Ο Ταϊλανδός εκστρατευτής κατά της κάνναβης ευχαριστημένος με το ΜΣ του Συνασπισμού, προτρέπει να κλείσουν όλα τα καταστήματα κάνναβης

ΦΩΤΟ: ชูวิทย์ กมลวิศิษฎ์

Εθνική -

Ο ειλικρινής ακτιβιστής κατά της κάνναβης Chuwit Kamolvisit ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος όταν είδε ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία του Move Forward, σε ένα μνημόνιο κατανόησης (MOU), σχεδίαζε να ρυθμίσει ξανά την κάνναβη ως ναρκωτικό.

Ο Chuwit ήταν ένας από τους παρευρισκόμενους στο Δευτέρα υπογραφή ΜΣ του οκτακομματικού συνασπισμού με επικεφαλής το κόμμα Move Forward.

Στο Μνημόνιο Συνεννόησης, ο συνασπισμός είπε ότι σκόπευε να ρυθμίσει την κάνναβη ως ναρκωτικό και να επιβάλει κυρώσεις για την κακή χρήση της μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Παρόλα αυτά, η ηγέτης του συνασπισμού Pita Limjaroenrat διαβεβαίωσε ότι οι επιχειρηματίες κάνναβης που λειτουργούν σύμφωνα με το νόμο δεν χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς το πρόβλημα με τη μαριχουάνα έγκειται στο νομικό της καθεστώς.

Μετά τη ρύθμιση της κάνναβης, οι χειριστές μπορούσαν να λειτουργήσουν ως συνήθως, αλλά με ορισμένους πρόσθετους κανονισμούς, σύμφωνα με την Pita.

Σχετικά με αυτό το θέμα, ο Chuwit, ο οποίος είχε ενεργήσει εκστρατεία κατά της κατάχρησης του φυτού, απάντησε ότι ήταν ικανοποιημένος με την πολιτική, αλλά δήλωσε ότι μετά την εφαρμογή της, όλοι οι υπεύθυνοι καταστημάτων κάνναβης δεν είχαν άλλη επιλογή από το να κλείσουν τους χώρους τους κατά τη γνώμη του .

Ωστόσο, η Pita φαίνεται να υποστηρίζει ένα σχέδιο που θα επέτρεπε στα καταστήματα να παραμείνουν με ορισμένους κανόνες και κανονισμούς και οι ομάδες υπέρ της κάνναβης έχουν ήδη αρχίσει να συσπειρώνονται προς αυτόν τον σκοπό, με τον οποίο διαφωνεί ο Chuwit. Μια ομάδα υπεράσπισης της μαριχουάνας που ονομάζεται Writing Thailand's Cannabis Future έχει ήδη δεσμευτεί να διαμαρτυρηθεί για την επιστροφή του φυτού σε ένα ναρκωτικό, εκτός εάν το Move Forward Party μπορεί να εξηγήσει ξεκάθαρα γιατί συμβαίνει αυτό και γιατί το MFP υποστηρίζει την επέκταση των επιχειρήσεων αλκοόλ αλλά όχι της κάνναβης.

Ο Chuwit πρόσθεσε ότι όταν υπάρχουν όλοι οι απαραίτητοι κανονισμοί και επιτρέπεται η χρήση της μαριχουάνας ως ελεγχόμενης ουσίας για ιατρικούς σκοπούς, οι πραγματικοί γιατροί πρέπει επίσης να είναι οι μόνοι που θα τη συνταγογραφούν και πιστεύει ότι αυτό πρέπει να γίνεται μόνο σε μεγάλα νοσοκομεία με πολλούς κανόνες και κανονισμούς και γραφειοκρατία.

Την Κυριακή, 21 Μαΐου, ο Chuwit πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου μπροστά σε ένα κατάστημα μαριχουάνας που βρισκόταν κοντά σε ένα γυμνάσιο γυναικών στην Μπανγκόκ. Είπε ότι αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η νέα κυβέρνηση έπρεπε να επαναποινικοποιήσει την κάνναβη για να αποτρέψει την έκθεση των παιδιών στην επιρροή της.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.