Η Εκλογική Επιτροπή της Ταϊλάνδης επιδιώκει να προχωρήσει προς τη διάλυση του κόμματος

ΦΩΤΟ: Pita Limjaroenrat - พิธา ลิ้มเจริญรัตน์/Facebook

Εθνικός-

Στις 12 Μαρτίου 2024, το Γραφείο της Εκλογικής Επιτροπής της Ταϊλάνδης (ECT) αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλει αίτηση στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να διατάξει τη διάλυση του MFP, ή Move Forward Party.

Στις 29 Φεβρουαρίου 2024, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης αποφάσισε ομόφωνα ότι η ενέργεια του κ. Pita Limjaroenrat, του αρχηγού του Κόμματος Move Forward, και του Move Forward Party (MFP) προηγουμένως πρότεινε ότι ένα νομοσχέδιο για την τροποποίηση του άρθρου 112 ήταν άσκηση δικαιωμάτων ή ελευθεριών για την ανατροπή της δημοκρατικής μορφής διακυβέρνησης με τον Βασιλιά ως Αρχηγό Κράτους σύμφωνα με το Άρθρο 49.

Το Γραφείο της Εκλογικής Επιτροπής της Ταϊλάνδης (ECT) παρουσίασε τα αποτελέσματα της μελέτης και την ανάλυση της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου στην Εκλογική Επιτροπή, στην οποία τα στοιχεία πιστεύεται ότι οι ερωτηθέντες διέπραξαν μια πράξη υπονόμευσης της κυβέρνησης σύμφωνα με το Άρθρο 92.

Ως εκ τούτου, το ECT αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλει αναφορά στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να διατάξει τη διάλυση του MFP σύμφωνα με το Άρθρο 93.

Σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης, το Γραφείο Νομικών και Νομικών Υποθέσεων της Εκλογικής Επιτροπής πρέπει να συντάξει μια αναφορά για να υποβάλει στο Συνταγματικό Δικαστήριο και να επισυνάψει αποδεικτικά στοιχεία, ειδικά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Μόλις ολοκληρωθεί το σχέδιο αναφοράς, θα μπορούσε να υποβληθεί αμέσως στο Συνταγματικό Δικαστήριο για εξέταση και λήψη απόφασης.

Αναφέρθηκε ότι θα χρειαζόταν έως και δύο ημέρες και η τυπική διαδικασία θα διαρκούσε λιγότερο από μία εβδομάδα.
Ο κ. Parit Wacharasindhu, εκπρόσωπος του MFP, αποκάλυψε δημόσια ότι το MFP είχε προετοιμάσει μια νομική ομάδα εκ των προτέρων και το συμπέρασμα δεν πρέπει να βγαίνει βιαστικά.

Η νομική ομάδα του MFP θα εργαστεί σκληρά για να δικαιώσει το κόμμα αποδεικνύοντας την αθωότητά του και να αποτρέψει τη διάλυση του κόμματος, είπε ο Parit.

Ο Parit υποστήριξε ότι η MFP ετοίμασε ολοκληρωμένα σχέδια έκτακτης ανάγκης για να χειριστεί τις καταστάσεις ακόμη και στο χειρότερο σενάριο. Ο Parit πρόσθεσε περαιτέρω ότι τα μέλη του MFP είχαν ανησυχίες σχετικά με τον αντίκτυπο στις αξίες της πολιτικής της Ταϊλάνδης στη συνέχεια.

Τα μέλη του MFP θα συνεχίσουν να αφοσιωθούν και να παραμείνουν συγκεντρωμένα στο να εργαστούν προς την ιδεολογία τους στην πολιτική της Ταϊλάνδης, είπε ο Parit.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.