Ο στρατηγός της αστυνομίας της Ταϊλάνδης παραδίδεται: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για φερόμενη συνωμοσία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Εθνικός-

Στις 5:30 μ.μ., στις 2 Απριλίου 2024, τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ανέφεραν ότι ο Πολ. Ο στρατηγός Surachet Hakphan παραδόθηκε στην μητροπολιτική αστυνομία της Ταϊλάνδης καθώς εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης ως αξιωματούχος που συνωμοσία για ξέπλυμα χρήματος αδικημάτων.

Προηγουμένως, το δικαστήριο της Ταϊλάνδης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε τρεις αστυνομικούς και έναν πολίτη σχετικά με το λεγόμενο δίκτυο τυχερών παιχνιδιών «Minnie» και «BNK Master». Στην περίπτωση της Πολ. Στρατηγός Surachet, το ταϊλανδικό δικαστήριο εξέδωσε πρώτα κλήτευση. Ωστόσο, η ανακριτική αστυνομία από το Μητροπολιτικό Γραφείο Αστυνομίας ζήτησε συνολικά 3 κλήσεις πριν ζητήσει ένταλμα σύλληψης για τον Πολ. Στρατηγός Σουρατσέτ.

Το δικαστήριο ενέκρινε το ένταλμα σύλληψης για συνωμοσία για ξέπλυμα χρήματος και ως υπάλληλος που συνωμοτεί για ξέπλυμα χρήματος σύμφωνα με τον Νόμο κατά του ξεπλύματος χρήματος του 1999, Ενότητες 5, 9 και 10.

Στις 8:00, την ίδια μέρα, η Πολ. Ο στρατηγός Σουράτσετ έδωσε μια σύντομη συνέντευξη μετά την παράδοσή του και του επιβλήθηκε εγγύηση λέγοντας ότι όλα ήταν στη διαδικασία της δικαιοσύνης και δεν ανησυχούσε για την αναστολή από την κυβερνητική του υπηρεσία.

Σύμφωνα με το σύστημα δικαιοσύνης της Ταϊλάνδης, βρισκόταν επί του παρόντος στη διαδικασία της κατηγορίας και ως εκ τούτου εξακολουθούσε να θεωρείται αθώος. Θα συνέχιζε να υπηρετεί κανονικά την υπηρεσία του, παρατήρησε ο Πολ. Στρατηγός Σουρατσέτ. Συνέχισε να ομολογεί την αθωότητά του, δηλώνοντας ότι οι κατηγορίες και οι κατηγορίες ήταν πολιτικής και προσωπικής φύσης και δεν ήταν αληθινές.

Στις 3 Απριλίου, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin είχε μια συζήτηση το απόγευμα με τον Πολ. Ο στρατηγός Kittirat Phanphet, ο εν ενεργεία γενικός επίτροπος της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, και μια νομική ομάδα που θα καθορίσει εάν ο Πολ. Ο στρατηγός Σουράτσετ θα πρέπει να τεθεί εκτός υπηρεσίας ή όχι.

Προς το παρόν, αποφασίστηκε ότι δεν θα τεθεί σε αναστολή, καθώς είναι αθώος έως ότου αποδειχθεί η ενοχή του, αν και είχε μεταφερθεί σε μεγάλο βαθμό ανενεργού ρόλου στο γραφείο του πρωθυπουργού στο παρελθόν, ενώ οι κατηγορίες υποβάλλονται σε επεξεργασία και επανεξέταση.

Διαβάστε σχετικές ιστορίες για τον Πολ. Στρατηγός Surachet Hakparn:

Ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Εθνικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης Surachet Hakparn κλήθηκε σε έρευνα για το δίκτυο τζόγου «Minnie».

Οι κορυφαίοι αστυνομικοί της Ταϊλάνδης μεταφέρθηκαν προσωρινά στο γραφείο του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της έρευνας για τα τυχερά παιχνίδια.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.