ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Μεγάλο αστείο ακολουθεί την υπόθεση κινεζικών λύτρων στην Πατάγια, επιχείρηση ακτινογραφίας για να στοχεύσει πρώην εγκληματίες

Πατάγια -

Το «Big Joke» έφτασε στην Πατάγια για να δώσει συνέχεια σε μια πρόσφατη υπόθεση κινεζικών λύτρων και να διασφαλίσει ότι οι Κινέζοι και κάποιοι άλλοι ξένοι εκπατρισμένοι στην Πατάγια θα εξεταστούν προσεκτικά ως μέρος της Επιχείρησης ακτίνων Χ.

Πρώτα οι προηγούμενες ιστορίες μας:

Μια Κινέζα απήχθη ενώ έπαιρνε το παιδί της σε σχολείο στην Πατάγια. Ο σύζυγός της υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία, λέγοντας ότι οι ύποπτοι ήθελαν 4.7 εκατομμύρια μπατ σε αντάλλαγμα για την ελευθερία της συζύγου του.

Μια Κινέζα και ο αδερφός της αφέθηκαν με ασφάλεια σήμερα, 22 Μαρτίου, μετά την απαγωγή τους από τους Κινέζους συγγενείς τους. Ένας ύποπτος απαγωγέας συνελήφθη ενώ ένας άλλος διέφυγε στην Κίνα.

Τώρα για την ενημέρωση:

Ο «Big Joke», ο βοηθός επίτροπος της αστυνομίας Surachate Hakparn, έφτασε στην Πατάγια την Παρασκευή (24 Μαρτίουth).

Ο Big Joke είπε στο Pattaya News ότι η αστυνομία της Ταϊλάνδης επικοινώνησε με τους ομολόγους της στην Κίνα με «Κόκκινες ειδοποιήσεις» της Interpol για να εκδώσει υπόπτους στην υπόθεση λύτρων που κατάφεραν να διαφύγουν από την Ταϊλάνδη. Εν τω μεταξύ, ο ένας ύποπτος που συνελήφθη αρνήθηκε να συνεργαστεί με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και φέρεται να αρνείται να μιλήσει σε οποιαδήποτε υπηρεσία επιβολής του νόμου ή μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Big Joke, οι Κινέζοι υπήκοοι που εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση λύτρων είναι γνωστοί εγκληματίες μιας οργανωμένης συμμορίας που η Κίνα έχει προηγουμένως καταστρέψει, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή. Μετά την κινεζική καταστολή, οι Κινέζοι υπήκοοι διέφυγαν στην Ταϊλάνδη, την Καμπότζη και το Λάος. Μερικοί από αυτούς έκαναν απάτες τηλεφωνικών κέντρων, κάποιοι διέμεναν παράνομα στην Πατάγια χωρίς την κατάλληλη βίζα και κάποιοι διέπρατταν εγκλήματα όπως αυτά τα λύτρα με στόχο άλλους Κινέζους υπηκόους.

Κινέζοι και μερικοί άλλοι ξένοι εκπατρισμένοι στην Πατάγια θα εξεταστούν προσεκτικά ως μέρος της «Επιχείρησης ακτίνων Χ» για να βεβαιωθείτε ότι δεν εμπλέκονται σε παράνομες επιχειρήσεις και άλλα εγκλήματα, πρόσθεσε ο Big Joke, χωρίς να δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες ή πληροφορίες.

Τα μέσα ενημέρωσης του TPN σημειώνουν ότι η επιχείρηση ακτίνων Χ έχει διενεργηθεί στο παρελθόν από την αστυνομία της Ταϊλάνδης τα προηγούμενα χρόνια και περιλαμβάνει τον έλεγχο των αρχείων Μετανάστευσης και Αστυνομίας για τον εντοπισμό καταζητούμενων ατόμων που βρίσκονται επί του παρόντος στην περιοχή της Πατάγια και στη συνέχεια τη στόχευση αυτών των ατόμων για απομάκρυνση.

Η λειτουργία ακτινογραφίας περιλαμβάνει επίσης τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας, όπως οχήματα μετανάστευσης εξοπλισμένα με έξυπνες κάμερες για τον εντοπισμό ορισμένων καταζητούμενων ατόμων που μπορεί να περπατούν σε δρόμο ή περιοχή. Αυτή η τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί συχνά για τη σύλληψη αλλοδαπών που υπερβαίνουν τη διαμονή τους.

Η επιχείρηση ακτινογραφίας περιλαμβάνει επίσης πολύ πιο προσεκτικό έλεγχο των ανανεώσεων βίζας για αλλοδαπούς που προκαλούν ανησυχία, συμπεριλαμβανομένης της αμφισβήτησης των πηγών εισοδήματος και του ιστορικού τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους βρίσκονται σε ηλικία εργασίας χωρίς άδεια εργασίας και αβέβαιο εισόδημα.

Τους τελευταίους μήνες έχει γίνει βαρύς έλεγχος για τις βίζες εκπαίδευσης και εθελοντισμού, ιδίως με το Big Joke να αναφέρει προηγουμένως ότι πολλοί Κινέζοι εγκληματίες σε συνεργασία με διεφθαρμένους αξιωματικούς μετανάστευσης χρησιμοποιούσαν αυτές τις βίζες για να παραμείνουν περισσότερο στην Ταϊλάνδη, αλλά στην πραγματικότητα δεν προσφέρονταν εθελοντικά ή πήγαιναν σχολείο. Πολλοί εργάζονταν παράνομα ή διατηρούσαν παράνομες επιχειρήσεις.

Αυτός ο έλεγχος αναμένεται να γίνει ακόμη πιο αυστηρός.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!
Χρειάζεστε νομική συμβουλή ή δικηγόρο; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή ενός ακινήτου σε εμάς κάνοντας κλικ εδώ.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Sales@ThePattayanews.com

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.