Γνώμη: Ήρθε η ώρα να αρθεί η απογευματινή απαγόρευση πωλήσεων αλκοόλ στην Ταϊλάνδη

Ισχύει για περισσότερα από πενήντα χρόνια, αλλά πολλοί άνθρωποι συμφωνούν ότι είναι καιρός να αρθεί η πολύ επικρινόμενη απαγόρευση των απογευματινών πωλήσεων αλκοόλ από τις 2 έως τις 5 το απόγευμα κάθε μέρα στην Ταϊλάνδη.

Αυτή δεν είναι μια θέση από τα μέσα TPN, αλλά μάλλον μια οικιστική άποψη από ολόκληρο τον τουριστικό και επιχειρηματικό τομέα που πιέζει την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να άρει τον κανόνα, όπως αναφέραμε εδώ.

Στην πραγματικότητα, ο κανόνας δεν αποτελεί μέρος του νόμου για τον έλεγχο των αλκοολούχων ποτών, αλλά ήταν μάλλον μια ανεξάρτητη εντολή ενός πραξικοπηματία πριν από περισσότερα από πενήντα χρόνια, με τους ανθρώπους να διαφωνούν μέχρι σήμερα για το γιατί τέθηκε σε ισχύ ο κανόνας.

Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι ήταν για να εμποδίσουν τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να σταματήσουν να πίνουν αλκοόλ τα απογεύματα ή να φύγουν νωρίς από το γραφείο για να πάνε.

Ανεξάρτητα από τον λόγο, η πίεση ασκείται τώρα στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να άρει τον αρχαϊκό κανόνα που συχνά προκαλεί σύγχυση στους τουρίστες, ειδικά σε εμπορικά κέντρα, επώνυμα ψιλικατζίδικα και εστιατόρια υψηλής ποιότητας.

Ναι, είναι σίγουρα αλήθεια ότι τα μικρότερα μαγαζιά μαμά και ποπ και οι μικροί χώροι αγνοούν τον κανόνα και το κάνουν εδώ και χρόνια. Αλλά πολλά μέρη δεν το κάνουν και οι πολέμιοι του νόμου υποστηρίζουν ότι αυτό βλάπτει τον τουρισμό, ειδικά όταν οι τουρίστες αρνούνται ένα αλκοολούχο ποτό με το γεύμα τους το απόγευμα.

Βεβαίως, ο νόμος έχει κάποιους υποστηρικτές, οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι βοηθάει στο να αποτραπεί το μεθύσι ενώ τα σχολεία αφήνουν έξω από τις 2:5 έως τις XNUMX:XNUMX.

Ωστόσο, οι αντίπαλοι επισημαίνουν ότι κάποιος θα μπορούσε να πιει όσο θέλει μέχρι τις 2:2 και μετά να βγει στο δρόμο ή απλά να αγοράσει αλκοόλ πριν τις XNUMX:XNUMX και να το πιει κατά τη διάρκεια της απαγορευμένης περιόδου.

Ανεξάρτητα από τις σκέψεις κάποιου σχετικά με τον κανόνα, θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη συνάντηση μεταξύ του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας και της Επιτροπής Ελέγχου Αλκοολούχων Ποτών της Ταϊλάνδης για να συζητηθεί η πιθανή άρση της απογευματινής απαγόρευσης. Αυτή η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου, αλλά ακόμα κι αν αποφασίσουν να άρουν την απαγόρευση θα χρειαστεί έγκριση από διάφορους άλλους τομείς, πιθανότατα συμπεριλαμβανομένου του Πρωθυπουργού.

Τα σημάδια δείχνουν, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση συμφωνεί ότι η απογευματινή απαγόρευση είναι αρχαϊκή και πρόβλημα για τον τουρισμό και φαίνεται όλο και πιο πιθανό να αρθεί από τον Songkran φέτος. Φυσικά, αυτό δεν αποτελεί εγγύηση, τίποτα δεν είναι ποτέ γραμμένο σε πέτρα, αλλά όλα τα σημάδια δείχνουν ότι αυτός ο νόμος πιθανότατα ακολουθεί το δρόμο του δεινοσαύρου.

Το Songkran θεωρείται βασικός στόχος για την άρση της απαγόρευσης καθώς υπήρξαν αναφορές πέρυσι ότι η αστυνομία σε ορισμένες περιοχές έκλεισε τις πωλήσεις αλκοόλ κατά τη διάρκεια των πιο πολυσύχναστων ημερών παιχνιδιού με το φεστιβάλ της Πρωτοχρονιάς της Ταϊλάνδης, με αποτέλεσμα να αναστατωθούν πολλοί ντόπιοι και τουρίστες.

Συμφωνείτε να φύγει η απογευματινή απαγόρευση; Πες μας στο Editor@thepattayanews.com.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/