Οι αρχές της Ταϊλάνδης καταδιώκουν υπόπτους εμπρησμούς σε νότιες επαρχίες μετά από 45 ταυτόχρονες επιθέσεις

Εθνικός-

Στις 23 Μαρτίου 2024, η Πολ. Ο στρατηγός Kittirat Phanphet, ο εν ενεργεία γενικός επίτροπος της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, πραγματοποίησε επιτόπια επιθεώρηση για να παρακολουθήσει στενά την ανησυχητική κατάσταση στις νότιες επαρχίες.

Πολ. Ο στρατηγός Kittirat έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να επισπεύσουν την υπόθεση προκειμένου να εντοπιστούν οι υπόπτοι στη Yala σε 12 διαφορετικές τοποθεσίες.

Προηγουμένως, ομάδες εμπρηστών εξαπέλυσαν ταυτόχρονους εμπρησμούς, επιθέσεις σε νότιες επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων των Yala, Pattani, Narathiwat και Songkhla, με συνολικά 45 περιστατικά στις 22 Μαρτίου.

Ο διοικητής της Περιφέρειας 4ης Στρατιάς ανέλαβε δράση και αποκάλυψε δημόσια την εξέλιξη της υπόθεσης για τον εντοπισμό των υπόπτων και την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Yala, οι αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνες σε οδούς διαφυγής και συγκέντρωσαν ενδελεχώς στοιχεία από τους τόπους του εγκλήματος για να λογοδοτήσουν τα εμπλεκόμενα άτομα για τα εγκλήματά τους.

Ωστόσο, οι ομάδες των υπόπτων είχαν ολοκληρωμένα σχέδια και ήταν καλά προετοιμασμένες. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, περισσότερα από 100 άτομα φέρεται να διασκορπίστηκαν και τράπηκαν σε φυγή μετά από εμπρηστικές επιθέσεις σε τρεις επαρχίες.

Ένα βίντεο CCTV που παρουσιάστηκε στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης φάνηκε να δείχνει μια ομάδα έξι έως επτά ενόπλων ατόμων με μαύρες στολές να διεισδύουν σε ένα κατάστημα οικοδομικών υλικών και να πυρπολούν το κατάστημα και τα οχήματα στο Mueang Yala της Yala.

Επιπλέον, άλλες ομάδες υπόπτων διέπραξαν επίσης εγκλήματα με παρόμοιο τρόπο σε άλλα καταστήματα στην περιοχή Bannang Sata, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.