Η επαναλειτουργία των χώρων διασκέδασης τον Ιανουάριο ενδέχεται να καθυστερήσει ξανά, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Εθνική -

Η επαναλειτουργία των χώρων νυχτερινής διασκέδασης σε όλη τη χώρα ενδέχεται να καθυστερήσει λόγω πολλών ανησυχιών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Prayut Chan-O'Cha σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, 2 Δεκεμβρίου.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι η καθυστέρηση μπορεί να είναι πιθανή, τουλάχιστον για ένα μήνα. Τόνισε ότι δεν αμέλησε κανέναν κλάδο της νυχτερινής διασκέδασης και του τουρισμού και δεν στόχευε συγκεκριμένα στον τομέα, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να σταθμίσει το ενδεχόμενο περισσότερων εστιών Covid από τη νυχτερινή ζωή και να εξετάσει την κατάσταση με βάση τις αναφορές ειδικών στη δημόσια υγεία.

Επί του παρόντος, τα μπαρ, τα νυχτερινά κέντρα, οι παμπ και παρόμοιοι χώροι διασκέδασης, ολόκληρη η νυχτερινή οικονομία, είναι κλειστά από τις αρχές Απριλίου. Σε ορισμένες τουριστικές περιοχές όπως το Πουκέτ έχουν δοθεί εξαιρέσεις για τα εστιατόρια για την πώληση αλκοόλ, με αποτέλεσμα ορισμένα μπαρ να γίνουν προσωρινά εστιατόρια με εύκολη προσωρινή άδεια, αλλά ως επί το πλείστον ο τομέας έκλεισε νόμιμα. Ο τομέας είχε προηγουμένως θεωρηθεί ότι θα ανοίξει μέχρι τον πρώτο Δεκέμβριο, κάτι που είχε αναβληθεί για τις 16 Ιανουαρίου αρκετές εβδομάδες πριν, παρά τις κατακραυγές των ιδιοκτητών επιχειρήσεων.

Ο Prayut δήλωσε: «Δεν θέλαμε να γίνουμε μια αναποτελεσματική κυβέρνηση, ό,τι κάναμε ήταν για το καλύτερο. Ως εκ τούτου, η επαναλειτουργία ενδέχεται να καθυστερήσει, πιθανώς περίπου ένα μήνα. Πρέπει να ακούσουμε το υπουργείο δημόσιας υγείας και τους ειδικούς που ανησυχούν για τον τομέα και την παραλλαγή Omicron και πολλές άλλες ανησυχίες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Εν τω μεταξύ, το υπουργικό συμβούλιο διέταξε τα σχετικά τμήματα να εξετάσουν ήδη την οικονομική υποστήριξη και διορθωτικά μέτρα για αυτές τις δραστηριότητες και τις επιχειρήσεις».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thansettakij

Ο εκπρόσωπος του Γραφείου του Πρωθυπουργού Thanakorn Wangboonkongchana αποκάλυψε επίσης στο Associated Press ότι ο πρωθυπουργός ήταν ικανοποιημένος με την επισκόπηση της διαδικασίας εμβολιασμού, προσθέτοντας ότι ο αριθμός έφτασε τις 93,929,601 δόσεις από την Πέμπτη, που ήταν πιο κοντά στον στόχο της κυβέρνησης των 100 εκατομμυρίων δόσεων. τέλος του 2021.

Ο εκπρόσωπος είπε: «Ο αριθμός των εμβολιασμών που είχαν πραγματοποιηθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως την 1η Δεκεμβρίου είναι ικανοποιητικός καθώς πλησιάζει στην επίτευξη του στόχου των 100 εκατομμυρίων δόσεων μέχρι το τέλος του έτους. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των μαθητών ηλικίας 12-18 ετών που έκαναν αίτηση για τους εμβολιασμούς ήταν επίσης μεγαλύτερος από τον αναμενόμενο».

«Παρά την επίλυση της κατάστασης του Covid-19 στην Ταϊλάνδη, ο Πρωθυπουργός συνέχισε να παροτρύνει τα σχετικά τμήματα και τις υπηρεσίες να παρακολουθούν τους παράγοντες κινδύνου που θα μπορούσαν να προκαλέσουν νέα επιδημία, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης της παράνομης μετανάστευσης και της παρακολούθησης αλλοδαπών που ταξιδεύουν από επικίνδυνες χώρες . Επισκέπτες που ταξίδεψαν από τέτοιες καταχωρημένες χώρες στη Νότια Αφρική πρόσφατα παρακολουθήθηκαν και ζητήθηκαν για δοκιμή RT-PCR για προληπτικό και προληπτικό έλεγχο.»

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφή
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.