Απολύθηκε ο κορυφαίος αστυνομικός της Ταϊλάνδης λόγω φερόμενης συμμετοχής σε διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια και ξέπλυμα χρήματος

Εθνικός-

Στις 5 Απριλίου 30, στις 18:2024, Πολ. Ο στρατηγός Kittirat Phanphet, εν ενεργεία γενικός επίτροπος της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, αποκάλυψε δημόσια την αναστολή του Πολ. Ο στρατηγός Surachet Hakparn αφού η ερευνητική επιτροπή συζήτησε ότι ήταν ένοχος.

Πολ. Ο στρατηγός Kittirat έλαβε αναφορά από την ανακριτική αστυνομία σχετικά με την αστυνομική έρευνα της Πολ. Ο στρατηγός Surachet και τέσσερις άλλοι αστυνομικοί που συμμετείχαν σε διαδικτυακά δίκτυα τυχερών παιχνιδιών και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Πολ. Ο στρατηγός Kittirat συζήτησε επίσημα την υπόθεση σύμφωνα με τον νόμο της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, Άρθρο 131, ότι ο Pol. Ο στρατηγός Surachet και τέσσερις άλλοι αστυνομικοί φέρονται να είναι ένοχοι και η ερευνητική επιτροπή ανατέθηκε να ερευνήσει την υπόθεση σύμφωνα με τον νόμο της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης.

Εκτιμήθηκε ότι η έρευνα από την επιτροπή δεν θα ολοκληρωθεί σύντομα. Πολ. Ο στρατηγός Kittirat, λοιπόν, ανέστειλε την Πολ. Ο στρατηγός Surachet και τέσσερις άλλοι αστυνομικοί από τις κυβερνητικές υπηρεσίες τίθενται σε ισχύ στις 18 Απριλίου σύμφωνα με τους κανονισμούς της Αστυνομικής Επιτροπής και τον νόμο της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης εντός 270 ημερών.

Ωστόσο, η Πολ. Ο στρατηγός Surachet είχε το δικαίωμα να υποβάλει έφεση σύμφωνα με τις συνήθεις διαδικασίες. Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin πρέπει να λάβει έκθεση ακολουθώντας τις διαδικασίες καθώς προηγουμένως εξέδωσε εντολή στον Πολ. Ο στρατηγός Surachet να ασκήσει προσωρινά τα κανονικά του καθήκοντα στο Κυβερνητικό Μέγαρο.

Ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός εξέδωσε πρόσφατα νέα εντολή για τη μεταφορά του Πολ. Ο στρατηγός Surachet στη Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Πολ. Ο στρατηγός Kittirat, ως αναπληρωτής γενικός επίτροπος της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, ισχυρίστηκε χωρίς ανησυχία ότι όλα είχαν γίνει σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Πολ. Ο στρατηγός Surachet συνέχισε να λέει ότι είναι αθώος και ότι οι κατηγορίες είναι πολιτικά υποκινούμενες και αναληθείς.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα μας σχετικά με την Πολ. Στρατηγός Surachet Hakparn:

Οι κορυφαίοι αστυνομικοί της Ταϊλάνδης μεταφέρθηκαν προσωρινά στο γραφείο του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της έρευνας για τα τυχερά παιχνίδια.

Ο στρατηγός της αστυνομίας της Ταϊλάνδης παραδίδεται: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για φερόμενη συνωμοσία για ξέπλυμα χρήματος.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.