Οι αρχές της Ταϊλάνδης ανακάλυψαν κάδμιο σε εταιρεία της Ταϊβάν στο Samut Sakhon, που συνδέεται με αγνοούμενους 15,000 τόνους στο Tak

Εθνικός-

Στις 7 Απριλίου 2024, η Ταϊλανδική Διεύθυνση Καταστολής Φυσικών Πόρων και Περιβαλλοντικού Εγκλήματος, οι αστυνομικοί του Mueang Samut Sakhon και οι αρμόδιες υπηρεσίες ξεκίνησαν επιθεώρηση σε μια ταϊβανέζικη εταιρεία στο Mueang Samut Sakhon, σχετικά με φερόμενη σχέση με την εξαφάνιση 15,000 τόνων καζανιών στο Τακ.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, η αστυνομία και οι αρμόδιες υπηρεσίες έκαναν έλεγχο μια ιδιωτική εταιρεία στο Mueang Samut Sakhon και βρήκε 2,440 τόνους καδμίου. Ωστόσο, αναφέρθηκε ότι η ιδιωτική εταιρεία στο Tak φέρεται να μετέφερε 15,000 τόνους καδμίου. Ένα μέρος της ποσότητας καδμίου φέρεται να μεταφέρθηκε λαθραία σε άλλες τοποθεσίες.

Μετά την έρευνα της αστυνομίας, 1,034 τόνοι καδμίου αποθηκεύτηκαν στην ταϊβανέζικη εταιρεία με δηλωμένη ιδιοκτησία από τον κ. Zhang Shen Mao, έναν 69χρονο Ταϊβανέζο αυτό.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, ο Zhang φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι η εταιρεία αγόρασε περισσότερους από 1,000 τόνους καδμίου από μια ιδιωτική εταιρεία στο Mueang Samut Sakhon. Ωστόσο, η εταιρεία της Ταϊβάν δεν είχε έγκυρη άδεια κατοχής επικίνδυνου υλικού και το διαβατήριο του Zhang είχε λήξει στις 26 Φεβρουαρίου 2019, αφήνοντάς τον σε πάνω από πέντε χρόνια παραμονής στην Ταϊλάνδη.

Στις 8 Απριλίου, τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ανέφεραν ότι από τα τέλη Μαρτίου, υπήρξε παράνομη μεταφορά 15,000 τόνων επικίνδυνου καδμίου στο Tak σε μια ιδιωτική εταιρεία στο Mueang Samut Sakhon με 3,040 τόνους. μια εταιρεία στο Ban Bueng, Chonburi, στους 4,400 τόνους, και η εταιρεία της Ταϊβάν στο Mueang Samut Sakhon στους 1,034 τόνους.

Ωστόσο, η υπόλοιπη ποσότητα των 5,358 τόνων καδμίου ήταν υπό αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό, η οποία πιστεύεται ότι εξακολουθούσε να βρίσκεται στην Ταϊλάνδη.

Οι εμπειρογνώμονες της Ταϊλάνδης για την υγεία και το περιβάλλον προειδοποίησαν για τους σοβαρούς κινδύνους που συνδέονται με την έκθεση στο κάδμιο, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε καρκίνο μέσω της κατανάλωσης ή της εισπνοής.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, YouTube, Pinterest, Flipboard, Θέματα, ή tumblr

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.