Οι επιχειρηματίες χαίρονται αφού επιτρέπονται οι πωλήσεις αλκοόλ και τα ποτά σε εξειδικευμένα εστιατόρια στην Πατάγια, ποιο είναι το επόμενο βήμα;

Πατάγια -

Οι επιχειρηματίες χάρηκαν στην Πατάγια αφού επιτέλους επιτρεπόταν χθες η πώληση αλκοόλ και ποτών σε εξειδικευμένα εστιατόρια, μετά από 8μηνη απαγόρευση/απαγόρευση λόγω των κανονισμών Covid-19 στο Chonburi.

Αρχικά, αν προτιμάτε μια έκδοση βίντεο αυτής της ιστορίας, δείτε εδώ:

Ο Κυβερνήτης του Τσονμπούρι κυκλοφόρησε νέες παραγγελίες χθες το βράδυ μέσω της σελίδας Δημοσίων Σχέσεων στο Facebook χθες, επιτρέποντας (4 Δεκεμβρίου) τις πωλήσεις αλκοόλ και ποτών που επιτρέπονται πλέον στις περιοχές «Μπλε Ζώνη» του Τσονμπούρι, συμπεριλαμβανομένων των Pattaya, Koh Larn, Sattahip και Banglamung. Οι εντολές ήρθαν λίγες μόνο ώρες μετά τη συγκέντρωση στη Walking Street από μια μεγάλη ομάδα ιδιοκτητών επιχειρήσεων και τουριστικών ενώσεων, αν και δεν ήταν αμέσως σαφές εάν οι δύο ήταν άμεσα συνδεδεμένοι. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ασκούσαν αυξανόμενη πίεση στην κυβέρνηση να άρει την απαγόρευση για περισσότερο από ένα μήνα.

ttps://thepattayanews.com/2021/12/03/pattaya-and-other-chonburi-blue-zones-officially-allowed-to-sell-alcohol-in-restaurants/

Χθες το βράδυ πολλά εστιατόρια, καφέ και εστιατόρια με μπουφέ άνοιξαν ξανά ή επέτρεψαν τις πωλήσεις αλκοόλ στην Πατάγια. Επίσημα, η παραγγελία επιτρέπει μόνο στους χώρους SHA (Safety and Health Administration) Plus να πωλούν αλκοόλ, κάτι που απαιτεί πάνω από το 70 τοις εκατό του προσωπικού να εμβολιαστεί και να υποβληθεί σε διαδικασία πιστοποίησης, πληρώντας πολλά πρότυπα, με το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν, όπως το Πουκέτ και η Μπανγκόκ και άλλες «μπλε» ζώνες, οι τοπικοί αξιωματούχοι μπορεί να έχουν «χαλαρώσει» την επιβολή των κανόνων ή να επιτρέψουν στο ενδιάμεσο να ανοίξουν οι χώροι που εργάζονται στη διαδικασία, η οποία μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.

Επίσημα, τα μπαρ και η νυχτερινή ζωή δεν είναι ακόμη στο SHA για εγγραφή και οι χώροι φέρεται να έχουν πει να εγγραφούν ως εστιατόρια εάν θέλουν να ανοίξουν. Οι χώροι θα πρέπει επίσης να ακολουθούν τους κανόνες ΔΩΡΕΑΝ για COVID-XNUMX της Ταϊλάνδης, οι οποίοι περιλαμβάνουν μέτρα όπως το πλύσιμο των χεριών, την κοινωνική απόσταση και τη χρήση μάσκας όταν δεν τρώτε ή πίνετε. Δεν υπάρχει καμία αναφορά στις νομικές εντολές για άνοιγμα σχετικά με την απαίτηση αγορών φαγητού με ποτό, αν και αυτός ο κανόνας μπορεί να διαφέρει από τόπο σε τόπο διεξαγωγής και οδηγίες από τις τοπικές αρχές.

Τα μέσα ενημέρωσης TPN σημειώνουν ότι πολλά σχόλια αναγνωστών αμφισβήτησαν τις ώρες επιδόματος πώλησης αλκοόλ, από τις 11:00 π.μ. έως τις 2:00 και από τις 5:00 μ.μ. έως τις 11:00 μ.μ. Το απογευματινό κενό υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό, πολύ πριν από τον Covid-19, αν και η επιβολή αυτού του κανόνα ήταν παραδοσιακά χαλαρή, ειδικά στην Πατάγια ως περιοχή με υψηλή τουριστική κίνηση. Δεν είναι σαφές πόσο αυστηρά θα εφαρμοστεί αυτός ο κανόνας στο τρέχον περιβάλλον.

