Το Υπουργείο Βιομηχανίας διερευνά την εξαφάνιση περισσότερων από 10,000 τόνων επικίνδυνων απορριμμάτων καδμίου στο Samut Sakhon

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Υπουργείο Βιομηχανίας διερευνά επί του παρόντος την εξαφάνιση περισσότερων από 10,000 τόνων επικίνδυνων απορριμμάτων καδμίου από ένα εργοστάσιο τήξης στην επαρχία Samut Sakhon. Το έλλειμμα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια μιας τακτικής επιθεώρησης υπό την ηγεσία της υπουργού Βιομηχανίας Pimphattra Wichaikul, αποκαλύπτοντας μια μεγάλη διαφορά μεταξύ της τεκμηριωμένης μεταφοράς 13,450 τόνων από την επαρχία Tak και των μόλις 2,440 τόνων που βρέθηκαν στο χώρο.

Σε απάντηση σε αυτά τα ευρήματα, το υπουργείο έχει συγκαλέσει μια επιτροπή για να εξετάσει τον λανθασμένο χειρισμό αυτών των τοξικών ουσιών και στις δύο εμπλεκόμενες επαρχίες. Ο επικεφαλής του Επαρχιακού Γραφείου Βιομηχανίας Τακ, Ναπάτ Τεχασιριπάτ, τοποθετήθηκε εκ νέου στο κεντρικό γραφείο του υπουργείου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Έχουν επίσης εκδοθεί οδηγίες για να διασφαλιστεί ο άμεσος επαναπατρισμός και η ασφαλής ταφή των απορριμμάτων πίσω στο Tak.

Η κατάσταση έχει εγείρει σοβαρές ανησυχίες για το περιβάλλον και την υγεία, με το Κεντρικό Γραφείο Ερευνών (CIB) να επισημαίνει τους κινδύνους που ενέχουν τα απόβλητα καδμίου. Αποθηκευμένη σε μεγάλες σακούλες που είναι επιρρεπείς στην παραγωγή σκόνης, αυτή η μορφή απορριμμάτων αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης του εδάφους και του νερού.

Οι ειδικοί στην υγεία και το περιβάλλον έχουν προειδοποιήσει για τους σοβαρούς κινδύνους που συνδέονται με την έκθεση στο κάδμιο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο μέσω της κατανάλωσης μολυσμένων τροφίμων ή αέρα. Ως προληπτικό μέτρο, ο κυβερνήτης του Samut Sakhon επέβαλε απαγόρευση πρόσβασης για 90 ημέρες στο εργοστάσιο και τη γύρω περιοχή.

Το Επαρχιακό Βιομηχανικό Γραφείο Tak υπερασπίστηκε έκτοτε τις ενέργειές του, δηλώνοντας ότι η μεταφορά των απορριμμάτων πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς του Τμήματος Βιομηχανικών Έργων και ότι το εργοστάσιο Samut Sakhon λειτουργεί με έγκυρη άδεια.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.