Οι κορυφαίοι αστυνομικοί της Ταϊλάνδης μεταφέρθηκαν προσωρινά στο γραφείο του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της έρευνας για τα τυχερά παιχνίδια

Εθνικός-

Στις 11:00 π.μ., στις 20 Μαρτίου 2024, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin κάλεσε τον Pol. Στρατηγός Torsak Sukvimol, ο γενικός επίτροπος της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, και ο Πολ. Στρατηγός Surachet Hakparn, ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Εθνικής Αστυνομίας στο Κυβερνητικό Σώμα της Ταϊλάνδης για να ξεκαθαρίσει τη σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών.

Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, Πολ. Στρατηγός Torsak και Πολ. Ο στρατηγός Surachet έδωσε συνέντευξη Τύπου στη Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης σχετικά με την αντιληπτή σύγκρουση μεταξύ των δύο που ήταν παραπλανητική για το κοινό.

Η υπόθεση του διαδικτυακού δικτύου τυχερών παιχνιδιών που φέρεται να εμπλέκει τον Πολ. Ο στρατηγός Surachet και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί παραδόθηκαν στο Γραφείο της Εθνικής Επιτροπής Καταπολέμησης της Διαφθοράς για περαιτέρω νομική επεξεργασία, δήλωσε ο Πολ. Στρατηγός Torsak.

Πολ. Ο στρατηγός Torsak δήλωσε δημόσια ότι ποτέ δεν είχε σκοπό να εμποδίσει τον Πολ. στρατηγός Surachet και δεν υπήρχε λόγος να το κάνει. Πολ. Ο στρατηγός Torsak φέρεται να δήλωσε την ανησυχία του για τη σύγκρουση που κυκλοφόρησε στα social media. Είχαν απομείνει μόνο 194 ημέρες από την υπηρεσία του και επιθυμούσε να κάνει το καλύτερο καθήκον του τις υπόλοιπες μέρες του.

Για να τερματιστεί η σύγκρουση, ο Πολ. Ο στρατηγός Torsak φέρεται να τηλεφώνησε στον Πολ. Ο στρατηγός Surachet θα έχει συνάντηση με τον Srettha για να συζητήσει το θέμα σήμερα (20 Μαρτίου).
Πολ. Ο στρατηγός Surachet δήλωσε δημόσια ότι θα αποσύρει τη νομική του ενέργεια για όλες τις σχετικές αστυνομικές υποθέσεις όπως π.χ η αστυνομική ομάδα που ερευνά τον Πολ. Η κατοικία του στρατηγού Surachet στις 25 Σεπτεμβρίου 2023.

Θα εγκατέλειπε όλες τις υποθέσεις που αφορούσαν την αστυνομία καθώς δεν ήθελε να δέχεται κριτική από τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης και το κοινό, παρατήρησε ο Πολ. Στρατηγός Σουρατσέτ.
Πολ. Ο στρατηγός Surachet τόνισε ότι η σημερινή συνέντευξη Τύπου δεν ήταν ένα δράμα για να εξαπατήσει το κοινό.

Στις 2:30, ο Srettha αποκάλυψε δημόσια στα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ότι σχετικά με τη συνάντηση με τον Pol. Γεν. Surachet και Πολ. Στρατηγού Torsak, διατάχθηκαν να ασκήσουν το καθήκον τους προσωρινά για 60 ημέρες στο Γραφείο του Πρωθυπουργού. Πολ. Ο στρατηγός Kittirat Phanphet, ο αναπληρωτής αστυνομικός διοικητής, διορίστηκε ως αναπληρωτής γενικός επίτροπος της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης.

Ο Srettha δήλωσε ότι η προσωρινή μεταφορά δεν ήταν για να τιμωρήσει τον Pol. Γεν. Surachet και Πολ. Στρατηγός Torsak καθώς όλα είχαν γίνει με υποχρεωτικές διαδικασίες και οι μισθοί τους εξακολουθούσαν να είναι ίδιοι καθώς ήταν ακόμα αθώοι εκτός εάν αποδειχθεί ένοχος σε δικαστήριο της Ταϊλάνδης.

Ορίστηκε ανακριτική επιτροπή για τη διερεύνηση όλων των συγκρούσεων μεταξύ της Πολ. Γεν. Surachet και Πολ. Ο στρατηγός Torsak να καθαρίσει τις αρνητικές εικόνες στο κοινό, είπε ο Srettha.

Διαβάστε την προηγούμενη ιστορία σχετικά με τον Αναπληρωτή Αρχηγό της Εθνικής Αστυνομίας Surachet Hakparn στην οποία η νομική ομάδα του διαψεύδει την υποτιθέμενη συμμετοχή σε δίκτυα διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.