Οι αρχές επιβολής του νόμου της Ταϊλάνδης συνέλαβαν 37 Καμποτζιανούς ζητιάνους στην Πατάγια

Πατάγια -

Το Τμήμα Καταπολέμησης της Εμπορίας Προσώπων (ATPD) συνέλαβε 37 ζητιάνους από την Καμπότζη, οι οποίοι αποτελούνταν από 19 ενήλικες και 18 παιδιά στην Πατάγια.

Ο συνταγματάρχης Pattanapong Sripinproa από το ATPD είπε στο Pattaya News ότι περισσότεροι από 50 αξιωματικοί, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας της Pattaya και της αστυνομίας Banglamung πραγματοποίησαν για πρώτη φορά έφοδο στο Soi Sukhumvit 7 στο Nongprue γύρω στα ξημερώματα σήμερα, 27 Μαΐου 2023. Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν μετά από συνεχιζόμενες καταγγελίες από ενδιαφερόμενους πολίτες σχετικά με την κατάργηση εγγράφων και ενοχλεί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, κατοίκους και τουρίστες γύρω από την Πατάγια.

Δύο σπίτια από ψευδάργυρο βρέθηκαν στο Soi Sukhumvit 7 με βάση συμβουλές που έδωσαν πληροφοριοδότες. Βρέθηκαν επτά παιδιά ηλικίας από ένα έως οκτώ ετών και τρεις ενήλικες. Δεν βρέθηκαν έγγραφα ταυτοποίησης μαζί τους και κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν είχε νόμιμες βίζες ή διαβατήρια που τους επέτρεπαν να μείνουν στην Ταϊλάνδη.

Στη συνέχεια, οι αξιωματικοί έκαναν έφοδο σε άλλη τοποθεσία στόχο στο Soi Naklua 14. Βρέθηκαν δύο αρχοντικά με 16 ενήλικες από την Καμπότζη και 11 παιδιά ηλικίας από λίγων μηνών έως οκτώ ετών. Για άλλη μια φορά, κανένας από αυτούς δεν είχε νόμιμα έγγραφα ταυτότητας, διαβατήρια ή βίζα. Βρέθηκαν επίσης αντικείμενα για επαιτεία όπως κύπελλα και μπολ και μετρητές νομισμάτων.

Επιπλέον, πέντε από τους ενήλικες ήταν προηγουμένως καταζητούμενοι ύποπτοι με ενεργά εντάλματα σύλληψης της Ταϊλάνδης, αν και τα ονόματά τους δεν γνωστοποιήθηκαν από το ATPD.

Ένας από τους φερόμενους ζητιάνους που ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κ. Ο, 27 ετών, ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν ζητιάνος αλλά εργάζεται σε ξενοδοχείο. Ωστόσο, ο κ. Ο χειροτέρεψε την κατάστασή του όταν παραδέχτηκε ότι δεν είχε άδεια εργασίας ή βίζα για να εργαστεί στο αγνώστων στοιχείων ξενοδοχείο και η ATPD είπε ότι θα ερευνήσει το ξενοδοχείο για πρόσληψη υπαλλήλων χωρίς νόμιμα έγγραφα επίσης.

Ο κ. Ο επιδείνωσε μια ήδη κακή κατάσταση όταν είπε επίσης στους αξιωματικούς ότι οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες δεν επαιτούνταν αλλά «μόνο» έπαιζαν τυχερά παιχνίδια. Ίσως ο κ. Ο να μην γνώριζε ότι, σε αντίθεση με την Καμπότζη, η Ταϊλάνδη έχει μερικούς από τους αυστηρότερους νόμους κατά του τζόγου στον κόσμο και είναι αυστηρά παράνομος και επιφέρει χειρότερες νομικές κυρώσεις από την επαιτεία.

Το ATPD είπε στο Pattaya News ότι αυτοί οι επαίτες εισήλθαν παράνομα στην Ταϊλάνδη. Κουβαλούσαν μαζί τους παιδιά όταν ζητιανεύουν σε τουριστικές περιοχές και ενοχλούσαν ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και τουρίστες. Παίρνουν τουλάχιστον 300 μπατ έως 1,000 μπατ την ημέρα, πρόσθεσε το ATPD.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Μπανγκλαμούνγκ και στο Καταφύγιο Παιδιών και Οικογενειών Τσονμπούρι για να προετοιμαστούν για απέλαση στην Καμπότζη. Όσοι έχουν εντάλματα σύλληψης θα αντιμετωπίσουν επίσης πρόσθετες νομικές κατηγορίες.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2023!
Χρειάζεστε νομική συμβουλή ή δικηγόρο; Μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή ενός ακινήτου σε εμάς κάνοντας κλικ εδώ.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.