Προχωρήστε προς τα εμπρός Ο Συνασπισμός που ηγείται υπογράφει ΜΣ για να σχηματίσει κυβέρνηση

Εθνική -

Οι εταίροι του συνασπισμού των 8 κομμάτων υπό την ηγεσία του κόμματος Move Forward (MFP) υπέγραψαν επίσημα μνημόνιο συνεννόησης (MOU) σήμερα, 22 Μαΐου, για να σηματοδοτήσουν το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 4:30 στο Conrad Hotel της Μπανγκόκ.

Για να συμβολίσει τη μετάβαση από μια κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τον στρατό σε μια πλήρως δημοκρατική, ο συνασπισμός επέλεξε να υπογράψει σήμερα, 22 Μαΐου, που συμπίπτει με την 9η επέτειο του πραξικοπήματος του 2014 υπό την ηγεσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού στρατηγού Prayut Chan-o-cha. Μνημόνιο συμφωνίας για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης προκειμένου να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή, δήλωσε η Πίτα Λιμζαροενράτ, ηγέτης και υποψήφια πρωθυπουργός για το MFP.

Ο συνασπισμός αποτελείται σήμερα από 8 κόμματα με 313 βουλευτές. Ακολουθούν ορισμένες από τις λεπτομέρειες του Μνημονίου:

  1. Ξαναγράψτε το σύνταγμα μέσω μιας εκλεγμένης επιτροπής σύνταξης χάρτη.
  2. Διασφάλιση δικαιοσύνης για άτομα που έχουν εκφράσει τις πολιτικές τους απόψεις μέσω κοινοβουλευτικών διαύλων.
  3. Περάστε το νομοσχέδιο για την ισότητα του γάμου σεβόμενοι τις πεποιθήσεις των ατόμων των οποίων οι θρησκείες δεν το υποστηρίζουν.
  4. Μεταρρύθμιση του στρατού, της αστυνομίας και του δικαστικού συστήματος σύμφωνα με τις δημοκρατικές αρχές.
  5. Μετάβαση από την υποχρεωτική στράτευση στην εθελοντική.
  6. Ενθαρρύνετε τη διαρκή ειρηνική επίλυση των προκλήσεων στη νότια περιοχή μέσω της προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του σεβασμού σε μια ποικιλόμορφη κοινωνία, ενισχύοντας παράλληλα τη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών.
  7. Εφαρμογή της αποκέντρωσης της εξουσίας όσον αφορά τις αποστολές και την κατανομή του προϋπολογισμού.
  8. Βελτιώστε τη διαφάνεια και καταπολεμήστε τη διαφθορά αποκαλύπτοντας όλες τις μη εμπιστευτικές κρατικές πληροφορίες σε όλες τις υπηρεσίες.
  9. Αναζωογόνηση της οικονομίας για τη μείωση της ανισότητας, την αύξηση του εισοδήματος και την προώθηση της δίκαιης οικονομικής ανάπτυξης.
  10. Κατάργηση των γραφειοκρατικών φραγμών για τις επιχειρήσεις και βελτίωση της οικονομικής πρόσβασης για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).
  11. Προώθηση του δίκαιου εμπορίου και εξάλειψη των μονοπωλιακών πρακτικών σε όλους τους κλάδους, με έμφαση στον τομέα του αλκοόλ.
  12. Μεταρρύθμιση των πολιτικών γαιοκτησίας για την επίλυση διαφορών γης, ειδικά όσον αφορά τη γη που ανήκει στο κράτος, και να παρέχει οφέλη στους ακτήμονες αγρότες.
  13. Μείωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και βελτίωση της διαδικασίας χορήγησης συμβάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
  14. Εφαρμόστε μηδενικό προϋπολογισμό για να εξασφαλίσετε δικαιολογημένες δαπάνες για κάθε νέα δημοσιονομική περίοδο.
  15. Δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου κοινωνικής υποστήριξης για άτομα όλων των ηλικιών, με βάση τον προϋπολογισμό και τη δημοσιονομική ισχύ της χώρας.
  16. Λάβετε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ναρκωτικών στη χώρα.
  17. Επαναρρύθμιση της κάνναβης ως ναρκωτικού και επιβολή κυρώσεων για την κακή χρήση της.
  18. Υποστηρίξτε τους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας μειώνοντας το κόστος παραγωγής, προωθώντας δραστηριότητες στην αγορά, βελτιώνοντας την τεχνολογία και την πρόσβαση στο νερό και ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη προϊόντων προστιθέμενης αξίας.
  19. Αντιμετώπιση ζητημάτων που σχετίζονται με την αλιεία μέσω των απαραίτητων νομικών τροποποιήσεων, την άρση των εμποδίων και τη διευκόλυνση της ανακαίνισης και ανάπτυξης του τομέα.
  20. Διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλα τα επαγγέλματα, διασφαλίζοντας δίκαιες συνθήκες απασχόλησης και μισθούς που ταιριάζουν με το κόστος ζωής και την οικονομική ανάπτυξη.
  21. Μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος για τη βελτίωση της ποιότητας, τη μείωση της ανισότητας και την προώθηση της δια βίου μάθησης.
  22. Συνεργαστείτε περιφερειακά για την καταπολέμηση των προβλημάτων ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
  23. Ενίσχυση της θέσης της Ταϊλάνδης εντός του ASEAN και διατήρηση μιας ισορροπημένης πολιτικής στάσης έναντι των μεγάλων παγκόσμιων δυνάμεων.

Τα κόμματα του συνασπισμού επιτρέπεται να εισάγουν δικές τους πολιτικές, αλλά οι πολιτικές δεν πρέπει να αποκλίνουν από τις παραπάνω συμφωνίες, σύμφωνα με τον επικεφαλής του MFP.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.