Εκατοντάδες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Πατάγια υποβάλλουν επίσημο αίτημα στον Κυβερνήτη του Τσονμπούρι, τον Δήμαρχο της Πατάγια και την CCSA να επιτρέψουν τις πωλήσεις αλκοόλ σε χώρους εκδηλώσεων

Πατάγια -

Οι επιχειρηματίες σε Pattaya και Jomtien έχουν επισημοποιήσει επιστολές και αναφορές στον Κυβερνήτη Chonburi και τον Δήμαρχο της πόλης Pattaya, οι οποίες φέρεται να παρουσιαστούν στο Κέντρο Διαχείρισης της κατάστασης Covid-19, ζητώντας να επιτραπεί η πώληση αλκοόλ σε εστιατόρια πριν από την Πρωτοχρονιά και για να επιτραπεί στην Πατάγια ένα παρόμοιο πρόγραμμα με το Πουκέτ ή την Μπανγκόκ, που επί του παρόντος επιτρέπουν πωλήσεις και έχουν δει πολλούς χώρους να ξαναζωντανεύουν.

Σήμερα (16 Νοεμβρίουth) επιχειρηματίες που εκπροσωπούν σχεδόν 400 ιδιοκτήτες επιχειρήσεων από τη βιομηχανία φιλοξενίας, ξενοδοχείων, εστιατορίων, μπαρ, ψυχαγωγίας και νυχτερινής διασκέδασης πήγαν στο επαρχιακό μέγαρο του Chonburi και στο Δημαρχείο της Pattaya και παρέδωσαν επίσημες επιστολές στον Κυβερνήτη του Chonburi Phakarathorn Teanchai και στον δήμαρχο της πόλης Pattaya Sonthaya Khunplome .

Η επιστολή αναφέρει ότι ζητούν να επιτραπεί στην περιοχή Banglamung να άρει την απαγόρευση των πωλήσεων αλκοόλ όπως η Μπανγκόκ, το Πουκέτ, το Κράμπι και το Phang Nga πριν από την Πρωτοχρονιά. Η άρση αυτής της απαγόρευσης, θεωρητικά, θα επέτρεπε σε πολλούς χώρους να ανοίξουν ως «εστιατόρια», όπως στο Πουκέτ ή την Μπανγκόκ, εάν επιτρεπόταν η πιστοποίηση Thai Stop Covid Plus ή επιτρεπόταν τοπικά παρόμοια σχέδια που χρησιμοποιούνται σε άλλες επαρχίες ως «εξαιρέσεις».

Η επιστολή περιλαμβάνει σχεδόν 400 ονόματα διαφόρων επιχειρηματιών και ιδιοκτητών στο Banglamung που έχουν υπογράψει την επιστολή. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων καλούν μόνο την Πατάγια, όπως ανέφερε ο δήμαρχος να είναι το τρίτο πιο εμβολιασμένο μέρος της χώρας ως προς την επαρχία και την πόλη, να του επιτραπεί να πουλήσει αλκοόλ και να άρει την σχεδόν οκτάμηνη απαγόρευση, επαναλαμβάνοντας προγράμματα στην Μπανγκόκ, το Πουκέτ και άλλα μέρη που έχουν αναζωπυρωθεί από τότε που άρουν τις αντίστοιχες απαγορεύσεις. Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων τόνισαν ότι είναι πρόθυμοι να συμμορφωθούν με όλα τα μέτρα για τον Covid και έχουν πολλές προτάσεις και ιδέες για το ασφαλές άνοιγμα των χώρων τους, δίνοντας παράλληλα απασχόληση σε χιλιάδες ανθρώπους.

Ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη Chonburi, ο διοικητικός διευθυντής κ. Chawanin Wongsatitjirakan και ο δήμαρχος της Pattaya Sonthaya Khunplume έλαβαν τις επιστολές από επιχειρηματίες.

Εν τω μεταξύ, όλοι οι χώροι διασκέδασης, όπως μπαρ, νυχτερινά κέντρα, σαλόνια καραόκε κ.λπ. θα παραμείνουν κλειστοί σε εθνικό επίπεδο τουλάχιστον έως τις 15 Ιανουαρίου 2022. Ωστόσο, τα μέσα ενημέρωσης του TPN σημειώνουν ότι εάν αρθεί η απαγόρευση του αλκοόλ τοπικά θα «άνοιγε τις πόρτες» Μιλήστε για «γκρίζες περιοχές» επιτρέποντας σε πολλές κλειστές επιχειρήσεις να ξανανοίξουν, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Πουκέτ και την Μπανγκόκ. 

