Η Ταϊλάνδη θα συζητήσει τη συμφωνία ταξιδιωτικής φούσκας με τις γειτονικές χώρες, το Συμβούλιο Τουρισμού θέλει κατά την άφιξη να πέσει η δοκιμή Covid

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Εθνική -

Ο υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού Phiphat Ratchakitprakarn σχεδιάζει να συζητήσει την πιθανότητα μιας ταξιδιωτικής φούσκας αρχικά με την Κίνα και άλλες χώρες του ASEAN μετά την επανέναρξη του προγράμματος «Test&Go» αυτόν τον μήνα.

Ο Phiphat αποκάλυψε στον Τύπο χθες, 2 Φεβρουαρίου, ότι θα επιδιώξει μια συζήτηση με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Κίνας σχετικά με τη συμφωνία ταξιδιωτικών φούσκα ή την ανταλλαγή τουριστών χωρίς καραντίνα, κατά την επίσκεψή του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο μεταξύ 3 και 6 Φεβρουαρίου. .

Σχεδίασε επίσης να συζητήσει το σχέδιο με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας και τις αρχές κατά την επίσκεψή τους στην Ταϊλάνδη για να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Prayut Chan-O'Cha στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ο Κυβερνήτης της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TAT) Yuthasak Supasorn αποκάλυψε ότι συνολικά 35,046 τουρίστες είχαν εγγραφεί στο σύστημα Thailand Pass την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας, την 1η Φεβρουαρίου. Από αυτά, 31,343 αφορούσαν το σχήμα «Test&Go», 3,290 ήταν για Sandbox και 413 για Εναλλακτική Καραντίνα (AQ).

Ωστόσο, περίπου 6,432 ονόματα ή περίπου το 20 τοις εκατό των εγγεγραμμένων επαληθεύτηκαν μέσω του νέου συστήματος Thailand Pass Hotel & Swap από τα ξενοδοχεία που είχαν κάνει κράτηση, όπως απαιτείται από τις νέες διαδικασίες Thailand Pass. Ως εκ τούτου, ο κυβερνήτης προέτρεψε τους ξενοδόχους SHA++ να επαληθεύσουν τις κρατήσεις εντός 30 ωρών, διαφορετικά η εγγραφή θα απορριφθεί και οι τουρίστες πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για την αίτηση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Siamrath

Εν τω μεταξύ, ο Vichit Prakobkosol, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Τουρισμού της Ταϊλάνδης (TCT), πρότεινε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο χαλάρωσης περισσότερων μέτρων για την είσοδο στη χώρα μετά από ένα μήνα από την επανέναρξη του Test&Go για να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες, όπως η ακύρωση των δύο RT -Δοκιμές PCR.

Δήλωσε: «Οι τουριστικοί ανταγωνιστές της χώρας, όπως το Ντουμπάι, οι Μαλδίβες και η Τουρκία, ορίζουν μόνο ότι οι τουρίστες πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και να έχουν αρνητικό τεστ RT-PCR 72 ώρες πριν από την άφιξη. Και έχουν αναζωογονήσει σημαντικά την τουριστική επιχείρηση, σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την πανδημία, ενώ η Ταϊλάνδη έχει ανακτήσει μόνο το 1 τοις εκατό από σχεδόν 40 εκατομμύρια ανθρώπους το 2019».

«Εάν η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης μπορούσε να εξετάσει την ανάκληση των απαιτήσεων δοκιμών RT-PCR και την υποχρεωτική διαμονή σε ξενοδοχεία, εκτιμήθηκε ότι η Ταϊλάνδη θα μπορούσε να προσελκύσει περίπου 5-8 εκατομμύρια τουρίστες το 2022». πρόσθεσε ο Vichit.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.