Ο πρόεδρος του τουριστικού συμβουλίου Chonburi λέει ότι η Pattaya είναι «πολύ ήσυχη» για τον ξένο τουρισμό από τότε που η Ταϊλάνδη «άνοιξε ξανά», κατηγορεί το κλείσιμο μπαρ και νυχτερινής διασκέδασης και περίπλοκους κανόνες εισόδου

Τσονμπούρι –

Ακριβώς όπως τα περισσότερα άλλα τουριστικά αξιοθέατα στην Ταϊλάνδη, η πόλη της Pattaya εξακολουθεί να μην σφύζει από τουρίστες όπως παλιά, παρόλο που έχουν περάσει 17 ημέρες από τότε που άνοιξε ξανά η χώρα, τουλάχιστον σύμφωνα με τον ασκούντα καθήκοντα προέδρου του τουριστικού συμβουλίου του Chonburi.

Ο Thanet Suparashasrangsi, εν ενεργεία πρόεδρος του συμβουλίου τουρισμού του Chonburi, είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης χθες, 17 Νοεμβρίου, ότι η πλειονότητα των τουριστών που επισκέφθηκαν πρόσφατα την πόλη Pattaya είναι κυρίως Ταϊλανδοί. ευθύνονται για το 95 τοις εκατό, ενώ μόνο το 5 τοις εκατό είναι αλλοδαποί.

Επί του παρόντος, ο αριθμός των ξένων τουριστών που ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη είναι περίπου 1,000-2,000 άτομα την ημέρα, δήλωσε ο Thanet, χρησιμοποιώντας δεδομένα από την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης. Από αυτό, οι τουρίστες που εισέρχονται στην Πατάγια ανέρχονται σε περίπου 200-300 άτομα την ημέρα, κατά μέσο όρο μόνο το 10 τοις εκατό των συνολικών επισκεπτών στην Ταϊλάνδη ή περίπου 6,000-7,000 άτομα το μήνα, σε αντίθεση με την περίοδο πριν από την Covid όπου καταγράφηκαν ξένοι ταξιδιώτες το Νοέμβριο - Μάρτιο με κατά μέσο όρο 1 εκατομμύριο άτομα το μήνα. Σύμφωνα με τον Thanet, όπως επεκτείνεται παρακάτω, πολλοί από τους 200-300 που έρχονται στην Πατάγια δεν είναι τουρίστες αλλά πρώην pat, επιχειρηματίες, ή φύγετε αμέσως λόγω έλλειψης διασκέδασης και νυχτερινής ζωής.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος είπε: «Αν και ο αριθμός των κρατήσεων είναι τώρα υψηλότερος από ό,τι κατά την προηγούμενη κατάσταση επιδημίας Covid-19, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων είναι πολύ μικρός. Κανονικά, για την Πατάγια, πριν από τον Covid-19, μία κράτηση σήμαινε διανυκτέρευση για περίπου 10-14 ημέρες, αλλά τώρα είναι μόνο 1 κράτηση για 1 διανυκτέρευση.»

«Τα ξενοδοχεία εργάζονται τώρα 10 τοις εκατό σκληρότερα από πριν, αλλά κερδίζουν λιγότερα, σύμφωνα με μια έρευνα για τις στατιστικές κρατήσεων τουριστών από χώρες χαμηλού κινδύνου», πρόσθεσε ο Thanet.

«Το 90 τοις εκατό των αλλοδαπών που έρχονται στην Πατάγια με πλήρη εμβολιασμό και αρνητικό τεστ RT-PCR μένουν μόνο σε ξενοδοχείο για αρκετό καιρό για να λάβουν τα πρώτα αποτελέσματα των εξετάσεων Covid-19, όπως απαιτείται από την τρέχουσα πολιτική της Ταϊλάνδης επί του παρόντος. Αφού βγουν αρνητικά στο τεστ, κάνουν αμέσως check out, με σχεδόν όλους να δηλώνουν ότι πηγαίνουν στα δικά τους σπίτια, διαμερίσματα ή δωμάτια. Αυτό δείχνει ότι οι περισσότεροι από τους ξένους που έρχονται αυτή τη στιγμή δεν είναι τουρίστες, αλλά πρώην ή επιχειρηματίες που ζουν και εργάζονται εδώ». δήλωσε ο Thanet.

Ο Thanet δήλωσε περαιτέρω ότι αν και η Ταϊλάνδη είναι μία από τις πρώτες χώρες στη Νοτιοανατολική Ασία που ξεκίνησε το άνοιγμα εκ νέου, η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει κανόνες και περιορισμούς που κάνουν τους τουρίστες να πιστεύουν ότι το ταξίδι εδώ είναι ακόμα περίπλοκο και δύσκολο.

