Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Anutin Charnvirakul υποστηρίζει την αναθεώρηση της πολιτικής για την κάνναβη: Η εστίαση μετατοπίζεται από τις οικονομικές ανησυχίες στις ανησυχίες για την υγεία

Εθνικός-

Την 1η Απριλίου 2024, ο κ. Anutin Charnvirakul, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, ανέφερε δημόσια μετά την ειδική συνέντευξη της Ταϊλάνδης πρωθυπουργού Srettha Thavisin στο France 24, ένα γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, σχετικά με την επαναφορά της μαριχουάνας σε έναν τύπο παράνομης ουσίας καθώς προκάλεσε περισσότερα αρνητικές επιπτώσεις στον Ταϊλανδό παρά οικονομικά οφέλη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Σχετικά με την τρέχουσα κυβερνητική πολιτική για χρήση κάνναβης για ιατρικούς, οικονομικούς και ερευνητικούς σκοπούς, ο Anutin δήλωσε ότι συμφωνούσε όπως ήταν και από την προηγούμενη κυβέρνηση στην οποία ήταν πρώην υπουργός Δημόσιας Υγείας.

Όταν η πολιτική εξηγήθηκε στο κοινοβούλιο της Ταϊλάνδης, ήταν σαν να είχε ήδη εξηγηθεί σε όλους τους Ταϊλανδούς, παρατήρησε ο Anutin.

Ωστόσο, ορισμένα μέλη της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης στόχευαν να αλλάξουν την πολιτική για να καταχωρίσουν τη μαριχουάνα ξανά σε έναν τύπο παράνομης ουσίας που θα ποινικοποιούσε τη μαριχουάνα για άλλη μια φορά, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης ακόμη και για μικρές ποσότητες του φυτού και στην οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ιατρικές πτυχές μόνο.

Οι κανονισμοί που θεσπίστηκαν από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης και τις αρμόδιες υπηρεσίες που υποδεικνύουν νόμιμους τρόπους χρήσης κάνναβης πρέπει να τροποποιηθούν και όσοι ακολούθησαν τους κανονισμούς και είχαν επενδύσει στις επιχειρήσεις κάνναβης θα πρέπει να αποζημιωθούν ανάλογα, αν συνέβαινε αυτό, θεωρεί ο Anutin.

Επομένως, για να αλλάξει η πολιτική για την κάνναβη, θα πρέπει να ξεκινήσει με την τροποποίηση ενός επιπέδου νόμων και κανονισμών, δήλωσε ο Anutin, που προτίμησε να ρυθμίσει αντί να επαναποινικοποιήσει το φυτό.

Με βεβαιότητα, ο Anutin τόνισε ότι εάν χρησιμοποιηθούν κατάλληλα, η κάνναβη και η κάνναβη θα αυξήσουν ενδεχομένως την οικονομική αξία και θα δημιουργήσουν τεράστιο εισόδημα για τους ντόπιους. Πολλές χώρες με προηγμένες ιατρικές τεχνολογίες αναγνωρίζουν επίσης τη μαριχουάνα που χρησιμοποιείται για ιατρικούς σκοπούς και όχι για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.