Οι νότιες επαρχίες της Ταϊλάνδης συγκλονίζονται από επιθέσεις πολλαπλών εμπρησμών. Έχουν αναφερθεί πάνω από 30 περιστατικά

Εθνικός-

Στις 22 Μαρτίου, τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ανέφεραν εμπρηστικές επιθέσεις σε τρεις νότιες επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων των Pattani, Yala και Narathiwat. Μέχρι την ώρα του Τύπου, υπήρξαν περισσότερα από 30 περιστατικά εμπρησμών.

Σε απάντηση στο περιστατικό, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin αποκάλυψε δημόσια αφού έλαβε αναφορά από Πολ. Στρατηγός Kittirat Phanphet, ο εν ενεργεία γενικός επίτροπος της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης, ότι Πολ. Ο στρατηγός Κιτιράτ θα επιθεωρούσε αμέσως τα νότια σύνορα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έλαβαν εντολή να παρακολουθήσουν την κατάσταση και να διερευνήσουν στενά την υπόθεση, είπε ο Σρέθα.
Κατά την αρχική έρευνα, ο εκπρόσωπος της Διοίκησης Περιοχής της Τέταρτης Στρατιάς, Συνταγματάρχης της Νότιας Συνοριακής Περιφέρειας, δήλωσε δημοσίως τις ανησυχητικές καταστάσεις στις νότιες συνοριακές επαρχίες ότι συνέβησαν περισσότερα από 30 περιστατικά και αναφέρθηκε ένα θύμα στο Μάγιο του Πατάνι. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ήταν υπό έρευνα για την υπόθεση για να διαπιστωθεί η αξία της ζημιάς και τα κίνητρα.

Ο συνταγματάρχης Ekwarit δήλωσε δημόσια ότι πιστεύεται ότι οι ανησυχητικές καταστάσεις οφείλονται στην 20η επέτειο του περιστατικού Tak Bai, στις 25 Οκτωβρίου 2004. Στο ισλαμικό ημερολόγιο, υπήρχαν 11 κύκλοι κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Το περιστατικό Tak Bai συνέβη στο Tak Bai, Narathiwat στις 25 Οκτωβρίου 2004. Αφορούσε μια διαμαρτυρία από ντόπιους μουσουλμάνους κατά των συλλήψεων και κρατήσεων.

Οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν βίαια τη διαμαρτυρία, οδηγώντας στο θάνατο 78 κρατουμένων κατά τη μεταφορά. Ακολούθησε κριτική για υπερβολική βία και απάνθρωπη μεταχείριση από τις αρχές. Το περιστατικό υπογράμμισε τις εντάσεις στις νότιες επαρχίες της Ταϊλάνδης και ζήτησε μεταρρυθμίσεις και προσπάθειες ειρηνικής επίλυσης των συγκρούσεων.

Σύμφωνα με τη Διοίκηση Περιοχής της Τέταρτης Στρατιάς, από τη 1 το πρωί έως τις 10:30 το πρωί, στις 22 Μαρτίου, σημειώθηκαν 39 επεισόδια σε τρεις επαρχίες. Στο Πατάνι σημειώθηκαν 20 περιστατικά. Στη Songkhla, σημειώθηκαν 2 περιστατικά, στη Yala, σημειώθηκαν 11 περιστατικά. Στο Narathiwat σημειώθηκαν 6 περιστατικά.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί ερευνούσαν περαιτέρω λεπτομέρειες και συγκέντρωναν στοιχεία από τους τόπους του εγκλήματος για να θέσουν τα εμπλεκόμενα άτομα υπόλογα για τα εγκλήματά τους.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο σχετικά με τους δασοφύλακες των νότιων συνόρων επαρχιών που αντιμετωπίζουν καταζητούμενους εγκληματίες στο Πατάνι. Δολοφονήθηκαν εξώδικα δύο ύποπτοι.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.