Η Ταϊλάνδη κατέγραψε πάνω από 22 εκατομμύρια ξένους τουρίστες το 2023 και αναμένει χειμερινή βιασύνη

εθνικός

Στις 31 Οκτωβρίου 2023, η Διεύθυνση Οικονομικού Τουρισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού αποκάλυψαν δημόσια στατιστικά στοιχεία για ξένους τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη από την 1η Ιανουαρίου έως τις 29 Οκτωβρίου 2023, με περισσότερους από 22,064,968 τουρίστες να καταγράφονται.

Οι 5 πρώτες χώρες που επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη ήταν η Μαλαισία με 3,619,930 άτομα, η Κίνα με 2,765,906 άτομα, η Νότια Κορέα με 1,313,117 άτομα, η Ινδία με 1,296,032 άτομα και η Ρωσία με 1,089,988 άτομα αντίστοιχα.
Εάν ταξινομούνταν μόνο κατά ημερομηνία από τις 23 έως τις 29 Οκτωβρίου 2023, περισσότεροι από 505,672 ξένοι τουρίστες είχαν επισκεφθεί την Ταϊλάνδη μέσα σε μια εβδομάδα. Ο αριθμός ήταν υψηλότερος από τον αναμενόμενο λόγω του αυξανόμενου αριθμού πτήσεων κατά την υψηλή περίοδο και την αρχή του χειμώνα στην Ταϊλάνδη.

Από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2023, το Οικονομικό Τμήμα Τουρισμού και Αθλητισμού είχε προβλέψει ότι ο αριθμός των τουριστών θα αυξανόταν από τους εισερχόμενους Ευρωπαίους τουρίστες και θα υπήρχε αυξανόμενος αριθμός πτήσεων για τη χειμερινή ταξιδιωτική περίοδο στην Ταϊλάνδη.

Επιπλέον, οι εξαιρέσεις από τη βίζα σε ορισμένες χώρες όπως η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα, το Καζακστάν και η Ταϊβάν θα αυξήσουν δυνητικά περισσότερους τουρίστες.

Διαβάστε σχετικά με την απαλλαγή από τη βίζα στη Ρωσία εδώ.

Διαβάστε σχετικά με την απαλλαγή από τη βίζα στην Ινδία και την Ταϊβάν εδώ.

Διαβάστε σχετικά με την απαλλαγή από τη βίζα στην Κίνα και το Καζακστάν εδώ.

Ωστόσο, ο συνεχιζόμενος πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στον τουρισμό με την υψηλή τιμή των καυσίμων και τον αυξανόμενο ρυθμό πληθωρισμού παγκοσμίως, πρόσθεσε η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.