Η κ. Amittra Klaidang, ιδιοκτήτρια εστιατορίου, είπε στην ομάδα The Pattaya News: «Είμαι πολύ χαρούμενη που επιτρέπονται οι πωλήσεις αλκοόλ και τα ποτά στα εστιατόρια. Το εστιατόριο ήταν κλειστό για πολλούς μήνες καθώς επέλεξα να μην ανοίξω χωρίς αλκοόλ καθώς είναι πάνω από το 60% του εισοδήματός μου και ήταν δύσκολο να υποστηρίξω την επιχείρηση χωρίς αυτό. Έχω να πληρώσω και χρέη, που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Χθες, είχαμε πολλούς πελάτες που ήρθαν να επισκεφθούν αφού άκουσαν την άρση της απαγόρευσης του αλκοόλ. «Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να πίνουν αλκοόλ με τα γεύματα. Ελπίζω ότι όλα βελτιώνονται και αυτό είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να χαλαρώσετε περαιτέρω τις παμπ, τα νυχτερινά κέντρα και τη διασκέδαση στα οποία η Pattaya βασίζεται σε μεγάλο βαθμό για τον τουρισμό.»

Ο κ. Wasan Sanguantoikam, ιδιοκτήτης καφέ, δήλωσε στο The Pattaya News: «Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Κυβερνήτη του Chonburi και τον Δήμαρχο της Pattaya και όλους όσους εμπλέκονται που επέτρεψαν τις πωλήσεις αλκοόλ και ποτών στα εστιατόρια. Το αλκοόλ και η μουσική κάνουν τους ανθρώπους χαρούμενους και κάνουν σημαντική διαφορά για την επιχείρησή μας. Χωρίς αυτό, αγωνιζόμασταν να βγάλουμε κέρδος ή να προσελκύσουμε πελάτες και δεν είχαμε την κανονική μας ζωντανή μουσική, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να παρακολουθούν ζωντανή μουσική χωρίς αλκοόλ, τουλάχιστον στο χώρο μας.”

«Ωστόσο, ακολουθούμε αυστηρά τις μετρήσεις «SHA ​​Plus» και «Ρύθμιση χωρίς Covid». Οι πελάτες μας ακολουθούν και μετρήσεις υγιεινής. Δεν θέλουμε να έχουμε νέα συμπλέγματα Covid-19.” κατέληξε ο Wasan.

Ποιο είναι λοιπόν το επόμενο βήμα για την Πατάγια και τις τουριστικές ζώνες; Αυτό μένει να φανεί, αν και οι ηγέτες υπαινίχθηκαν ότι προσπαθούν να προσφύγουν στο Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19, ή CCSA, για άδεια ως «δοκιμαστική» περιοχή ψυχαγωγίας πριν από οποιαδήποτε εθνική επαναλειτουργία της νυχτερινής οικονομίας, παρόμοια με το Khao San Road στην Μπανγκόκ. Τουλάχιστον μια ένωση ιδιοκτητών τοπικών επιχειρήσεων που εκπροσωπούν μια μεγάλη περιοχή νυχτερινής διασκέδασης στην Πατάγια πρότεινε την ιδέα να «αποκλειστούν» ο δρόμος τους για να ελέγξουν την κατάσταση εμβολιασμού, όπως η Khao San Road, για να επιτρέψουν στα μπαρ και τη νυχτερινή ζωή να ανοίξουν με μεγαλύτερη ασφάλεια. Πρόκειται, ωστόσο, για προτάσεις και είναι άγνωστο αν θα επιτραπεί κάποια από αυτές. Επισήμως, η νυχτερινή οικονομία σε εθνικό επίπεδο δεν θα ανοίξει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου και θα μπορούσε να αναβληθεί ξανά, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, λόγω ανησυχιών για τη νεότερη παραλλαγή Omicron Covid-19.

Όσον αφορά το εάν τα κανονικά «μπαρ» ή οι χώροι διασκέδασης θα επιτρέπεται να ανοίγουν ως «εστιατόρια», αυτό παραμένει ασαφές και, όπως το Πουκέτ και η Μπανγκόκ, θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις οδηγίες των τοπικών ηγετών. Οι αξιωματούχοι της Δημόσιας Υγείας έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι αυτό που θέλουν να είναι οι χώροι αυτή τη στιγμή είναι ένα περιβάλλον εστιατορίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει, θεωρητικά, να υπάρχει σωστή κουζίνα, εστιατόριο, σεφ ή ενδεχομένως ακόμη και φαγητό, τουλάχιστον πλήρη γεύματα. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερα φωτισμένοι χώροι, μουσική σε λογικές εντάσεις, εξυπηρέτηση σε τραπέζι, καλύτερη απόσταση μεταξύ τραπεζιών και σκαμπό, κανόνες που απαγορεύουν τους κοινόχρηστους χώρους χορού ή καραόκε και τον περιορισμό της αλληλεπίδρασης μεταξύ προσωπικού και πελατών. Μένει να δούμε πόσο αυστηρή θα είναι η επιβολή σε τοπικό επίπεδο και οι ηγέτες και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εξακολουθούν να συνεργάζονται με την ηγεσία σε αυτό το θέμα.

Προς το παρόν, ανεξάρτητα από το αν η επιβολή είναι αυστηρή μόνο για χώρους SHA+ ή «χαλαρά» όπως κάποιες άλλες ΜΠΛΕ ζώνες (Business, Leisure, Ultimate Experience), η απλή επιτρέποντας τις πωλήσεις αλκοόλ σε ορισμένους χώρους είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός που οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων περίμεναν σχεδόν οκτώ μήνες για. Και αυτό είναι κάτι στο οποίο θα μπορούσε κανείς να πιει ένα ποτό.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

 

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.