Ο υπουργός Εσωτερικών της Ταϊλάνδης υπόσχεται αυστηρότερο έλεγχο ηλικίας στα νυχτερινά κέντρα μετά από Raid Nets 489 ανήλικοι

Εθνική -

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Ταϊλάνδης, Anutin Charnvirakul, έχει δεσμευτεί να σφίξει τους ελέγχους σε χώρους νυχτερινής ψυχαγωγίας μετά από μια επιδρομή σε ένα δημοφιλές νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Pathum Thani, 489 ανήλικοι.

Η επιδρομή της 7ης Ιανουαρίου, που έγινε νωρίς το πρωί, είχε στόχο Heaven Rangsit, νυχτερινό κέντρο διασκέδασης που φέρεται να λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη άδεια και εξυπηρετούσε ανήλικους θαμώνες. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο χώρος ήταν επίσης εξοπλισμένος με μυστικές εξόδους που επέτρεπαν σε ανηλίκους να γλιστρήσουν έξω όταν έφτασαν οι αρχές.

Σε απάντηση στο περιστατικό, ο υπουργός Εσωτερικών Ανούτιν εξέδωσε προειδοποιητικό σημείωμα στις 8 Ιανουαρίου, αναφέροντας ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες θα εντείνουν τις προσπάθειες παρακολούθησης για να διασφαλίσουν ότι οι χώροι νυχτερινής διασκέδασης συμμορφώνονται με τη νομοθεσία.

Είπε ότι ο φορέας εκμετάλλευσης του ουρανού Rangsit θα αντιμετωπίσει πολλαπλές κατηγορίες, αν και δεν θα ληφθούν νομικές ενέργειες εναντίον εκείνων των 16 ετών. Ωστόσο, οι γονείς τους θα κληθούν για αμφισβήτηση σχετικά με πιθανές παραβιάσεις των νόμων περί προστασίας των παιδιών.

Η πρόσφατη καταστολή στο Heaven Rangsit είναι μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας που στοχεύει τα νυχτερινά κέντρα στην Ταϊλάνδη. Τον Δεκέμβριο, α χώρος στο Τσιάνγκ Μάι Επίσης, αντιμετώπισε κλείσιμο για πολλαπλές παραβιάσεις, όπως η κανονιστική μη συμμόρφωση και το σερβίρισμα αλκοόλ σε ανηλίκους.

Το Τμήμα Επαρχιακής Διοίκησης (DPA) υπό το Υπουργείο Εσωτερικών επιβλέπει την αδειοδότηση και τη ρύθμιση των χώρων νυχτερινής διασκέδασης στην Ταϊλάνδη. Η DPA επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για συνεργασία με την αστυνομία για την αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων σε αυτές τις εγκαταστάσεις.

Η αποκάλυψη της παρουσίας ανηλίκων στο Heaven Rangsit έχει πυροδοτήσει οργή μεταξύ των γονέων και των ομάδων προστασίας παιδιών, προκαλώντας εκκλήσεις για αυστηρότερους νόμους και ενισχυμένη επιβολή για την πρόληψη της κατανάλωσης αλκοόλ και της χρήσης ναρκωτικών ανηλίκων στα νυχτερινά κέντρα.

Ο υπουργός Anutin απάντησε σε αυτές τις ανησυχίες, δεσμεύοντας αποφασιστικές ενέργειες, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης να προστατεύει τα παιδιά από τους πιθανούς κινδύνους που θέτουν τα νυχτερινά κέντρα.

Αυτό έρχεται ως Τα νυχτερινά κέντρα σε ορισμένες μεγάλες τουριστικές περιοχές μόλις πρόσφατα επετράπη να παρατείνουν το ωράριο λειτουργίας τους, μια κίνηση που έχει δει τόσο κριτικούς όσο και θαυμαστές. Οι υποστηρικτές του διευρυμένου ωραρίου δηλώνουν ότι η κίνηση θα τονώσει τον τουρισμό, οι επικριτές έχουν επισημάνει την πιθανότητα περισσότερων καταγγελιών για θόρυβο, ατυχημάτων οδήγησης υπό την επήρεια μέθης και πιθανής εγκληματικότητας.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, ο Anutin δήλωσε ότι η επέκταση ήταν συνολικά επιτυχημένη και επεσήμανε ότι το Pathum Thani δεν ήταν μέρος της εκτεταμένης περιοχής. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Εσωτερικών τώρα εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει την επέκταση των ωρών νυχτερινής ζωής σε άλλες επαρχίες και περιοχές.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Χρειάζεστε νομική συμβουλή ή δικηγόρο; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή ενός ακινήτου σε εμάς κάνοντας κλικ εδώ.

Εγγραφή
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.