σχεδιαστεί για να τονώσει, ελπίζουμε, τον κινεζικό τουρισμό που υστερεί.

Τώρα, με την πιο πρόσφατη πρόταση, πολλοί από τους αναγνώστες μας από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αμερική, την Αυστραλία και πολλές άλλες έχουν γεννηθεί ελπίδες ότι έρχεται ένα παρόμοιο πρόγραμμα για αυτούς.

Ας είμαστε ξεκάθαροι, αυτό είναι απλώς μια πρόταση. Δεν υπάρχει καμία απολύτως εγγύηση ότι η πρόταση θα πραγματοποιηθεί. Το δηλώνουμε έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην μας ρωτούν συνεχώς πότε θα ξεκινήσει η παρατεταμένη απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης.

Για να εγκριθεί, η πρόταση χρειάζεται έγκριση από πολλούς κλάδους της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, αλλά κυρίως από το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι παρόλο που η Ταϊλάνδη θα ήλπιζε βαθιά για μια αμοιβαία πρόταση για τους δικούς της πολίτες σε χώρες στις οποίες επιτρέπουν να έρθουν στην Ταϊλάνδη για 90 ημέρες, αυτό είναι απίθανο να συμβεί, ειδικά με χώρες όπως οι ΗΠΑ.

Αυτή η έλλειψη αμοιβαίας πρότασης ήταν ένα σημαντικό εμπόδιο στο παρελθόν για μακροχρόνιες απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για πολλές χώρες. Ωστόσο, γίνεται δουλειά για να επιτραπεί στους υπηκόους της Ταϊλάνδης βίζα Σένγκεν για την Ευρώπη με απαλλαγές, αλλά και πάλι, είναι κυρίως προτάσεις σε αυτό το σημείο.

Ανεξάρτητα από τυχόν αμοιβαία προγράμματα ή όχι, η οικονομία της Ταϊλάνδης εξακολουθεί να ανοικοδομείται μετά την πανδημία Covid-19 που βάρβαρε τον τουριστικό τομέα για περίπου δυόμισι χρόνια. Ένας μεγάλος αριθμός επισκεπτών θα ήθελε να μείνει περισσότερο στην Ταϊλάνδη με τουριστικές βίζες 90 ημερών και δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσει επισκέψεις στη Μετανάστευση, μεγάλες αναμονές στην ουρά, εκφοβιστική γραφειοκρατία και πολλά άλλα εμπόδια για μεγαλύτερη παραμονή.

Αυτό θα διευκόλυνε επίσης τη ζωή των εκπατρισμένων μας μερικής απασχόλησης που έρχονται για να μείνουν για 3 έως 6 μήνες το χρόνο.

Μια τέτοια επέκταση θα μείωνε επίσης σημαντικά τον όγκο της εργασίας που πρέπει να κάνει η Immigration και θα μείωνε τις γραμμές στο Chonburi Immigration και σε άλλα δημοφιλή γραφεία σε τουριστικές περιοχές. Αυτό σε αντάλλαγμα θα επέτρεπε στα γραφεία να επικεντρωθούν σε πιο πιεστικά ζητήματα.

Αυτή η στρατηγική Επίσης, συνδέεται με τη Μετανάστευση της Ταϊλάνδης, ενθαρρύνοντας και προτρέποντας τους εκπατρισμένους να αναφέρουν τα 90ήμερα check-in τους διαδικτυακά έναντι αυτοπροσώπως, όπως αναφέραμε εδώ.

Συμπερασματικά, είναι η γνώμη αυτού του συγγραφέα ότι η παράταση των 90 ημερών απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης κατά την άφιξη για πολλές περισσότερες χώρες έχει καθυστερήσει πολύ και θα ήταν απίστευτα ευπρόσδεκτη για πολλούς από τους αναγνώστες μας.

Τι νομίζετε; Πείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στείλτε μας email στο Editor@thepattayanews.com

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/