Τελευταία φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού Thaksin στο Hospital Prompts Online Debate

Εθνική -

Η τελευταία εικόνα του πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης, Ταξίν Σιναουάτρα, στο Αστυνομικό Νοσοκομείο πυροδότησε έντονες διαφωνίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τα υποτιθέμενα ειδικά προνόμια που μπορεί να λαμβάνει.

Η εικόνα, η οποία κοινοποιήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ταϊλάνδης την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου, δείχνει ένα άτομο που μοιάζει με τον κρατούμενο Ταξίν να μεταφέρεται σε γκαρνταρόμπα. Φορούσε νοσοκομειακή τουαλέτα και μάσκα και συνοδευόταν από έντονη παρουσία ιατρικού προσωπικού. Σύμφωνα με ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης, στο πλευρό του φάνηκαν και οι δύο κόρες του, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Η εικόνα έγινε αμέσως ένα πολυσυζητημένο θέμα μεταξύ των Ταϊλανδών χρηστών κοινωνικών μέσων, με ορισμένους να κατηγορούν ότι η εικόνα διέρρευσε σκόπιμα για να δικαιολογήσει τη μακρά παραμονή του Ταξίν στο Αστυνομικό Νοσοκομείο αντί για φυλακή.

Ο Thaksin, 74, επέστρεψε στην Ταϊλάνδη στις 22 Αυγούστου μετά από 15 χρόνια αυτοεξορίας. Την ίδια μέρα, το Ανώτατο Δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών για τρεις διαφορετικές υποθέσεις.

Παρ 'όλα αυτά, λόγω υποτιθέμενων προβλημάτων υγείας, μεταφέρθηκε από τις φυλακές της Μπανγκόκ στο Γενικό Νοσοκομείο της Αστυνομίας το ίδιο βράδυ, και παραμένει εκεί από τότε. Η ποινή του Τακσίν μειώθηκε επίσης σε ένα χρόνο αφού ζήτησε βασιλική χάρη.

Απαντώντας στις ανησυχίες του κοινού, ο Σαχάκαν Φετναρίν, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Διορθώσεων, επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι το άτομο στη φωτογραφία ήταν όντως ο Ταξίν. Ήταν στη διαδικασία μεταφοράς από το δωμάτιο του νοσοκομείου για αξονική τομογραφία και μαγνητική τομογραφία, είπε ο Σαχάκαν.

Η εξέταση, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, διατάχθηκε από τους γιατρούς του Ταξίν, πρόσθεσε ο Σαχάκαν. Παρά το γεγονός ότι επιβεβαίωσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ασφαλής και ότι δεν λάμβανε κανένα προνόμιο, ο γενικός διευθυντής αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για την τρέχουσα κατάσταση του Ταξίν, επικαλούμενος το απόρρητο των ασθενών.

Συνέχισε λέγοντας ότι το νοσοκομείο επέτρεψε την επίσκεψη της οικογένειας του Ταξίν ώστε να ενημερωθούν για την τρέχουσα θεραπεία του.

Ωστόσο, ο Sahakan είπε ότι δεν είχε ιδέα εάν η παραμονή του Thaksin θα παραταθεί στο μέλλον, καθώς οι γιατροί του Thaksin δεν είχαν ενημερώσει ακόμη το τμήμα.

Η παραμονή του στο νοσοκομείο έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 22 Οκτωβρίου και οποιαδήποτε περαιτέρω παράταση θα απαιτούσε ενημέρωση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Μερικοί ακτιβιστές υποστηρίζουν συνεχώς για μια διαφανή απελευθέρωση των συνθηκών υγείας του Thaksin και μια εξέταση από αυτό που αποκαλούν έναν αμερόληπτο γιατρό τρίτου μέρους αλλά αυτό διαψεύδεται συνεχώς από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, επικαλούμενοι την προστασία της ιδιωτικής ζωής.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2023!

Χρειάζεστε ιατρική ή ταξιδιωτική ασφάλιση για το ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.