Οι επιχειρηματίες εστιατορίων του Τσιάνγκ Μάι παροτρύνουν την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να επιτρέψει τις πωλήσεις και την κατανάλωση αλκοόλ για φαγητό

Τσιάνγκ Μάι -

Οι επιχειρηματικοί τομείς στο Τσιάνγκ Μάι προτρέπουν την κυβέρνηση να επιτρέψει τις πωλήσεις αλκοόλ καθώς η χώρα ανοίγει ξανά σε ξένους τουρίστες, δηλώνοντας ότι η απαγόρευση του ποτού στην επαρχία δεν είναι κερδοφόρα για τους ντόπιους επιχειρηματίες.

Ο Thanit Chumsaeng, Πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Διασκέδασης Τσιάνγκ Μάι, αποκάλυψε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σήμερα, 18 Νοεμβρίου, ότι οι υπεύθυνοι εστιατορίων στο Τσιάνγκ Μάι ήθελαν να διευθύνουν τις δραστηριότητές τους ενώ μπορούσαν να πουλήσουν αλκοολούχα ποτά για τους πελάτες για φαγητό. Ενδέχεται να ισχύουν ορισμένες προϋποθέσεις για την ασφάλεια, όπως η εφαρμογή των ωρών πώλησης μεταξύ 5:00 μ.μ. και 9:00 μ.μ. αυξημένη απόσταση μεταξύ των επισκεπτών, καλύτερος φωτισμός κ.λπ.

«Αν δοθεί άδεια, αυτό θα ήταν καλό. Τώρα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η κατανάλωση αλκοόλ έχει γίνει μέρος της ταϊλανδέζικης κουζίνας. Η άδεια μπορεί προκαταρκτικά να αποκλείσει τους χώρους ψυχαγωγίας στο αρχικό βήμα, καθώς καταλαβαίνουμε ότι εκεί βασίζεται μεγάλο μέρος της ανησυχίας του Κέντρου για τη Διοίκηση Καταστάσεων Covid-19 (CCSA). αυτός είπε.

Ο Thanit δήλωσε περαιτέρω ότι τα τοπικά εστιατόρια προσαρμόζονται τώρα, βελτιώνονται και συμμορφώνονται με τα πρότυπα της κυβέρνησης για τη ρύθμιση χωρίς Covid για να δημιουργήσουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας και εμπιστοσύνης των πελατών όταν χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις τους. Επιπλέον, το Τσιάνγκ Μάι έχει πλέον προσφέρει εμβολιασμούς για επιχειρηματίες, εργαζόμενους και εργαζόμενους στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων. Το 80 τοις εκατό των εργαζομένων στην επιχείρηση εστιατορίου που λειτουργεί αυτή τη στιγμή έχουν ήδη εμβολιαστεί, σύμφωνα με τον Thanit.

Προηγουμένως, υπήρχαν περίπου 14,800 εστιατόρια στο Τσιάνγκ Μάι. Ωστόσο, μετά από πολλά κρούσματα του κορωνοϊού Covid-19, μόνο το 50-60 τοις εκατό από αυτά, ή περίπου 6,000-7,000 εγκαταστάσεις, εξακολουθούν να λειτουργούν, σύμφωνα με τον Thanit.

«Εάν η κυβέρνηση είπε ότι η πόλη υποδέχεται τώρα τουρίστες, τόσο Ταϊλανδούς όσο και ξένους, αλλά τα εστιατόρια δεν επιτρέπεται να πουλούν αλκοόλ και δεν υπάρχει ψυχαγωγία ή νυχτερινή ζωή, τότε όλα τα εστιατόρια εδώ μπορεί να μην έχουν καθόλου εισόδημα από το άνοιγμα. Πολλοί αλλοδαποί παραλείπουν το Τσιάνγκ Μάι, την Πατάγια, τη Χούα Χιν κ.λπ. για τις λίγες περιοχές όπου επιτρέπεται επί του παρόντος το αλκοόλ, όπως το Πουκέτ και η Μπανγκόκ. Αυτό δεν είναι δίκαιο για τους επιχειρηματίες σε άλλες περιοχές που έχουν επίσης υψηλά ποσοστά εμβολιασμού». κατέληξε ο Πρόεδρος.

Ιδιοκτήτες και χειριστές επιχειρήσεων της Πατάγια και διάφοροι τουριστικοί σύλλογοι πίεσαν επίσης για την άρση της απαγόρευσης του αλκοόλ στις δικές τους τουριστικές περιοχές. Καλύψαμε πρόσφατα μια ομάδα, με επικεφαλής την Punnipa Flowers και τη Lisa Hamilton, που εκπροσωπούσε εκατοντάδες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Πατάγια που προσπαθούσαν να άρουν την απαγόρευση εδώ.

Τα μέσα ενημέρωσης TPN σημειώνουν ότι το Τσιάνγκ Μάι είχε πρόσφατα πολλά κρούσματα και κρούσματα Covid-19 αν και η πλειονότητά τους προέρχεται από αγορές και φυτώρια, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Τσιάνγκ Μάι, Prachon Pratsakul. Η αγορά Thung Siew στο χωριό Moo 3 στο Tambon Ban Klang στην περιοχή San Patong ήταν κλειστή από τις 15 έως τις 28 Νοεμβρίου και η αγορά Ko Mui στο χωριό Moo 3 στο Tambon Yang Noeng, στην περιοχή Saraphi, ήταν κλειστή από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, ένα νηπιαγωγείο στο χωριό Moo 9 στο Tambon San Mahapon στην περιοχή Mae Taeng διατάχθηκε να κλείσει από τις 14 έως τις 27 Νοεμβρίου.

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: Manager Online

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.