«Σε σύγκριση με άλλες ανταγωνιστικές στον τουρισμό χώρες, όπως η Τουρκία, οι Μαλδίβες, η Σρι Λάνκα κ.λπ., δεν έχουν τέτοιες απαιτήσεις όπως η Ταϊλάνδη. Εάν οι τουρίστες είναι πλήρως εμβολιασμένοι και ολοκληρώσουν τη δοκιμή RT-PCR 72 ώρες πριν από την πτήση, μπορούν να ταξιδέψουν αμέσως μόλις φτάσουν», πρόσθεσε.

Ο Thanet πρότεινε επίσης ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θα πρέπει αρχικά να ξεκινήσει με την αλλαγή από τις δοκιμές RT-PCR σε δοκιμές ATK προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες στη χώρα καθώς και να μειώσει τους κανονισμούς, όπως η έγκριση για πωλήσεις αλκοολούχων ποτών σε εστιατόρια στην Πατάγια και το άνοιγμα εκ νέου των τομέων της νυχτερινής ζωής και της ψυχαγωγίας, κάτι που, όπως λέει, αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τους τουρίστες που κλείνουν.

Και συνέχισε: «Οι νόμιμες πωλήσεις αλκοόλ θα πρέπει να εφαρμοστούν σε όλες τις πιλοτικές περιοχές 17 επαρχιών. Πολλοί αλλοδαποί πίνουν κυρίως αλκοόλ ως μέρος των γευμάτων τους. Η πλήρης απαγόρευση του αλκοόλ, ακόμη και στα εστιατόρια, είναι μια τεράστια στροφή για τους ξένους τουρίστες και έχει προσελκύσει μεγάλη προσοχή των μέσων ενημέρωσης τόσο στην Ταϊλάνδη όσο και διεθνώς. Ορισμένες περιοχές, όπως το Krabi ή η Μπανγκόκ, μπορούν να πουλήσουν, αλλά άλλες όπως η Pattaya ή το Chiang Mai, δεν μπορούν. Αυτό προκαλεί μόνο σύγχυση στους τουρίστες και απογοητεύει τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, ειδικά όταν μια περιοχή είναι πολύ εμβολιασμένη ή φαίνεται να υπάρχει ελάχιστος λόγος για το γιατί μια περιοχή είναι ανοιχτή και μια άλλη όχι."

«Στην αρχή, μπορεί να μην χρειάζεται να ανοίξουν χώροι διασκέδασης, αλλά η κυβέρνηση θα πρέπει τουλάχιστον να επιτρέψει στα καταστήματα να πουλήσουν αλκοολούχα ποτά πρώτα. Αλλά αν η κατάσταση είναι καλύτερη στο μέλλον, θέλουμε επίσης να ανοίξουμε τους χώρους. Όλες οι μεγάλες τουριστικές ενώσεις της Πατάγια πρέπει να παραδεχτούν ότι οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες έρχονται στην Πατάγια λόγω των χώρων διασκέδασης, της νυχτερινής ζωής και της ατμόσφαιρας. Όσο αυτός ο τομέας παραμένει κλειστός, η Πατάγια δεν θα αρχίσει πραγματικά να ανακάμπτει και δεν θα επιτρέψει σε χιλιάδες ανθρώπους να επιστρέψουν στην εργασία τους. Κατανοώ ότι αυτός ο τομέας δεν είναι το φλιτζάνι του τσαγιού όλων, αλλά όχι μόνο υποστηρίζει άμεσα την πλειοψηφία του τουρισμού για την Πατάγια, αλλά βοηθά και έμμεσα σχεδόν κάθε άλλο τομέα φέρνοντας περισσότερους τουρίστες στην Πατάγια."

Προέτρεψε επίσης την κυβέρνηση να εξετάσει τη συνολική κατάσταση και τον τρόπο λειτουργίας της εγχώριας οικονομίας καθώς ο αριθμός των ξένων τουριστών που έρχονται τώρα είναι ακόμα πολύ χαμηλός και η επαναλειτουργία δεν θεωρείται επιτυχημένη. Ο Thanet δήλωσε επίσης ότι υποστηρίζει πλήρως όλες τις διαφορετικές ομάδες που συγκεντρώνονται, όπως αυτή με επικεφαλής τη Lisa Hamilton και την Punnipa Flowers, ενθαρρύνοντας την κυβέρνηση να επανεξετάσει το να κρατήσει κλειστό το μπαρ, τη νυχτερινή ζωή και τον τομέα της ψυχαγωγίας μέχρι το 2022. Οκτώ μεγάλες τουριστικές ενώσεις υπέβαλαν επίσης επίσημη αίτηση στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης για να ζητήσουν να επανεξεταστεί η απόφαση, ειδικά για την Πατάγια, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, εκτός από εκατοντάδες τοπικούς ιδιοκτήτες μπαρ.

πηγή: Prachachat

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.