Οι εξέχοντες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων της Πατάγια συνεχίζουν να ζητούν από την Πατάγια να λάβει εξαίρεση «Πουκέτ στυλ», τερματίζοντας την απαγόρευση πωλήσεων αλκοόλ στην Πατάγια σε εστιατόρια

Πατάγια -

Οι εξέχοντες επιχειρηματίες της Πατάγια στον τομέα της νυχτερινής διασκέδασης, της ψυχαγωγίας και του μπαρ συνέχισαν να ζητούν υποστήριξη από τοπικούς, περιφερειακούς και εθνικούς ηγέτες της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, αφού οι επιχειρήσεις τους ουσιαστικά πάγωσαν από το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 ή CCSA, μετά Προηγούμενες ανακοινώσεις ότι ο τομέας της νυχτερινής ζωής, του μπαρ και της ψυχαγωγίας δεν θα επιτρέπεται να ανοίξει παρά μόνο μετά την περίοδο των διακοπών το 2022.

Επί του παρόντος, ακόμη και στα εστιατόρια απαγορεύεται να πουλούν αλκοόλ στο Chonburi και την Pattaya και ο τομέας της νυχτερινής διασκέδασης, του μπαρ και της ψυχαγωγίας, ένα κύριο αξιοθέατο της Pattaya, έχει κλείσει για σχεδόν οκτώ μήνες. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι ορισμένα μέρη, όπως το Κο Σαμούι, η Μπανγκόκ και το Πουκέτ, έχουν λάβει εξαιρέσεις για την πώληση αλκοόλ από την CCSA, ενώ άλλα δημοφιλή τουριστικά μέρη, όπως η Πατάγια, το Τσιάνγκ Μάι και η Χούα Χιν παραμένουν ξηρά.

Ο κ. Komkrit Prasitnarits από την Pattaya Walking Street & Tourism Association, ο οποίος υπήρξε επίσης σύμβουλος για την πόλη Pattaya και το Δημοτικό Συμβούλιο της Pattaya, δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, «Οι χώροι διασκέδασης έχουν ουσιαστικά κλείσει για 13 μήνες από τον Μάρτιο του 2020 , και φέτος επιτρέπεται να ανοίξουν μόνο για περίπου δύο μήνες τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο πριν κλείσουν ξανά. Μια πρόσφατη ανακοίνωση, δει εδώ, το ότι θα συνεχίσουν να παραμένουν κλειστά στην Πατάγια για τουλάχιστον δύο ακόμη μήνες έχει απογοητεύσει και στενοχωρήσει περαιτέρω τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, το προσωπικό, ακόμη και τους πελάτες στην περιοχή. Εδώ και δύο χρόνια, αυτός ο τομέας ήταν ο πιο διαταραγμένος και ο πρώτος που έκλεισε και ο τελευταίος που άνοιξε».

«Η αλήθεια είναι, στο Chonburi, Τα περισσότερα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 εντοπίζονται σε εργοστάσια, στρατιωτικά στρατόπεδα, αγορές και μικρές κοινότητες. Πολλά κρούσματα είναι μετακομίσεις από άλλες επαρχίες με μικρότερη νοσοκομειακή ικανότητα και αποδίδονται στο Chonburi. Αυτά τα μέρη ανοίγουν πλέον κανονικά, ενώ οι χώροι διασκέδασης παραμένουν κλειστοί και η πώληση αλκοόλ παραμένει απαγορευμένη στα εστιατόρια στο Chonburi.» Συνέχισε ο Κομκρίτ.

«Κανένας επιχειρηματικός τομέας δεν πρέπει απλώς να παγώσει έτσι λόγω φόβου. Η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεργαστεί με τον κλάδο σε μετρήσεις για την πρόληψη ή τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού, προκειμένου να αφήσει ανοιχτούς χώρους διασκέδασης και νυχτερινής διασκέδασης, αντί να τους κλείνει συνεχώς, ειδικά την πιο εορταστική και σημαντική περίοδο του χρόνου». δήλωσε ο Κομκρίτ.

