Ο Τακσίν καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκιση στην Ταϊλάνδη

Εθνική -

Το Ανώτατο Δικαστήριο την Τρίτη, 22 Αυγούστου, χαστούκισε τον Τακσίν Σιναουάτρα, πρώην πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, με ποινή φυλάκισης 8 ετών μετά την επιστροφή του από την εξορία.

Το Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για κατόχους πολιτικών θέσεων είπε ότι οι ποινές φυλάκισης του Τακσίν σχετίζονται με τρεις καταδικαστικές αποφάσεις που του επιβλήθηκαν ερήμην, συμπεριλαμβανομένης της κατάχρησης εξουσίας και της κακοποίησης, της παράνομης εντολής σε μια κρατική τράπεζα να εκδώσει ξένο δάνειο και της παράνομης κατοχής μετοχών μέσω υποψηφίους.

Η Ο πρώην πρωθυπουργός είχε μόλις φτάσει στην Ταϊλάνδη μετά από 17 χρόνια αυτοεξορίας. Οδηγήθηκε στο δικαστήριο αφού προσγειώθηκε με το ιδιωτικό του τζετ στο διεθνές αεροδρόμιο Don Mueang της Μπανγκόκ το πρωί της Τρίτης, 22 Αυγούστου.

Αρχικά, το δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα φυλάκισης 10 ετών για τον Ταξίν. Ωστόσο, λόγω της απόφασης του δικαστηρίου να αντιμετωπίσει ορισμένες ποινές ταυτόχρονα, η συνολική διάρκεια της φυλάκισης μειώθηκε σε 8 χρόνια.

Ο Thaksin θα εκτίσει την ποινή του στις φυλακές της Μπανγκόκ, όπου θα παραμείνει σε ξεχωριστό ιατρικό τμήμα και θα παρακολουθείται από ιατρικό προσωπικό λόγω των πέντε ιατρικών καταστάσεων του, όπως ισχαιμικός καρδιακός μυς, χρόνια πνευμονική φλεγμονή, υψηλή αρτηριακή πίεση, εκφυλισμένη σπονδυλική στήλη και μη φυσιολογική στάση.

Η κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού δόθηκε στη δημοσιότητα αφού υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση στη φυλακή.

Το Τμήμα σωφρονιστικών πράξεων, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη φυλάκιση του Ταξίν, επιβεβαίωσε ότι θα έχει την ίδια μεταχείριση με άλλους κρατούμενους. Αυτό σημαίνει ότι θα τρώει το ίδιο φαγητό που τρώνε οι άλλοι κρατούμενοι και ότι μόνο ο δικηγόρος του θα επιτρέπεται να τον επισκεφτεί κατά τις πρώτες πέντε ημέρες στη φυλακή.

Σύμφωνα με τον υπηρεσιακό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Wissanu Krea-ngam, ο οποίος είναι επίσης νομικός εμπειρογνώμονας, ο Thaksin έχει το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για βασιλική χάρη από την πρώτη κιόλας ημέρα της ποινής του. Αυτό είναι όπως και με άλλους κρατούμενους, είπε ο Wissanu.

Πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναμένουν ευρέως μια βασιλική χάρη για τον Ταξίν, αλλά αυτό δεν είναι, φυσικά, εγγυημένο.

Εγγραφειτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.