Εκλογές στην Μπανγκόκ και στην Πατάγια αναμένεται να διεξαχθούν τον Μάιο, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών

Υπουργός Εσωτερικών, Anupong Paochinda

Μπανγκόκ -

Ο υπουργός Εσωτερικών Anupong Paochinda είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Γερουσίας χθες, 31 Ιανουαρίου, ότι οι εκλογές για τον κυβερνήτη της Μπανγκόκ και τον δήμαρχο της Πατάγια αναμένεται να διεξαχθούν τον Μάιο.

Ανέφερε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών συντονίστηκε με την Εκλογική Επιτροπή της Ταϊλάνδης (ECT) για την οργάνωση της ημερομηνίας εκλογών και για τις δύο πόλεις. Θα συζητούσαν και θα οριστικοποιούσαν ξανά το θέμα στις 21 Φεβρουαρίου πριν προτείνουν την απόφαση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις αρχές Μαρτίου.

Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα διαβιβαστεί στο ECT τις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με την προσδοκία του Anupong, το ECT θα ανακοίνωνε τις εκλογές μέχρι τα τέλη Μαρτίου, αλλά το αν και οι δύο εκλογές θα διεξαχθούν την ίδια ημέρα ή όχι θα εξαρτηθεί από το ψήφισμα του υπουργικού συμβουλίου.

Ο υπουργός εξήγησε: «Μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, οι εκλογές πρέπει να οργανωθούν εντός 60 ημερών. Αρχικά, αναμενόταν να γίνει τον Μάιο, επειδή δεν θα υπάρχουν γιορτές Songkran και άλλες θρησκευτικές γιορτές.»

«Ωστόσο, υπήρχαν διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθηθούν. Οι εκλογές δεν καθυστέρησαν αλλά πρέπει να ακολουθήσουν αρκετά νομικά βήματα. Δεν αναβλήθηκαν προς όφελος κανενός πολιτικού κόμματος». κατέληξε ο Anupong.

Ο δήμαρχος της Πατάγια, Sonthaya Khunpluem, ήταν στη θέση του από τις 25 Σεπτεμβρίου 2018 και είχε προηγουμένως διοριστεί στη θέση του κατά την περίοδο μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα το 2014 από τον Prayut Chan-O-Cha, τώρα πρωθυπουργό, τότε. αρχηγός του Εθνικού Συμβουλίου για την Ειρήνη και την Τάξη.

Αυτές θα είναι οι πρώτες εκλογές για δήμαρχος στην Πατάγια εδώ και πολλά, πολλά χρόνια και αναμένεται να είναι έντονες αντιπαραθέσεις. Η Pattaya είναι μια ειδική διοικητική ζώνη (επί του παρόντος έχει ανασταλεί λόγω του διατάγματος έκτακτης ανάγκης) και ως εκ τούτου η θέση του δημάρχου έχει σημαντική ευθύνη, ιδίως όσον αφορά το εν εξελίξει έργο Eastern Economic Corridor, ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των ανατολικών επαρχιών.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.