Οι αξιωματούχοι του Chonburi αποκάλυψαν απόβλητα καδμίου σε αποθήκη που ανήκει σε Κινέζους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η επαρχιακή αστυνομία Chonburi, μαζί με τη Διεύθυνση Καταστολής Φυσικών Πόρων και Περιβαλλοντικού Εγκλήματος, αποκάλυψε μια σημαντική ποσότητα αποβλήτων καδμίου σε μια αποθήκη στην υποπεριφέρεια Khlong Kiew, στην περιοχή Ban Bueng, στην επαρχία Chonburi, στις 6 Απριλίου.

Η επιχείρηση οδήγησε στην κατάσχεση 4,200 σακουλών με το επικίνδυνο υλικό, βάρους περίπου 6,720 τόνων, που προηγουμένως εντοπίστηκαν σε ένα εργοστάσιο στο Samut Sakhon. Η αποθήκη ανήκει σε έναν 38χρονο Κινέζο υπήκοο, τον Liu Lu, ο οποίος παραδέχτηκε ότι απέκτησε τα απόβλητα για διανομή.

Το περιστατικό ακολουθεί την αρχική ανακάλυψη 100 σακουλών απορριμμάτων καδμίου στις 3 Απριλίου στην επαρχία Samut Sakhon. Τα απόβλητα πιστεύεται ότι μεταφέρθηκαν παράνομα από την επαρχία Τακ, μια περιοχή που έχει πλέον χαρακτηριστεί ως ζώνη καταστροφής λόγω της περιβαλλοντικής απειλής. Έκτοτε, ο κυβερνήτης του Samut Sakhon διέταξε τα απόβλητα να επιστραφούν στο Tak για σωστή διάθεση εντός επτά ημερών. Το περιστατικό οδήγησε σε απαγόρευση πρόσβασης για 90 ημέρες στο εργοστάσιο που επλήγη και στις γύρω περιοχές της επαρχίας.

Ο Πρωθυπουργός Srettha Thavisin έδωσε εντολή στην Υπουργό Βιομηχανίας Pimpatra Wichaikul να επιθεωρήσει προσωπικά την κατάσταση και να διασφαλίσει τον γρήγορο χειρισμό των τοξικών αποβλήτων. Ο Υπουργός Βιομηχανίας αποκάλυψε αργότερα μια ασυμφωνία στα λογιστικά απόβλητα, με 2,440 τόνους να εντοπίζονται αλλά 10,000 τόνους να αγνοούνται μέχρι την ανακάλυψή τους στο Chonburi.

Το περιστατικό έφερε στο φως τους κινδύνους του καδμίου, ενός τοξικού μετάλλου που ενέχει σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον και την υγεία κατά την έκθεση. Το Επαρχιακό Βιομηχανικό Γραφείο Tak υπερασπίστηκε τη νομιμότητα της μεταφοράς απορριμμάτων, επιμένοντας στη συμμόρφωση με όλους τους σχετικούς κανονισμούς και επιβεβαιώνοντας τη λειτουργία του εργοστασίου με έγκυρη άδεια.

Σχετικό άρθρο:

Το Υπουργείο Βιομηχανίας διερευνά επί του παρόντος την εξαφάνιση περισσότερων από 10,000 τόνων επικίνδυνων απορριμμάτων καδμίου από ένα εργοστάσιο τήξης στην επαρχία Samut Sakhon. Το έλλειμμα εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια μιας τακτικής επιθεώρησης υπό την ηγεσία της υπουργού Βιομηχανίας Pimphattra Wichaikul, αποκαλύπτοντας μια μεγάλη διαφορά μεταξύ της τεκμηριωμένης μεταφοράς 13,450 τόνων από την επαρχία Tak και των μόλις 2,440 τόνων που βρέθηκαν στο χώρο.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.