Ο βουλευτής του Ταϊλάνδης Pheu θέτει ερωτήματα για τα κίνητρα της Pita Limjaroenrat στο Τσιάνγκ Μάι Επίσκεψη κατά τη διάρκεια της επιστροφής του Thaksins

Εθνικός-

Στις 16 Μαρτίου 2024, ο κ. Anusorn Iamsa-ard, βουλευτής της λίστας Pheu Thai, αμφισβήτησε την περίπτωση του κ. Pita Limjaroenrat, επικεφαλής συμβούλου του Move Forward Party (MFP), όταν ταξίδεψε στο Τσιάνγκ Μάι για να επιθεωρήσει τις πυρκαγιές και τον αέρα. προβλήματα ρύπανσης ενώ οι Thaksin Shinawatra και Srettha Thavisin βρίσκονταν στο Τσιάνγκ Μάι.

«Η Πίτα θα πρέπει να ρωτήσει τους λόγους για τους οποίους επιλέγει να επιθεωρήσει τις πυρκαγιές και τα προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης ταυτόχρονα με εξέχοντα άτομα που επισκέπτονται το Τσιάνγκ Μάι. Ήταν για να ανταγωνιστεί το κυβερνών κόμμα για να κερδίσει δημοτικότητα», αναρωτήθηκε ο Anusorn.

«Για να σβήσει τις πυρκαγιές, ίσως ο Πίτα να σβήσει πρώτα τη φωτιά στην καρδιά του. Η επίσκεψη του Srettha στο Chiang Mai ήταν για να ανταλλάξει γνώσεις με τον Thaksin και θα ωφελούσε όλους τους ανθρώπους, ενώ η Πίτα ήθελε απλώς να βρίσκεται κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας», είπε ο Anusorn.

Ως απάντηση στον καταλογισμό, ο Πίτα αποκάλυψε δημόσια στα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ότι δεν έπρεπε να ανταγωνιστεί κανέναν. Στο μόνο που επικεντρώθηκε ήταν τα τοπικά προβλήματα και φέτος ήταν έντονο. Ως ένα από τα μέλη του κόμματος της αντιπολίτευσης, πρέπει να μάθουμε τα προβλήματα για να μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα, παρατήρησε ο Πίτα.

Ο Πίτα πρόσθεσε περαιτέρω ότι δεν είναι η ώρα να ανταγωνιστεί το κυβερνών κόμμα σε δημοτικότητα, αλλά να βρει την καλύτερη λύση για να αμβλύνει τα τοπικά προβλήματα το συντομότερο δυνατό. Ήταν αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η ποιότητα του αέρα στο Τσιάνγκ Μάι ήταν η χειρότερη. Ήταν καθήκον μας ως κόμμα της αντιπολίτευσης να επικεντρωθούμε στα προβλήματα του λαού, είπε ο Πίτα.

Όσον αφορά την υπόθεση, η Εκλογική Επιτροπή της Ταϊλάνδης (ECT) αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλει αίτηση στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να διατάξει τη διάλυση του MFP, Ο Πίτα είπε ότι η υπόθεση βρισκόταν σε νομική διαδικασία και το MFP θα έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να εκτελέσει το καθήκον του έως ότου το Συνταγματικό Δικαστήριο λάβει την τελική απόφαση.

Ο Πίτα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρονική στιγμή της επίσκεψης ήταν καθαρά συμπτωματική με εκείνη της Σρέθα και του Ταξίν και ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να τους συνδέουν μεταξύ τους ή να διαβάζουν πάρα πολύ.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.