Το κέντρο Covid-19 της Ταϊλάνδης πραγματοποιεί σημαντική συνάντηση: Τα μπαρ και η νυχτερινή ζωή αναβλήθηκαν επίσημα για το επόμενο έτος σε εθνικό επίπεδο, ανακεφαλαίωση του Covid-19, αλλαγές ζώνης

Η κυρία Lisa Hamilton, η οποία μαζί με την κυρία Punnipa Flowers βοήθησαν στη διευθέτηση της αναφοράς, είπε στα μέσα ενημέρωσης και στον δήμαρχο Pattaya, «Παρακαλώ βοηθήστε μας. Έχουμε πολλά έξοδα αλλά όχι έσοδα. Οι επιχειρηματίες δεν λαμβάνουν καμία οικονομική υποστήριξη για το συνεχές κλείσιμο. Υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις στην Πατάγια που φέρνουν πολλούς τουρίστες στην πόλη, με σκοπό να βοηθήσουν την οικονομία, αλλά δεν μας βοηθά καθόλου εάν τα καταστήματά μας κλείνουν και απαγορεύεται το αλκοόλ. Επιπλέον, η απαγόρευση του αλκοόλ αποθαρρύνει πολλούς τουρίστες να έρθουν στην Πατάγια, οι οποίοι τώρα προτιμούν να πάνε στην Μπανγκόκ ή στο Πουκέτ, βλάπτοντας όλους τους ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων και την πόλη συνολικά. Οι χώροι διασκέδασής μας έχουν κλείσει για μεγάλο χρονικό διάστημα (Περίπου οκτώ μήνες στη σειρά, συν πέντε μήνες πριν). Μπορούμε να παρακολουθήσουμε άλλα καταστήματα να πωλούν αλκοόλ μόνο σε άλλες επαρχίες και μέρη όπως η Khaosan Road στην Μπανγκόκ ή η Bangla Road στο Πουκέτ. Πόσο δίκαιο είναι αυτό για εμάς; Η Πατάγια είναι διάσημη για τη νυχτερινή της ζωή και τον τομέα της ψυχαγωγίας».

Ο δήμαρχος της Πατάγια, Sonthaya Khunplume, δήλωσε ότι η πόλη θα συνεργαστεί με το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 στην Μπανγκόκ, ή το CCSA, το οποίο, όπως είπε, δημιουργεί τους ισχύοντες κανόνες και προτάσεις για την άρση της απαγόρευσης. Ανέφερε ότι οκτώ μεγάλες επιχειρηματικές ενώσεις υπέβαλαν πρόσφατα επίσης επίσημα αίτημα στην CCSA να αρθεί η απαγόρευση μέχρι τον Δεκέμβριο και να τεθεί η Pattaya στα ίδια επίπεδα με το Πουκέτ και την Μπανγκόκ.

Ο δήμαρχος Khunplume δήλωσε ότι η πόλη και η επαρχία είχαν ήδη αρκετές συναντήσεις μικρής κλίμακας με την CCSA και τους αρμόδιους αξιωματούχους και ότι η δυνατότητα στην Pattaya να πουλήσει αλκοόλ αναμένεται να παρουσιαστεί στην επόμενη μεγάλης κλίμακας συνάντηση για την CCSA, που θα οριστεί για το τέλος του μήνας. Ο δήμαρχος Khunplume ήταν αισιόδοξος ότι η πόλη, γνωστή ως το τρίτο μέρος με τις περισσότερες επισκέψεις στην Ταϊλάνδη (πίσω από το Πουκέτ και την Μπανγκόκ) και διεθνώς γνωστή για τη βιομηχανία φιλοξενίας της, θα λάβει παρόμοια εξαίρεση στο Πουκέτ μέχρι τον Δεκέμβριο. Υποσχέθηκε επίσης να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να ανοίξουν την επιχείρησή τους και είπε ότι υποστηρίζει πλήρως τον σκοπό τους.

Το TPN θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά αυτήν την ιστορία, αναμφισβήτητα τα πιο σχολιασμένα και πολυσυζητημένα νέα στην πόλη σε τοπικό επίπεδο με βάση την ανασκόπηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των e-mail που αποστέλλονται. Δύο πρόσφατες άτυπες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης του TPN στα κανάλια μας στο Facebook και στο Youtube έδειξαν ότι περίπου το 80% των αναγνωστών υποστήριξε την άρση της απαγόρευσης και το άνοιγμα των επιχειρήσεων.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

 

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.