Το δίκτυο κάνναβης της Ταϊλάνδης ανησυχεί για την κίνηση της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τη μαριχουάνα, υποστηρίζει την αληθινή σύγκριση

Εθνικός-

Στις 4 Απριλίου 2024, ο κ. Prasitchai Nunual, ο γενικός γραμματέας του Δικτύου για τη Διαμόρφωση του Μέλλοντος της Ταϊλανδέζικης Κάνναβης, δήλωσε δημόσια τις ανησυχίες του σχετικά με την επαναφορά της μαριχουάνας σε έναν τύπο παράνομης ουσίας από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης.

Διαβάστε το πρόσφατο άρθρο μας σχετικά με την υποστήριξη του αναπληρωτή πρωθυπουργού Anutin Charnvirakul για την αναθεώρηση της πολιτικής για την κάνναβη, μετατοπίζοντας την εστίαση από την οικονομική αξία στις ιατρικές πτυχές.

Ο Πρασιτσάι εξέφρασε την άποψή του σχετικά με την αλλαγή της πολιτικής για την κάνναβη που ποινικοποίησε τη χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ενώ είναι επιεικής στο να κουβαλάει πέντε χάπια αμφεταμίνης και τροποποίηση των νομοσχεδίων ελέγχου του αλκοόλ.

Το δίκτυο για τη Διαμόρφωση του Μέλλοντος της Ταϊλανδέζικης Κάνναβης είχε προηγουμένως ζητήσει από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης να δημοσιοποιήσει πραγματικές συγκρίσεις μεταξύ μαριχουάνας, αλκοόλ, τσιγάρων και αμφεταμινών με επιστημονικές πληροφορίες για αυτές τις τέσσερις κατηγορίες για να καθορίσει ανάλογα μέτρα ελέγχου, παρατήρησε ο Prasitchai.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης αδιαφορούσε για το αίτημα και χαρακτήρισε την κάνναβη, τα φαρμακευτικά φυτά, ως ναρκωτικές ουσίες και αντ' αυτού μείωσε τους περιορισμούς για τις παράνομες ουσίες που περιέχουν χημικές ουσίες στο κοινό, δήλωσε ο Πρασιτσάι.

Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι μια ομάδα επενδυτών δεν μπορούσε να κρατήσει υπό έλεγχο την παραγωγή κάνναβης, ισχυρίστηκε ο Πρασιτσάι. Συγκρίνοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των χρήσεων της κάνναβης και της αμφεταμίνης, ήταν σαφές ότι η κάνναβη ήταν η πιο ασφαλής καθώς καλλιεργήθηκε με φροντίδα και ποιοτικά υλικά, είτε χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς είτε για ψυχαγωγικούς σκοπούς, σύμφωνα με τον Prasitchai.

Εν τω μεταξύ, οι αμφεταμίνες, τα τσιγάρα και τα αλκοολούχα ποτά μολύνθηκαν από χημικές διεργασίες, παρατήρησε ο Πρασιτσάι.
Πολλά περιστατικά κατηγορούν τη χρήση μαριχουάνας στα ειδησεογραφικά πρακτορεία, καθώς υποστηρίχθηκε ψευδώς ότι θα έκανε κάποιον να παραληρήσει ή να τρελαθεί. Ωστόσο, κάπνιζε μαριχουάνα για επτά χρόνια, αλλά ακόμα σκεφτόταν μια χαρά, ακόμα καλύτερα σε σύγκριση με τους μη καπνιστές μαριχουάνας, παρατήρησε ο Prasitchai.

Πρόσφατα, η Γερμανία επέτρεψε τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς και ιατρικές πτυχές στο κοινό, όπως και ο Καναδάς και οι περισσότερες ΗΠΑ. Οι πολίτες μπορούσαν να καλλιεργούν κάνναβη και να τη χρησιμοποιούν ελεύθερα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι, λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα, ότι η άδεια χρήσης κάνναβης δεν ήταν καθόλου αρνητικό, είπε ο Πρασιτσάι.

Τέλος, ο Prasitchai παρακάλεσε τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin να εξετάσει τις πραγματικές πληροφορίες και δεν αμφιταλαντεύτηκε από την κάλυψη των μέσων ενημέρωσης ότι φέρεται να προσλήφθηκαν άγνωστες φαρμακευτικές εταιρείες για να κάνουν τη μαριχουάνα να φαίνεται άσχημη στα μάτια του κοινού και να ασκήσουν πιέσεις για την εκ νέου απαγόρευσή της. Όταν οι πολίτες κέρδιζαν οφέλη από τη χρήση μαριχουάνας, οι φαρμακευτικές εταιρείες θα είχαν τεράστια ζημιά, κατέληξε ο Prasitchai.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.