ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Διαρροή αμμωνίας στο εργοστάσιο πάγου της περιοχής Pattaya υπό έλεγχο, επηρεάστηκαν πάνω από 160 άτομα

Nongprue, κοντά στην Πατάγια —

Η κατάσταση στο εργοστάσιο πάγου Banglamung κοντά στην Πατάγια είναι πλέον υπό έλεγχο μετά από έκρηξη που αναφέρθηκε και διαρροή αμμωνίας που σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ. Το εργοστάσιο έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί κανονικά και η διαρροή έχει σφραγιστεί.

Πρώτα η προηγούμενη ιστορία μας:

Τις αργές ώρες της 17ης Απριλίου 2024, η ησυχία της επαρχίας Τσονμπούρι γκρεμίστηκε από μια χημική έκρηξη στο εργοστάσιο πάγου Banglamung. Η έκρηξη, που σημειώθηκε περίπου στις 11:36 μ.μ., έστειλε χημικά σύννεφα στον νυχτερινό ουρανό, προκαλώντας άμεση δράση από τους τοπικούς αξιωματούχους.

Τώρα για την ενημέρωση μας:

Οι δημοσιογράφοι της Pattaya News πήγαν στο εργοστάσιο στις 9:30 π.μ. σήμερα, 18 Απριλίου, και παρατήρησαν ότι μια ομάδα αξιωματούχων από τον δήμο Nongprue, το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Επαρχίας Chonburi, το νοσοκομείο Banglamung και το Τμήμα Προστασίας Εργασίας είχαν ήδη δημιουργήσει ένα κέντρο διοίκησης και σταθμός πρώτων βοηθειών για να βοηθήσουν τους πληγέντες κατοίκους και τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο.

Ο κ. Boonanan Pattanasin, διευθυντής του εργοστασίου πάγου Banglamung, ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στις αρχές και το προσωπικό έκτακτης ανάγκης για τη γρήγορη ανταπόκρισή τους. Διαβεβαίωσε επίσης το κοινό ότι η διαρροή έχει περιοριστεί και ότι το εργοστάσιο λειτουργεί πλέον κανονικά.

Ο κ. Boonanan πρόσθεσε ότι θα διεξαχθεί ενδελεχής έλεγχος για να εντοπιστεί η πηγή της διαρροής. Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε έκρηξη ή φωτιά στο εργοστάσιο, παρά μόνο διαρροή αμμωνίας.

Σύμφωνα με τον κ. Boonanan, η διαρροή πιστεύεται ότι προκλήθηκε από έναν ξαφνιασμένο υπάλληλο που δεν κατάφερε να κλείσει τη βαλβίδα κατά τη διάρκεια του συμβάντος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απελευθερωθεί αμμωνία στον αέρα, επηρεάζοντας περισσότερους από 100 κοντινούς κατοίκους και προκαλώντας ερεθισμό στα μάτια και τη μύτη. Η διεύθυνση του εργοστασίου επισκέφτηκε και βοήθησε τους πληγέντες και οι περισσότεροι έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Μόνο λίγοι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο παραμένουν στο νοσοκομείο για παρατήρηση, δήλωσε ο κ. Boonanan στο The Pattaya News.

Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση, περίπου 160 άνθρωποι έχουν επηρεαστεί από τη διαρροή αμμωνίας. Τρία άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή ως πιο σοβαρά, αλλά όχι κρίσιμα, ασθενείς.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2024!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.