«Πολλοί «ποιοτικοί» τουρίστες που πηγαίνουν σε τουριστικά αξιοθέατα, παραλίες, νησιά, ναούς, ψώνια και άλλα μέρη κατά τη διάρκεια της ημέρας εξακολουθούν να απολαμβάνουν τη νυχτερινή ζωή μετά από μια μέρα περιήγησης στα αξιοθέατα. Το να ισχυρίζονται, όπως κάποιοι στην κυβέρνηση, ότι δεν το κάνουν είναι ψευδές. Η διατήρηση της διάσημης νυχτερινής ζωής της Pattaya κλειστή, και ειδικά ακόμη και η παρεμπόδιση των εστιατορίων από την πώληση αλκοόλ, βλάπτει όλους και κάθε κλάδο στην πόλη, καθώς πολλοί τουρίστες παρακάμπτουν την πόλη εντελώς για να πάνε στο Πουκέτ ή την Μπανγκόκ. Συνέχισε ο Κομκρίτ.

«Γνωρίζω ότι οι επιχειρήσεις ψυχαγωγίας δεν θεωρούνται τόσο σημαντικές από πολλούς, ωστόσο, είναι αυτό που αποκαλώ μια επιχείρηση «Magnet» που προσελκύει ξένους τουρίστες στην Πατάγια, κάτι που ωφελεί κάθε άλλη βιομηχανία και τη συνολική αλυσίδα εφοδιασμού του τουρισμού. Χωρίς αυτή την έλξη «μαγνήτη», κάθε άλλη επιχείρηση υποφέρει. Πρέπει να βρεθεί συμβιβασμός και λύση μεταξύ των διαφόρων μερών». κατέληξε ο Komkrit.

Τα μέσα ενημέρωσης TPN σημειώνουν ότι αυτές οι δηλώσεις ήταν μέρος μιας εβδομάδας αυξανόμενης απογοήτευσης από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων Chonburi και Pattaya, και όχι μόνο από αυτούς που βρίσκονται απευθείας στον τομέα του μπαρ και της νυχτερινής ζωής. Όπως αποκάλυψαν πρόσφατα οι τουριστικοί σύλλογοι, η Πατάγια δεν βλέπει καμία σημαντική άνοδο από ξένους τουρίστες από τότε που η χώρα χαλάρωσε τους κανόνες καραντίνας και εισόδου την 1η Νοεμβρίου. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του τουριστικού συμβουλίου Chonburi, Thanet Suparashasrangsi, απέδωσε την έλλειψη τουριστών τόσο στους υπερβολικά πολύπλοκους κανόνες εισόδου όσο και στη συνεχιζόμενη απαγόρευση της διασκέδασης και της νυχτερινής ζωής.

Ο Thanet σημείωσε επίσης ότι ορισμένες περιοχές, όπως το Πουκέτ και η Μπανγκόκ, έχουν λάβει εξαιρέσεις για την πώληση αλκοόλ σε εστιατόρια και πολλοί ξένοι τουρίστες επιλέγουν να πάνε σε αυτές τις περιοχές αντί για την Πατάγια, η οποία συνήθως εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη νυχτερινή ζωή και την ψυχαγωγία. Η Thanet και επτά άλλες μεγάλες τουριστικές ενώσεις προέτρεψαν την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και τους επαρχιακούς ηγέτες να επιτρέψουν στην Πατάγια να έχει μια εξαίρεση «στυλ του Πουκέτ» για τον τουρισμό, στην οποία επιτρέπεται στα «εστιατόρια» να πουλούν αλκοόλ. Στην πραγματικότητα, σημειώνει το TPN, αυτό οδήγησε στο να ανοίξουν ξανά εκατοντάδες μπαρ στην Μπανγκόκ και στο Πουκέτ ως «εστιατόρια» με καλύτερο φωτισμό και χώρο, αλλά επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να βγάλουν τα προς το ζην.

