Η Ταϊλάνδη θα επιτρέψει στους Ρώσους τουρίστες να μείνουν έως και 90 ημέρες χωρίς βίζα για την ενίσχυση του τουρισμού

Ταϊλάνδη-

Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin, ενέκρινε στις 16 Οκτωβρίου 2023 τη διαμονή των Ρώσων τουριστών έως και 90 ημέρες, αυξημένη από 30 ημέρες, σε πρόγραμμα χωρίς βίζα.

Το νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου 2023 και θα λήξει στις 30 Απριλίου 2024.

Σύμφωνα με τον κ. Thavisin, το πρόγραμμα στοχεύει στην προσέλκυση περισσότερων Ρώσων τουριστών κατά τη διάρκεια της μεγάλης περιόδου των διακοπών, όταν η Ρωσία έχει παραδοσιακά σκληρούς και κρύους χειμώνες.

Ο κ. Thavisin πρόκειται επίσης να συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Τρίτο Φόρουμ Διεθνούς Συνεργασίας Belt and Road for International Cooperation στο Πεκίνο της Κίνας που θα διαρκέσει από σήμερα έως τις 21 Οκτωβρίου 2023.

Το πρόγραμμα είναι μόνο το τελευταίο σχέδιο τόνωσης του τουρισμού από την Ταϊλάνδη μετά τα τέλη Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης επέτρεψε απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για Κινέζους και Καζακστάν τουρίστες.

Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης έχει επίσης πιέσει για απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για τους Ινδούς τουρίστες, αλλά μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει συμβεί.

Οι Ρώσοι τουρίστες είναι η πέμπτη μεγαλύτερη ομάδα ανά εθνικότητα που επισκέπτεται την Ταϊλάνδη φέτος, με σχεδόν ένα εκατομμύριο αφίξεις από τον Οκτώβριο του 2023.

Η απόφαση να επιτραπεί στους Ρώσους πολίτες να παραμείνουν περισσότερο στην Ταϊλάνδη δεν ήταν χωρίς διαμάχη στο διαδίκτυο, καθώς πολίτες άλλων εθνών παραπονέθηκαν ότι το μέτρο δεν ίσχυε για περισσότερες χώρες ή επέκριναν τον συνεχιζόμενο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, δηλώνοντας ότι οι Ρώσοι πολίτες δεν πρέπει να λάβουν επιπλέον προνόμια αυτή τη στιγμή.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/