Εβδομάδα Ταϊλάνδης επισκόπηση: Το "Test&Go" επιστρέφει επίσημα, οι εκλογές στην Μπανγκόκ και στην Πατάγια αναμένονται τον Μάιο και πολλά άλλα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Εδώ είναι μια ματιά στην κορυφή ΕΘΝΙΚΟΣ ιστορίες, επιλεγμένες από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την περασμένη εβδομάδα, 31 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου, με κάποιο σχόλιο. Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

1. Εκλογές στην Μπανγκόκ και στην Πατάγια αναμένεται να διεξαχθούν τον Μάιο, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών

Αποκαλύπτεται πλέον ανεπίσημα η πρόοδος για την πιθανή ημερομηνία των εκλογών και των δύο πόλεων. Η Εκλογική Επιτροπή θα επιβεβαιώσει δημοσίως τις εκλογές και είναι πιθανό να γίνουν τον Μάιο, καθώς δεν θα υπάρχουν διακοπές στο Songkran και άλλα φεστιβάλ, αν και το TPN σημειώνει ότι η 15η Μαΐου είναι η Ημέρα Visakha Bucha. Παρά το γεγονός ότι δεν διεξήχθησαν εκλογές για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Μπανγκόκ και την Πατάγια, οι αρχές είπαν ότι δεν είχαν πρόθεση να καθυστερήσουν τη διαδικασία, αλλά πρέπει να ακολουθήσουν αρκετά νομικά βήματα.

Εκλογές στην Μπανγκόκ και στην Πατάγια αναμένεται να διεξαχθούν τον Μάιο, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών

2. Η Ταϊλάνδη υποδέχεται και πάλι ξένους τουρίστες καθώς το πρόγραμμα «Test&Go» επανεκκινεί υπό νέες απαιτήσεις

Το πρόγραμμα «Test&Go» επιστρέφει πλέον επίσημα από την 1η Φεβρουαρίου και μετά με ορισμένες πιο περίπλοκες διαδικασίες για την πρόληψη εισαγόμενων κρουσμάτων της παραλλαγής omicron του Covid-19. Σε αντίθεση με το πρόγραμμα «Test&Go» πριν από το Omicron, οι ταξιδιώτες πρέπει τώρα να κάνουν κράτηση και να πληρώσουν για διαμονή SHA++ για δύο διανυκτερεύσεις περιμένοντας το πρώτο και το δεύτερο αποτέλεσμα RT-PCR την πρώτη και μετά την πέμπτη ημέρα. Η χρήση μάσκας προσώπου στο κοινό παραμένει υποχρεωτική στο Βασίλειο, καθώς οι εντολές βάσει του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης και τα πρόστιμα μπορεί να είναι έως και 20,000 μπατ, εάν κάποιος, Ταϊλανδοί και αλλοδαποί, διαπιστωθεί ότι παραβιάζει τον κανόνα.

Η Ταϊλάνδη υποδέχεται ξανά ξένους τουρίστες καθώς το πρόγραμμα «Test&Go» επανεκκινήθηκε σήμερα υπό νέες απαιτήσεις

3. Η Ταϊλάνδη θα συζητήσει τη συμφωνία ταξιδιωτικής φούσκας με τις γειτονικές χώρες, το Συμβούλιο Τουρισμού θέλει κατά την άφιξη να πέσει η δοκιμή Covid

Μετά την εκ νέου εφαρμογή του προγράμματος επαναλειτουργίας, το υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού σχεδιάζει να συζητήσει το ενδεχόμενο της «ταξιδιωτικής φούσκας» με πολλές γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Μαλαισίας, αυτόν τον μήνα για να αναζωογονηθεί η εγχώρια τουριστική βιομηχανία. Ωστόσο, το ιδιωτικό Συμβούλιο Τουρισμού προτρέπει την κυβέρνηση να ανακαλέσει τις απαιτήσεις δοκιμών RT-PCR και την υποχρεωτική διαμονή σε ξενοδοχεία πριν από οτιδήποτε άλλο, καθώς θα μπορούσε, σύμφωνα με τον πρόεδρο του συμβουλίου, να προσελκύσει ξένους ταξιδιώτες στο θέμα έως και 8 εκατομμυρίων ανθρώπων. μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η Ταϊλάνδη θα συζητήσει τη συμφωνία ταξιδιωτικής φούσκας με τις γειτονικές χώρες, το Συμβούλιο Τουρισμού θέλει κατά την άφιξη να πέσει η δοκιμή Covid

Και, αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα. Σας ευχαριστούμε όπως πάντα που διαβάσατε τα Νέα της Pattaya/TPN News!

Psst….θέλετε να δείτε περισσότερα; Δείτε το TikTok εδώ

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.