Ο Ταϊλανδός σεφ κερδίζει την κορυφαία έκθεση μαγειρικής στο Ηνωμένο Βασίλειο

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ-

Μια Ταϊλανδή που έμαθε να μαγειρεύει σε ανοιχτή φωτιά στην επαρχία του Τσιάνγκ Μάι κέρδισε τον μεγαλύτερο διαγωνισμό μαγειρικής της βρετανικής τηλεόρασης.

Η Chariya Khattiyot, 40, αφιέρωσε την επιτυχία της στο MasterChef στον αείμνηστο παππού που της έμαθε να μαγειρεύει καθώς την μεγάλωσε μόνη της.

"Αυτό είναι απίστευτο. Σημαίνει τον κόσμο, τον ήλιο, το φεγγάρι και τα πάντα για μένα. Δεν νομίζω ότι τίποτα μπορεί να ξεπεράσει αυτό», είπε μετά την παραλαβή του τροπαίου της από τους κριτές John Torode και Gregg Wallace.

"Είμαι τόσο χαρούμενος. Αυτό απλώς αποδεικνύει ότι αν ονειρεύεσαι κάτι και δουλεύεις πολύ σκληρά και δεν τα παρατάς ποτέ, μπορείς να το αποκτήσεις. Αυτό μου είπε ο παππούς μου — μην τα παρατάς ποτέ. Θα ήταν τόσο περήφανος για μένα.

«Δεν είχαμε πολλά χρήματα. Συνήθιζα να προσποιούμαι ότι έχω το δικό μου εστιατόριο και να μαγειρεύω σε ανοιχτή φωτιά. Ο παππούς μου ήταν ο μοναδικός μου πελάτης».

Η Chariya θριάμβευσε έναντι άλλων 44 διαγωνιζομένων, συμπεριλαμβανομένων των φιναλίστ Anurag Aggarwal και Omar Foster στον διαγωνισμό BBC One οκτώ εβδομάδων.

Το νικητήριο μενού της στον τελικό της 1ης Ιουνίου ξεκίνησε με ένα ταϊλανδέζικο τούλι λωτού γεμάτο με ζελέ καρύδας, τηγανητές γαρίδες και σαλάτα pomelo με γεύση μέλι, ζάχαρη φοίνικα και καρύδα.

Το κύριο πιάτο της ήταν ένα παραδοσιακό χαντόκε της Βόρειας Ταϊλάνδης που μοιραζόταν μια πιατέλα με φιλέτο wagyu σε σάλτσα κάρυ Hung Lay, κιμά αρνιού σε πικάντικη πάστα ντομάτας και γαρίδας, σαλάτα jackfruit και χτένια, κολλώδες ρύζι και τραγανά κράκερ χτένι.

Συνέθεσε τη δική της άποψη για τις φράουλες και την κρέμα για το επιδόρπιό της - ένα δαχτυλίδι ζελέ φράουλας και κρέμα βανίλιας γεμάτη με μουσκεμένες φράουλες σε λικέρ φράουλας, σφουγγάρι φιστικιού, θραύσματα φράουλας και σάλτσα φράουλας και βασιλικού Ταϊλάνδης.

Αφού μεγάλωσε στο Τσιάνγκ Μάι, η Chariya μετακόμισε στην Ιαπωνία στα 22 της για να σπουδάσει Ιαπωνικά. Εκεί γνώρισε τον Βρετανό φίλο της Άνταμ και μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τώρα ζουν στο Basingstoke του Hampshire.

Αφού μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο, πέρασε επτά χρόνια ως περιφερειακή διευθύντρια σε μια αλυσίδα καφετεριών προτού δημιουργήσει τη δική της εταιρεία καβουρδίσματος καφέ το 2016 και γίνει κυρίαρχη καφετέρια.

Ο Chariya είναι πολύ παθιασμένος με το να φέρνει βόρεια ταϊλανδέζικη κουζίνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ χρησιμοποιεί τοπικά υλικά.

«Το ταϊλανδέζικο φαγητό δεν είναι μόνο tom yam και pad Thai. Έχει τόσες πολλές γεύσεις, στρώματα και υφές και αυτό είναι εκπληκτικό. Από πολλές απόψεις, τα πιάτα μου είναι μια συγχώνευση μεταξύ φαγητού της Νοτιοανατολικής Ασίας και δυτικής κουζίνας», είπε.

«Σίγουρα θα ανοίξω μερικά εστιατόρια — αυτό είναι σίγουρο».

Ο κριτής του MasterChef Torode είπε ότι το φαγητό της Chariya «ήταν πάντα ειλικρινές και από καρδιάς. Είναι πάντα συναρπαστικό, είναι πάντα ασυνήθιστο και πάντα ήταν όμορφο και εθιστικό. Και όχι μόνο δυνατές, συναρπαστικές γεύσεις της Ταϊλάνδης που είδαμε στην αρχή, αλλά και εξαιρετική, καινοτόμος και συναρπαστική τεχνική σε όλη τη διαδρομή. Ένας σωστός κύριος."

Ο συνάδελφος κριτής Wallace πρόσθεσε: «Η Chariya είναι εξαιρετική και ένας από τους καλύτερους διαγωνιζόμενους στο MasterChef που μπορώ να θυμηθώ. Η Chariya με έχει ενθουσιάσει και με έχει καταπλήξει εξίσου.

«Ορισμένες από τις δημιουργίες της είναι απολύτως όμορφες — σχεδόν με ένα άγγιγμα καλλιτέχνη. Είναι μια από τις πιο δημιουργικές, επιδέξιες μαγείρισσες που έχω δει στο MasterChef εδώ και πολύ καιρό».

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media. Ήταν ένα δελτίο τύπου που δόθηκε στην Pattaya News.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2023!
Χρειάζεστε νομική συμβουλή ή δικηγόρο; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή ενός ακινήτου σε εμάς κάνοντας κλικ εδώ.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Sales@ThePattayanews.com

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.