Επιχορηγήσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ταϊλάνδης για παράταση 15 ημερών για πάρτι εν μέσω αιτήματος διάλυσης

Εθνικός-

Στις 17 Απριλίου 2024, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης δημοσίευσε ένα επίσημο έγγραφο σχετικά με το αίτημα της Ταϊλανδικής Εκλογικής Επιτροπής για τη διάλυση του Κόμματος Move Forward.

Προηγουμένως, το Γραφείο της Εκλογικής Επιτροπής της Ταϊλάνδης (ECT) αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλει αίτηση στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να διατάξει τη διάλυση του Κόμματος Move Forward (MFP).

Ωστόσο, οι κατηγορούμενοι, MFP, υπέβαλαν αίτημα για παράταση της περιόδου για την υποβολή δήλωσης υπεράσπισης στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης για άλλες 30 ημέρες. Μετά από συζήτηση, το Συνταγματικό Δικαστήριο συμφώνησε ότι η περίοδος θα πρέπει να παραταθεί για άλλες 15 ημέρες και η δήλωση υπεράσπισης πρέπει να υποβληθεί στις ή έως τις 3 Μαΐου 2024.

Ο κ. Nakharin Mektrairat, πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, αποκάλυψε δημόσια ότι το MFP υπέβαλε αίτημα για παράταση της περιόδου για την υποβολή δήλωσης υπεράσπισης σχετικά με τη διάλυση του κόμματος.

Οι καταγγελίες ήταν ότι το MFP πρότεινε προηγουμένως ότι ένα νομοσχέδιο για την τροποποίηση του άρθρου 112 ήταν άσκηση δικαιωμάτων ή ελευθεριών για την ανατροπή της δημοκρατικής μορφής διακυβέρνησης με τον Βασιλιά ως Αρχηγό Κράτους σύμφωνα με το Άρθρο 49.

Αρχικά, η παράταση θα μπορούσε να εγκριθεί για έως και 15 ημέρες και μπορεί να παραταθεί περαιτέρω ανάλογα με την περίπτωση με βάση τις εξηγήσεις και τα στοιχεία του MFP, δήλωσε ο Nakharin.

Σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης, αναφέρθηκε ότι η διαδικασία λήψης αποφάσεων σχετικά με την αναφορά για τη διάλυση του MFP δεν θα πραγματοποιηθεί εντός του Απριλίου.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.