Η Ταϊλάνδη υποδέχεται ξανά ξένους τουρίστες καθώς το πρόγραμμα «Test&Go» επανεκκινήθηκε σήμερα υπό νέες απαιτήσεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thansettakij

Εθνική -

Η Ταϊλάνδη άνοιξε για άλλη μια φορά την πόρτα της για διεθνείς αφίξεις από όλες τις χώρες καθώς ξεκίνησε εκ νέου το πρόγραμμα «Test&Go» και την εγγραφή του «Thailand Pass» σήμερα, 1η Φεβρουαρίου.

Για μια έκδοση βίντεο αυτής της ιστορίας, δείτε παρακάτω:

Ωστόσο, λόγω της συνεχιζόμενης ανησυχίας της παραλλαγής Omicron, οι διαδικασίες εισόδου και οι απαιτήσεις του συστήματος ενδέχεται να είναι ελαφρώς περίπλοκες για να αποτραπεί η εγχώρια διαφορά. Ορισμένοι επικριτές στους τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας μπορεί να μην θεωρήσουν αυτή την επαναλειτουργία ως δυνητικό αναζωογονητικό της οικονομίας και του τουρισμού.

Αντίθετα, η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης (ΤΑΤ) αναμένει περίπου 200,000 αφίξεις το μήνα μετά την επαναλειτουργία. Αναμένεται να ξοδέψουν περίπου 60,000 μπατ ανά άτομο, σύμφωνα με την TAT.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα «Test&Go», οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες υποχρεούνται να κάνουν κράτηση και να πληρώσουν για διαμονή στο SHA++ για δύο διανυκτερεύσεις περιμένοντας το πρώτο και το δεύτερο αποτέλεσμα RT-PCR. Ένα ιατρικό πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος RT-PCR όχι περισσότερο από 72 ώρες πριν από το ταξίδι πρέπει να προσκομιστεί στις αρχές όταν φτάσει στο βασίλειο.

Οι ξένοι ταξιδιώτες πρέπει επίσης να έχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο Covid-19 με κάλυψη τουλάχιστον 50,000 USD. Η ασφάλιση θα πρέπει να καλύπτει το κόστος της θεραπείας και άλλα ιατρικά έξοδα που σχετίζονται με τη μόλυνση από τον Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της νοσηλείας σε νοσοκομείο και της απομόνωσης. Εάν όχι, τότε ο ταξιδιώτης είναι υπεύθυνος για τα έξοδα απομόνωσης.

ΦΩΤΟ: tatnews.org

Κατά την άφιξη, οι ταξιδιώτες πρέπει να μείνουν στο δωμάτιο των προπληρωμένων ξενοδοχείων/καταλυμάτων SHA++ καθώς πρέπει να περιμένουν το αποτέλεσμα της πρώτης δοκιμής RT-PCR. Εάν το τεστ είναι αρνητικό, είναι ελεύθεροι να πάνε οπουδήποτε στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, πρέπει να μείνουν σε κατάλυμα SHA++ την Ημέρα 5, να υποβληθούν στο δεύτερο τεστ Covid-19 με την ίδια μέθοδο και να παραμείνουν εντός του δωματίου για το αποτέλεσμα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Ταϊλάνδη, συνιστάται ιδιαίτερα στους ταξιδιώτες να ακολουθούν αυστηρά τα προληπτικά μέτρα, τα πρότυπα και τις πρακτικές υγιεινής. όπως η χρήση μάσκας και η διατήρηση κοινωνικής απόστασης τουλάχιστον 1 μέτρου από τους άλλους.

Από σήμερα το πρωί, το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) υπενθύμισε στο κοινό ότι Η χρήση μάσκας προσώπου είναι άκρως υποχρεωτική σε όλους τους δημόσιους χώρους, τόσο εντός όσο και εκτός, σε όλη την Ταϊλάνδη. Αν και δεν υπάρχουν πολλές χώρες που έχουν κανόνες για τις μάσκες, ειδικά σε εξωτερικούς χώρους, η Ταϊλάνδη εξακολουθεί να τον εφαρμόζει αυστηρά ως νόμο και τα πρόστιμα μπορεί να είναι έως και 20,000 μπατ, εάν κάποιος, Ταϊλανδός και αλλοδαποί, διαπιστωθεί ότι παραβιάζει τον κανόνα.

Περισσότερες πληροφορίες και πλήρεις διαδικασίες/απαιτήσεις για το «Thailand Pass» και το νέο σχήμα «Test&Go» μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση tatnews.org.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφειτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.