Εκατοντάδες τοπικοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων Pattaya στον τομέα του μπαρ επίσης υπέγραψε και παρουσίασε μια αναφορά στο γραφείο του Κυβερνήτη και στον Δήμαρχο Τσονμπούρι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ζητώντας επίσης είτε να ανοίξουν είτε να τους δοθεί οικονομική υποστήριξη, κάτι που δηλώνουν ότι δεν υπήρξε σχεδόν καθόλου παρά τον πάνω από ένα χρόνο υποχρεωτικού κλεισίματος. Τόνισαν επίσης ότι τα στοιχεία από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας δείχνουν ότι το Chonburi είναι το τρίτο πιο εμβολιασμένο μέρος στη χώρα και σύμφωνα με τον δήμαρχο Pattaya η Pattaya είναι περίπου το 85% πλήρως εμβολιασμένο κατά του Covid-19, αφήνοντάς τα παρόμοια με το Πουκέτ που έχει γίνει επιτρέπεται να χαλαρώσουν οι περιορισμοί. Σημείωσαν επίσης ότι η πόλη έχει φεστιβάλ κάθε Σαββατοκύριακο που υποδέχεται χιλιάδες εγχώριους τουρίστες, αλλά ακόμη και το μικρότερο υπαίθριο μπαρ δεν επιτρέπεται να ανοίξει ή ένα ποτήρι μπύρα πωλείται νόμιμα σε ένα μικρό εστιατόριο.

Μέχρι στιγμής, μόνο ο δήμαρχος της Πατάγια, Sonthaya Khunplume, έχει μιλήσει ανοιχτά για τις εκκλήσεις για άνοιγμα ή επίτευξη συμφωνίας, δηλώνοντας ότι οι συνεχιζόμενες συζητήσεις στα παρασκήνια ήταν και συνεχίζουν να διεξάγονται μεταξύ της CCSA, των ηγετών της Pattaya και των ηγετών Chonburi και ότι η κατάσταση ήταν περίπλοκη, αλλά αισθάνθηκε θετική κίνηση και πιθανές περαιτέρω ανακοινώσεις θα μπορούσαν να γίνουν μέχρι το τέλος του μήνα. Δεν υπήρξαν, ωστόσο, υποσχέσεις.

Η Pattaya απέχει πολύ από το να είναι η μόνη περιοχή με ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που ζητούν αναβολή ή εξαίρεση για να ανοίξουν ξανά την επιχείρησή τους, με τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων του Τσιάνγκ Μάι να πιέζουν επίσης για αλλαγή.

Παρακάτω αναφέρονται άρθρα:

Η Πατάγια ήταν ακόμα αρκετά ήσυχη τις πρώτες νύχτες του «ξανοίγματος» για ξένους εμβολιασμένους τουρίστες από χώρες χαμηλού κινδύνου που ξεκίνησε από την 1η Νοεμβρίου αυτού του μήνα.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων της Πατάγια συνεχίζουν να ρωτούν γιατί η πόλη παραμένει «στεγνή» χωρίς πωλήσεις ποτών, προγραμματισμένη συνάντηση με αξιωματούχους για αργότερα αυτή την εβδομάδα

Οι επιχειρηματίες σε Pattaya και Jomtien έχουν επισημοποιήσει επιστολές και αναφορές στον Κυβερνήτη Chonburi και τον Δήμαρχο της πόλης Pattaya, οι οποίες φέρεται να παρουσιαστούν στο Κέντρο Διαχείρισης της κατάστασης Covid-19, ζητώντας να επιτραπεί η πώληση αλκοόλ σε εστιατόρια πριν από την Πρωτοχρονιά και για να επιτραπεί στην Πατάγια ένα παρόμοιο πρόγραμμα με το Πουκέτ ή την Μπανγκόκ, που επί του παρόντος επιτρέπουν πωλήσεις και έχουν δει πολλούς χώρους να ξαναζωντανεύουν.

Εκατοντάδες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Πατάγια υποβάλλουν επίσημο αίτημα στον Κυβερνήτη του Τσονμπούρι, τον Δήμαρχο της Πατάγια και την CCSA να επιτρέψουν τις πωλήσεις αλκοόλ σε χώρους εκδηλώσεων

Ο πρόεδρος του τουριστικού συμβουλίου Chonburi λέει ότι η Pattaya είναι «πολύ ήσυχη» για τον ξένο τουρισμό από τότε που η Ταϊλάνδη «άνοιξε ξανά», κατηγορεί το κλείσιμο μπαρ και νυχτερινής διασκέδασης και περίπλοκους κανόνες εισόδου

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

 

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.