Διαρροή αμμωνίας στο εργοστάσιο πάγου στην περιοχή της Πατάγια κατά τη διάρκεια της νύχτας οδηγεί σε κίνδυνο, τουλάχιστον 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν

Nongprue, Κοντά στην Πατάγια-

Τις αργές ώρες της 17ης Απριλίου 2024, η ησυχία της επαρχίας Τσονμπούρι γκρεμίστηκε από διαρροή χημικών στο εργοστάσιο πάγου Banglamung. Η διαρροή, που σημειώθηκε περίπου στις 11:36, έστειλε χημικά σύννεφα στον νυχτερινό ουρανό, προκαλώντας άμεση δράση από τους τοπικούς αξιωματούχους.

Ευτυχώς, από τις 4:00 το πρωί της 18ης Απριλίου, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και καταστέλλεται από τις αρχές. Δεν υπήρξαν θάνατοι και κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Διαβάστε την τελευταία μας ενημέρωση στις 9:30 π.μ. πατώντας ή κάνοντας κλικ εδώ.

Ο Αρχηγός της Περιφέρειας του Bang Lamung, κ. Weekit Manarojkit, ενημερώθηκε αμέσως για την κατάσταση που εκτυλίχθηκε στην εγκατάσταση που βρίσκεται στο No. 54, Village No. 12, Nong Prue Subdistrict. Η διαρροή είχε ως αποτέλεσμα μια χημική εξάπλωση που κάλυπτε μια περιοχή άνω του ενός χιλιομέτρου, οδηγώντας σε σημαντική αντίδραση έκτακτης ανάγκης.

Οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων πρόληψης καταστροφών γης από τον δήμο Nong Prue και τους διασώστες Sawang Boriboon Thammasathan Pattaya, συνήλθαν στη σκηνή. Προτεραιότητά τους ήταν η εκκένωση των ατόμων που βρίσκονταν στην περιοχή και ο καθορισμός περιμέτρου, που να εμποδίζει την πρόσβαση σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας.

Οι χημικές ουσίες που απελευθερώθηκαν, οι οποίες υποπτεύονται ότι είναι αμμωνία, είχαν άμεσες και σοβαρές επιπτώσεις στον τοπικό πληθυσμό. Περισσότερα από 60 άτομα υπέστησαν διάφορους τραυματισμούς, που κυμαίνονται από απώλεια συνείδησης έως αναπνευστική δυσχέρεια και ερεθισμό των ματιών και της μύτης. Τα σωστικά συνεργεία παρείχαν τις πρώτες βοήθειες πριν τα θύματα μεταφερθούν σε κοντινές ιατρικές εγκαταστάσεις για περαιτέρω νοσηλεία. Κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά και κανείς δεν πέθανε.

Μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων από χωρικούς που ζούσαν κοντά στο εργοστάσιο πάγου περιέγραψαν τη στιγμή της διαρροής ως εκκωφαντική, ακολουθούμενη από την εμφάνιση ενός επιβλαβούς σύννεφου που προκάλεσε αίσθηση καψίματος κατά την εισπνοή. Ο πανικός που ακολούθησε είδε πολλούς να τραπούν σε φυγή για ασφάλεια, ενώ άλλοι κατέστησαν ανίκανοι από τις αναθυμιάσεις.

Καθώς προχωρούσε η νύχτα, ο κ. Manarojkit, μαζί με διοικητικούς υπαλλήλους, έφτασε για να επιβλέπει τις προσπάθειες διάσωσης. Ο ακριβής αριθμός των τραυματιών παραμένει αβέβαιος. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται, με ομάδες να εργάζονται επιμελώς για να προσεγγίσουν τους πληγέντες και να παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια.

Έρευνες για τα αίτια της διαρροής βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς οι αρχές προσπαθούν να αποτρέψουν μελλοντικά περιστατικά και να εξασφαλίσουν την ευημερία των πολιτών τους.

Αυτή είναι μια ιστορία που αναπτύσσεται και μπορεί να ενημερωθεί καθώς δημοσιεύονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/